forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

14 final WOSP BERLIN

Autor Wiadomość
Marcin
Administrator

Wysłany: 2006-01-08, 10:03   14 final WOSP BERLIN

Godz. 13.15 występ niemieckiej grupy młodzieżowej Moon Ligth wokalno-taneczny

występ dla dzieci i młodzieży. Piosenki różnej wersji językowej.

Godz. 14.45 Konkurs malarski i piosenkarski dla dzieci i młodzieży

Godz. 15.00 pokaz Karate zespołu z Niemiec – von Kotula.

Godz. 15.15 Śpiewa Sylwia Latacz

Godz. 15.30 Oficjalne otwarcie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy – słowo wstępne Ambasador RP, dr Andrzej Byrt

Godz. 15.40 2Hot (Gute Zeichen, schlechte Zeichen).

Godz. 16.15 Hit Brasilia ArtDance – Milton Silva

Godz. 17.00 Licytacja/ Versteigerung

Godz. 18.00 Grupa mint aus Berlin (Rock)

Godz. 19.00 Grupa Big Cyc – Rock aus Polen (Rock)

Godz, 20.00 Formation Lord Queen of the Music –Frieddie Mercury ( 1975-1991)

Godz. 21.00 Grupa Czarno Czarni- Rock aus Polen (Rock)

Godz. 22.00 Zapalamy światełka do nieba

Przed każdym występem zapowiedz grupy, promocja (film - telebim ), licytacja, prezentacja Sponsorów

Ort/ Miejsce: Universal Hall Gotzkowskystr 22, 10555 Berlin (U-6 Turmstr.)

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-08, 11:47   

Skad ta informacja?

Na polonia-total.de jest link na

http://www.wosp-berlin.de.vu/

i tam jest jako miejsce DerOrt na Berlinerstr.

O Universal Hall nie ma nic!

()

Marcin
Administrator

Wysłany: 2006-01-08, 11:56   

Podane tam informacje nie sa wyczerpujace tzn "orkiestra" bedzie grac zarowno w der-art jak i w universal hall.

w/w informacje co do progrmu sa najaktualniejsze (otrzymane dzisiaj przed poludniem)

uko 
Super Dyskutant
/..-/-.-/---/

Wysłany: 2006-01-08, 12:09   

"Czarno-Czarni i Big Cyc zagrają [...], podczas XIV Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Berlinie. Koncerty odbędą się w Domu Polskim przy Potsdamer Str. 63. Big Cyc gra o godz. 19, Czarno-Czarni o 21."

news z http://www.czarno-czarni.pl/

tu transmisja internetowa LIVE z finału w PL: http://www.itvp.pl/wosp_2006/

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-08, 13:13   

wiem, ze nic nie wiem.

podobno tez na tempodromie [jesli nie w universal hall]. informacja ze stabu der ort- rozmawialem telef.

uko 
Super Dyskutant
/..-/-.-/---/

Wysłany: 2006-01-08, 21:17   

http://fakty.interia.pl/news?inf=703998

effka 
Nowy

Wysłany: 2006-01-10, 01:20   

Witam!

No i wlasnie na tym polega tragedia,nikt nic nie wie,zalosne...

Zadnych informacji na forum,nic w kontaktach,poza oczywiscie licytacja w galerii,o koncertach ani sladu.Wyc sie chce po prostu!!!Malo tego,jak sie ktos nowy na forum pojawi,to od razu minimum kilkanascie odpowiedzi,najczesciej zreszta niezbyt zyczliwych od tak zwanych "stalych bywalcow",tzn towarzystwa wzajemnej adoracji:(Obserwuje to juz od paru dobrych miesiecy,najpierw pisalam,potem mi sie odechcialo,bo z kim tu gadac,na palcach jednej reki mozna by policzyc tych ktorzy faktycznie maja cos do powiedzenia,a i tak zawsze im sie dostaje.

A wracajac do orkiestry,kto z Was faktycznie tam byl???

Komu nie bylo zal tych paru euro na bilet?Sadzac po Waszych wypowiedziach nie bylo tam nikogo,wiec po co ta farsa z polskim forum?Tacy z Was wielcy Polacy,ze szkoda Wam 5 euro na Owsiaka,ze nie chce sie tylka ruszyc?

Gdzie te wszystkie "mamuski" ktore tak kochaja swoje dzieci,ale cudzym to juz przyslowiowa "figa z makiem"!Gdzie te pasjonatki fotografii,moze bylo by milo jakby do Polski dotarlo kilka zdjec z Berlina,w koncu to duzo blizej niz np.Stany,czy Irlandia.

A tak na marginesie to koszulka big-cyca nie poszla za 60 euro,ksiazka tez nie,za 50 napewno poszla:koszulka z 14 finalu i monety okolicznosciowe,duze serce za jakies 150 euro,nie pamietam dokladnie.Reasumujac,jestem bardzo rozczarowana adminem,mialam nadzieje,ze jestes nad tym wszystkim i,ze przynajmniej piszac o czyms ,masz o tym mgliste,przynajmniej mgliste pojecie.No ale coz,zycie to nie bajka.

Trzymcie sie cieplo i do siego roku.

Effka

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 08:28   

Najpierw fakty z Interii.

"Wiadomości

WOŚP w Berlinie

08.01.2006 16:27 (aktualizacja 22:12)

Berlin uczestniczy w tym roku po raz dziewiąty w finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Wolontariusze, uczniowie polskiej szkoły przy ambasadzie RP, zbierali datki przed kościołem pod

wezwaniem Jana Chrzciciela, pełniącym funkcję głównej polskiej świątyni w stolicy Niemiec.

Główna impreza WOŚP z udziałem ambasadora RP Andrzeja Byrta odbyła się po południu w sali

widowiskowej Universal Hall. Kilkunastu wolontariuszy krążyło przez cały czas z puszkami

wśród gości uczestniczących w programie artystycznym i licytacji.

Wystąpiły zespoły z Niemiec i Polski - Mint, 2Hot, Czarno-Czarni oraz Big Cyc. Licytacja dzieł sztuki

przebiegała nie bez trudności. Kilka wystawionych na sprzedaż obrazów i rzeźb nie znalazło nabywców.

Przebojem aukcji były natomiast podkoszulka z nadrukiem Big Cyc, którą sprzedano za 60 euro, oraz

książka o drugiej wojnie światowej z autografem byłego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego za 50

euro. Koncert zorganizował Dom Polski Polonicum oraz Polsko-Niemieckie Stowarzyszenie Kulturalne.

Po raz pierwszy finał WOŚP odbywał się także w polskiej galerii "Miejsce - der Ort".

- Do wieczora zebrano około 1000 euro - powiedziała szefowa galerii Magda Potorska. Uczestnikom

spotkania przygrywała do tańca Warszawska Kapela Zdziśka Patera z Chmielnej. W licytacji

uczestniczyła aktorka Magdalena Zawadzka.

Uczniowie Szkoły Polskiej przy Ambasadzie RP w Berlinie zbierali od rana datki przed kościołem pod

wezwaniem Jana Chrzciciela, pełniącym funkcję głównej polskiej świątyni w stolicy Niemiec. Podobne kwesty odbyły się także pod innymi berlińskimi kościołami, do których uczęszczają Polacy.

Dyrektor polskiej szkoły przy ambasadzie w Berlinie Andrzej Brejnak powiedział PAP, że suma zebranych

datków zwiększa się z roku na rok. W ubiegłym roku młodzież zebrała 2304 euro, 340 złotych i złoty

krzyżyk. Brejnak podkreślił wychowawczy aspekt udziału w WOŚP. - Prawo do kwestowania z puszką

przyznajemy tylko tym uczniom, którzy sobie na to wyróżnienie zasłużą postawą w ciągu roku szkolnego - wyjaśnił. Pierwsza zbiórka pieniędzy na WOŚP odbyła się w Berlinie w 1998 roku.

(PAP) "

i opinia uczestniczki: (Zrodlo Interia)

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 08:29   

Jako, ze mozna dodac tylko jedenzalacznik tutaj drugi...

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 09:14   

Jeszcze wiecej (to dla tych, ktorym nie chce sie szukac):

http://www.rzeczpospolita...6915.html?rss=1

http://www.bankier.pl/wia...icle_id=1387484

http://wiadomosci.onet.pl...,1,1,,item.html

W Google.de jest tez link:

http://www.poloniaberlin....subaction=&id=&

- tylko... gdzie to jest. Moze za glupi jestem, zeby to znalezc, otworzyc...?

Effka napisał/a:
No i wlasnie na tym polega tragedia,nikt nic nie wie,zalosne...

Zadnych informacji na forum,nic w kontaktach,poza oczywiscie licytacja w galerii,o koncertach ani sladu.Wyc sie chce po prostu!!!Malo tego,jak sie ktos nowy na forum pojawi,to od razu minimum kilkanascie odpowiedzi,najczesciej zreszta niezbyt zyczliwych od tak zwanych "stalych bywalcow",tzn towarzystwa wzajemnej adoracji:(Obserwuje to juz od paru dobrych miesiecy,najpierw pisalam,potem mi sie odechcialo,bo z kim tu gadac,na palcach jednej reki mozna by policzyc tych ktorzy faktycznie maja cos do powiedzenia,a i tak zawsze im sie dostaje.

A wracajac do orkiestry,kto z Was faktycznie tam byl???

Komu nie bylo zal tych paru euro na bilet?Sadzac po Waszych wypowiedziach nie bylo tam nikogo,wiec po co ta farsa z polskim forum?Tacy z Was wielcy Polacy,ze szkoda Wam 5 euro na Owsiaka,ze nie chce sie tylka ruszyc?

Gdzie te wszystkie "mamuski" ktore tak kochaja swoje dzieci,ale cudzym to juz przyslowiowa "figa z makiem"!Gdzie te pasjonatki fotografii,moze bylo by milo jakby do Polski dotarlo kilka zdjec z Berlina,w koncu to duzo blizej niz np.Stany,czy Irlandia.

A tak na marginesie to koszulka big-cyca nie poszla za 60 euro,ksiazka tez nie,za 50 napewno poszla:koszulka z 14 finalu i monety okolicznosciowe,duze serce za jakies 150 euro,nie pamietam dokladnie.Reasumujac,jestem bardzo rozczarowana adminem,mialam nadzieje,ze jestes nad tym wszystkim i,ze przynajmniej piszac o czyms ,masz o tym mgliste,przynajmniej mgliste pojecie.No ale coz,zycie to nie bajka.

Trzymcie sie cieplo i do siego roku.

Effka

To prawda. Wyc sie chce.

Wracajac do listu "Effki"... Moze ten post troszke prowokacyjny jest,

ale jest to prawda.

Sama organizacja WOSP w Berlinie pozostawia wiele do zyczenia.

Najpierw: informacja o imprezie. A raczej dezinformacja.

Nawet w tzw. sztabie berlinskim. Po rozmowie tel. z w/w dalej mialem niejasny obraz sytuacji,

co i gdzie. W koncu wybralem sie do "der ort".

Nie bylem na calej imprezie. To, co widzialem dalekie bylo od nazwania tego WOSP Jurka Owsiaka.

Impreza niedopracowana, rozumiem, ze w tym przypadku wiele jest zrobione na tzw. zywiol,

ale mimo to, eh... duzo by pisac.

Bylo pare znanych osob, ktore popijaly mocniejsze trunki (mocniejsze od wina) - oczywiscie nieoficjalnie.

Wino bylo oficjalnie, tak sadze, bo widzialem co niektorych z kieliszkami w dloni.

Czy "latali w podkoszulkach" - nie wiem, podczas mojej obecnosci nie zauwazylem.

Ale znajac nas Polakow - jest to mozliwe.

Dwoch "rockowcow" dalo koncert, ze pozal sie Boze. Gitara, "bebenki", teksty nie wiadomo o czym,

naglosnienie szwanlowalo, nie zrozumialem. Szczerze mowiac, szkoda, ze sam nie zaproponowalem

organizatorom swojej osoby (odpowiednio wczesniej - jako wykonawca) przynajmniej wszyscy zrozumieli by o czym spiewam!

Licytacja byla.... i owszem. Przypominalo to jednak wsiowa potupaje!

Byc moze zamiary byly dobre, tak sadze, ale niestety nasza polska mentalnosc znowu nie pozwolila

na "dobry produkt".

Ogolnie - badziewie.

Wracajac do tematu forum poloniaberlin.de:

nie ma komentarzy odnosnie imprezy?

Aha, jedna rzecz, ktora mi sie spodobala.

Pewnej Niemce (na jej zapytanie) tlumaczylem, gdzie ma wystapic Big Cyc. Niemka, a wie kto to jest!

Pomijam kwestie, ze nie mogla tego dowiedziec sie sama bo informacja "lezy" odlogiem!

Sorry dezinformacja.

WOSP w Berlinie - piekna idea, ale chyba nie dla Polakow...!

Pare zdjec z imprezy jest w moim albumie, link powyzej.

Na forum mamy prawie 1000 uczestnikow, czynnych chyba 10.

I to chyba jest tow. wzajemniej adoracji?!

Gdzie reszta? A moze po co to forum?

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 10:07   

effka napisał/a:
ciach..Gdzie te pasjonatki fotografii,moze bylo by milo jakby do Polski dotarlo kilka zdjec z Berlina,w koncu to duzo blizej niz np.Stany,czy Irlandia...ciach

To chyba do mnie :lol:

Nie wiem dokladnie o co Wam chodzi. Czy o to, ze impreza byla zle zorganizowana, czy o to, ze malo osob z polonii dalo kase na WOSP??

Jezeli o to pierwsze to proponuje, zebyscie w przyszlym roku razem (Efka i Jacek) zajeli sie organizacja. Serio pisze, bez zlosliwosci. Jezeli bardzo Wam zalezy, a z tego co czytam to tak. To na pewno bedzie to wspaniala impreza.

Jezeli o kase to jest wiele mozliwosci wplacenia kasy, np. karta kredytowa, sms, aukcje na allegro, rodzina w Polsce ktorej mozna bylo odpowiednio wczesniej zostawic kase itp. itd... Czy trzeba bylo byc na tej imprezie, zeby cos dorzucic?

P.S. Efka, skoro juz wczesniej na forum pisalas, to dlaczego rejestrowalas sie na nowo?

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 10:21   

Kamila, lubie Ciebie... ale nie obraz sie splycasz zagadnienie.

Moze poczulas sie dotknieta...

To niedobrze.

Nie chodzi o "kase" - to i tak kropla w morzu.

Kamila napisał/a:
proponuje, zebyscie w przyszlym roku razem (Efka i Jacek) zajeli sie organizacja. Serio pisze, bez zlosliwosci. Jezeli bardzo Wam zalezy, a z tego co czytam to tak. To na pewno bedzie to wspaniala impreza.

Nie zalezy mi, aby zostac organizatorem WOSPu w Berlinie, ani gdziekolwiek indziej.

Zalezy mi na tym, aby na serio podchodzic do tego co sie robi (nie dla siebie) tylko w przypadku,

gdy robi sie to dla innych.

Pisalem o zlej organizacji, o "spozywaniu alkoholu" przez co niektorych, dezinformacji.

Czy jakikolwiek krytyk krytykuje po to, aby samemu przejac paleczke?

Effka napisał/a:
P.S. Efka, skoro juz wczesniej na forum pisalas, to dlaczego rejestrowalas sie na nowo?

:D zrob wszystkim te przyjemnosc i ujawnij poprzedni nick :D

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 10:33   

Efce chyba najbardziej o kase chodzilo :)

Jezeli chodzi o organizacje 15ego finalu WOSP to ja naprawde na serio pisalam. Juz rok temu Marzena pisala, zebysmy cos zrobili, ale nikt nie zaintresowal sie tym tematem. Zorganizujmy cos co zacheci wszystkich do przyjscia. Jezeli uda nam sie zebrac kilka osob z forum, ktore podejma sie tego i powaznie podejda do tematu to na pewno sie uda. A jezeli bedziemy (bedziecie) tylko narzekac to nic sie nie zmieni i za rok znowu beda posty o tym, ze bylo do bani... Pokazmy, ze Polak potrafi (nie tylko narzekac ;) )

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 11:10   

Kamila napisał/a:
Efce chyba najbardziej o kase chodzilo :)

Jezeli chodzi o organizacje 15ego finalu WOSP to ja naprawde na serio pisalam.

Nie watpie. Rowniez na serio.

Dlaczego nie?

Lecz ani Ty, ani ja nie zrobimy ani razem, ani kazde z osobna nic.

No i trzeba by zaczac juz dzis.

Forumowiczu !

Konstruktywnw pomysly ?

Napisz, podziel sie z innymi.

WOSP

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 11:17   

Jacek napisał/a:

Z takim podejsciem to na pewno nie ;)

Jacek napisał/a:
No i trzeba by zaczac juz dzis.

Otoz to. Ide zalozyc nowy temat, zeby sie finaly nie pomieszaly.

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 11:19   

[quote="Kamila"]
Jacek napisał/a:

Z takim podejsciem to na pewno nie ;)

Nie wiem, czy dobrze zrozumialem...

Powyzsze napisalem majac na uwadze wlasne doswiadczenia.

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 11:27   

Jacek napisał/a:
WOSP

Zly link, poprawny to http://www.wosp.org.pl/

Agnieszka 
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 2006-01-10, 12:44   

effka napisał/a:
Witam!

Effka

Effka, od kiedy dziala orkiestra, co roku daje sporo kasy, nie pisze tego zeby sie tlumaczyc, ale troche nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? W tym roku nie bylam dlatego, ze zwyczajnie sie pochorowalam, a nie moge sobie pozwolic na to zeby rozlozyc sie bardziej, bo nie mam mnie kto zastapic przy opiece nad dzieckiem. Poza tym dlaczego twierdzisz, ze zadna mamuska (i dlaczego piszesz to w cudzyslowiu????) nic nie dala i nie byla? Skad w ogole masz takie informacje?

Ja nie bylam, ale kase przekazalam w inny sposob, czy to Cie satysfakcjonuje moja droga?

effka 
Nowy

Wysłany: 2006-01-10, 13:18   

Witam!

Przykro mi bardzo jesli co poniektorzy poczuli sie urazeni moim poprzednim postem,nie byl on skierowany do nikogo osobiscie.Przedstawilam fakty,to co widzialam na wlasne oczy,czyli np. to,ze w momencie kiedy trwala licytacja,braly wniej udzial najwyzej dwie lub trzy osoby a trzysta pozostalych biesiadowalo przy stolikach.Widac dla wiekszosci lepiej wydac na zarcie i picie niz na orkiestre.Czegos takiego po prostu nie rozumiem,no ale moze jestem za tepa:)

Jedno jest pewne,i tak bylo znacznie lepiej niz w ubieglym roku,kiedy to wylicytowano 3 przedmioty,bo na reszte zabraklo chetnych,chociaz stoly uginaly sie od wszelkiego dobra.

Co do organizacji,no coz faktycznie pozostawia ona wiele do zyczenia,ale dobrze,ze ktokolwiek sie tym zajmuje,szkoda tylko,ze tak trudno sie dowiedziec,ze cokolwiek bedzie sie dzialo i szkoda,ze organizatorzy nie wpadli na to,aby impreze zglosic w odpowiednim urzedzie.Big-cyc gral tak krotko,bo przyjechala policja i kazala konczyc prywatke.Gdyby koncert byl zgloszony raczej by do tego nie doszlo.

Co do kwoty,ktora zostala zebrana z licytacji,1000 euro to tak duzo na taka polonie?Wedlug mnie to kompromitacja.Ale to moja prywatna opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac.

Jesli chodzi o moj poprzedni nick,to bardzo chetnie bym pod nim pisala,ale zwyczajnie zapomnialam hasla,zreszta nie wiele roznil sie od obecnego,jest effka,bylo efka.

Pozdrawiam cieplutko

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-01-10, 13:27   

effka napisał/a:
Witam!

Przykro mi bardzo jesli co poniektorzy poczuli sie urazeni moim poprzednim postem,nie byl on skierowany do nikogo osobiscie.Przedstawilam fakty,to co widzialam na wlasne oczy,czyli np. to,ze w momencie kiedy trwala licytacja,braly wniej udzial najwyzej dwie lub trzy osoby a trzysta pozostalych biesiadowalo przy stolikach.Widac dla wiekszosci lepiej wydac na zarcie i picie niz na orkiestre.Czegos takiego po prostu nie rozumiem,no ale moze jestem za tepa:)

Jedno jest pewne,i tak bylo znacznie lepiej niz w ubieglym roku,kiedy to wylicytowano 3 przedmioty,bo na reszte zabraklo chetnych,chociaz stoly uginaly sie od wszelkiego dobra.

Co do organizacji,no coz faktycznie pozostawia ona wiele do zyczenia,ale dobrze,ze ktokolwiek sie tym zajmuje,szkoda tylko,ze tak trudno sie dowiedziec,ze cokolwiek bedzie sie dzialo i szkoda,ze organizatorzy nie wpadli na to,aby impreze zglosic w odpowiednim urzedzie.Big-cyc gral tak krotko,bo przyjechala policja i kazala konczyc prywatke.Gdyby koncert byl zgloszony raczej by do tego nie doszlo.

Co do kwoty,ktora zostala zebrana z licytacji,1000 euro to tak duzo na taka polonie?Wedlug mnie to kompromitacja.Ale to moja prywatna opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac.

Jesli chodzi o moj poprzedni nick,to bardzo chetnie bym pod nim pisala,ale zwyczajnie zapomnialam hasla,zreszta nie wiele roznil sie od obecnego,jest effka,bylo efka.

Pozdrawiam cieplutko

Teraz kumam, bo poprzedni post niebardzo. Odebralam go jako atak na cala forumowa polonie ;)

Czy bylabys zainteresowana organizacja XV finalu? Bez wyzerki, bez alkoholu, same licytacje + koncerty + mase innych rzeczy, ktore mozna zrobic w tym wyjatkowym dniu.

Co do poprzedniego nicku to jest funkcja "przypomnie hasla", stare (albo nowe) wysylane jest na maila.

Odpowiedz do tematu