forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Ciekawe miejsca - fotograficznie

Autor Wiadomość
_pX_ 
Nowy

Wysłany: 2007-04-27, 11:11   Ciekawe miejsca - fotograficznie

Na dniach wybieram się pierwszy raz "na dłużej" do Berlina. Wcześniej byłem kilka razy, ale tylko na kilka godzin. Zamierzam spędzić tu kilka dni i poza "zwiedzaniem" moim głównym celem jest fotografowanie. Będę poruszał się raczej transportem publicznym. Zdaję sobie sprawę, że Berlin sam w sobie jest miejscem ogromnie ciekawym, ale może coś podpowiecie? Najbardziej interesuje mnie strona kulturowo-socjologiczna tego miasta. Więc jeśli znacie jakieś miejsca dobrze oddające charakter Berlina i ludzi go zamieszkujących to chętnie poczytam (interesuje mnie również część wschodnia).
Mam też jeszcze jedno pytanie. Czy kawiarenki internetowe są popularne w Berlinie i czy dysponują sprzętem pozwalającym na skopiowanie zdjęć z aparatu cyfrowego na nośnik DVD (zapewne tak, ale chciałbym się upewnić)?

SuperAlex 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2007-04-27, 21:07   

Z tymi kafejkami to jestem całkowicie pewien. Jeśli chodzi o fotografię to poczekaj aż na Twój post odpowie Kamila - najlepszy berliński fotograf :wink:

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-27, 21:21   

Dzieki Alex jestes super ;)
Jest wiele miejsc ktore oddaja charakter Berlina. Pod wzgledem architektury i ciekawych ludzi najlepsze sa okolice Prenzlauer Berg. Ja nigdy nie wybieram konkretnych miejsc czy tras. Zawsze wsiadam w jakis autobus lub SBahne i jade w obojetnie jakim kierunku, najczesciej zgubie sie pare razy, ale zawsze cos interesujacego znajde. Obojetnie w jakie miejsce Berlina sie wybierzesz to na pewno znajdzie cos ciekawego. Powodzenia w szukaniu :)

_pX_ 
Nowy

Wysłany: 2007-04-27, 22:30   

Dzięki za odpowiedzi.
Tak planowałem - podróżowac komunikacją i szukać czegoś interesującego. Mam nadzieję, że cos znajdę, a po powrocie pochwalę się ;D
Pozdrawiam i dziękuję.

37procent 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-28, 11:47   

Kamila napisał/a:
Dzieki Alex jestes super ;)
Jest wiele miejsc ktore oddaja charakter Berlina. Pod wzgledem architektury i ciekawych ludzi najlepsze sa okolice Prenzlauer Berg. Ja nigdy nie wybieram konkretnych miejsc czy tras. Zawsze wsiadam w jakis autobus lub SBahne i jade w obojetnie jakim kierunku, najczesciej zgubie sie pare razy, ale zawsze cos interesujacego znajde. Obojetnie w jakie miejsce Berlina sie wybierzesz to na pewno znajdzie cos ciekawego. Powodzenia w szukaniu :)

zgadzam sie z przedmowca...,,wsiadz do pociagu byle jakiego...,,to motto ciekawych fot

GOa123 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2007-07-13, 00:26   

Zamek Charlottenburg

miejsce dla zakochanych z amorkiem

Tiergarten z kawiarnia i piwiarnia, możliwość skorzystania z lódek.

poza tym Wyspa Muzeów, Potsdammer Platz, osiedle "Podkowa" Berlin-Britz.

Odpowiedz do tematu