Ciekawe miejsca - fotograficznie
| Autor |
Wiadomość |
_pX_
Nowy

|
Wysłany: 2007-04-27, 11:11 Ciekawe miejsca - fotograficznie
|

|
|
Na dniach wybieram się pierwszy raz "na dłużej" do Berlina. Wcześniej byłem kilka razy, ale tylko na kilka godzin. Zamierzam spędzić tu kilka dni i poza "zwiedzaniem" moim głównym celem jest fotografowanie. Będę poruszał się raczej transportem publicznym. Zdaję sobie sprawę, że Berlin sam w sobie jest miejscem ogromnie ciekawym, ale może coś podpowiecie? Najbardziej interesuje mnie strona kulturowo-socjologiczna tego miasta. Więc jeśli znacie jakieś miejsca dobrze oddające charakter Berlina i ludzi go zamieszkujących to chętnie poczytam (interesuje mnie również część wschodnia).
Mam też jeszcze jedno pytanie. Czy kawiarenki internetowe są popularne w Berlinie i czy dysponują sprzętem pozwalającym na skopiowanie zdjęć z aparatu cyfrowego na nośnik DVD (zapewne tak, ale chciałbym się upewnić)? |
|
|
|
 |
SuperAlex
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2007-04-27, 21:07
|

|
|
Z tymi kafejkami to jestem całkowicie pewien. Jeśli chodzi o fotografię to poczekaj aż na Twój post odpowie Kamila - najlepszy berliński fotograf |
_________________ Życie bez roweru powoduje raka i choroby serca ©®™ |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-04-27, 21:21
|

|
|
Dzieki Alex jestes super
Jest wiele miejsc ktore oddaja charakter Berlina. Pod wzgledem architektury i ciekawych ludzi najlepsze sa okolice Prenzlauer Berg. Ja nigdy nie wybieram konkretnych miejsc czy tras. Zawsze wsiadam w jakis autobus lub SBahne i jade w obojetnie jakim kierunku, najczesciej zgubie sie pare razy, ale zawsze cos interesujacego znajde. Obojetnie w jakie miejsce Berlina sie wybierzesz to na pewno znajdzie cos ciekawego. Powodzenia w szukaniu |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
_pX_
Nowy

|
Wysłany: 2007-04-27, 22:30
|

|
|
Dzięki za odpowiedzi.
Tak planowałem - podróżowac komunikacją i szukać czegoś interesującego. Mam nadzieję, że cos znajdę, a po powrocie pochwalę się ;D
Pozdrawiam i dziękuję. |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-04-28, 11:47
|

|
|
| Kamila napisał/a: | Dzieki Alex jestes super
Jest wiele miejsc ktore oddaja charakter Berlina. Pod wzgledem architektury i ciekawych ludzi najlepsze sa okolice Prenzlauer Berg. Ja nigdy nie wybieram konkretnych miejsc czy tras. Zawsze wsiadam w jakis autobus lub SBahne i jade w obojetnie jakim kierunku, najczesciej zgubie sie pare razy, ale zawsze cos interesujacego znajde. Obojetnie w jakie miejsce Berlina sie wybierzesz to na pewno znajdzie cos ciekawego. Powodzenia w szukaniu |
zgadzam sie z przedmowca...,,wsiadz do pociagu byle jakiego...,,to motto ciekawych fot |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
GOa123
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2007-07-13, 00:26
|

|
|
Zamek Charlottenburg
miejsce dla zakochanych z amorkiem
Tiergarten z kawiarnia i piwiarnia, możliwość skorzystania z lódek.
poza tym Wyspa Muzeów, Potsdammer Platz, osiedle "Podkowa" Berlin-Britz. |
|
|
|
 |
|
|