ciekawe miejsca wBerlinie
| Autor |
Wiadomość |
des34
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-01, 23:15 ciekawe miejsca wBerlinie
|

|
|
Witam!
Podpowiedzcie , proszę co można ciekawego zobaczyć/zwiedzić /, w Berlinie
Zaliczone:zoo, Alexander Platz + okolice, KaDeWe,Wyspa Muzeów, Brama Brandenburska, Reichstag dworzec główny
pozdr zj |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2634 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2011-09-02, 07:58
|

|
|
Glienicke Brücke, Schloß Glienicke, Schloß Sansoussi- Potsdam
Sony Center,cmentarz zydowski na Weißensee |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2389 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-09-02, 09:54
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | | cmentarz zydowski na Weißensee |
rzeczywiście fajne miejsce do zwiedzania (aczkolwiek mnie zainspirował, bo od lat kolo niego przejeżdżam... )nie widziałam gdzie jest wejście, od Indira Gandhi str, czy gdzie indziej,wiesz może? |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
kieko2
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-02, 11:12
|

|
|
| Pałac Charlottenburg bym dodał. No i osobiście lubię stare miasto Spandau - a obok jeszcze jest Cytadela (Zitadelle) |
_________________ www.visitberlin.pl |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
|
|
|
 |
Pi0tr
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-02, 19:58
|

|
|
Ja też polecam Potsdam, chociaż to ciut dalej... Tak nieco bliżej centrum to Gendarmenmarkt. Schloss Charlottenburg też fajny. Zwłaszcza na piknik w parku pałacowym, czy tez nawet do pobiegania A do rozluźnienia okolice Hakeschermarkt przy weekendzie wieczorem. No i absolutny numer 1 to żołnierz sowiecki w Treptower park
W okolicach KaDeWe to cała ulica Kurfurstendamm jest dość popularna.
...a jak by ktoś chciał niezawodne miejsce, gdzie jest mnóstwo berlińskich królików, to polecam okolice parku Volkspark Jungfernheide. Np. pomiędzy ulicami Popitzweg i Goebelstrasse. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-09-02, 21:08
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | Malgorzata napisał/a: | | cmentarz zydowski na Weißensee |
rzeczywiście fajne miejsce do zwiedzania (aczkolwiek mnie zainspirował, bo od lat kolo niego przejeżdżam... )nie widziałam gdzie jest wejście, od Indira Gandhi str, czy gdzie indziej,wiesz może? |
jeszcze nie bylam,ale sie wybieram. Wiesz...co kto lubi....ja osobiscie lubie pospacerowac po intereujacych cmentarzach.... |
|
|
|
 |
dorota_p82
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-09-02, 22:33
|

|
|
cos mi sie kojarzy hamburgerstr |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2389 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-09-02, 22:45
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: |
jeszcze nie bylam,ale sie wybieram. Wiesz...co kto lubi....ja osobiscie lubie pospacerowac po intereujacych cmentarzach.... |
ja też, przechodziłam tam pare razy spacerując z psem, ale wszystkie bramy wyglądały na zamknięte...
jak będziesz się wybierała, to daj znać, mieszkam gleich um die Ecke |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-09-03, 15:34
|

|