Co porabiacie w weekendy???????????
| Autor |
Wiadomość |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2634 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2006-07-03, 12:39 Co porabiacie w weekendy???????????
|

|
|
Chcialabym zalozyc nowy temat o tym,jak spedzacie swoje weekendy.
Chodzi mi o to,ze jest wiele ciekawych miejsc w Berlinie lub na terenie Brandenburg,ktore przypadkiem odkrywacie lub odwiedzacie z czyjegos polecenia i mozecie polecic dalej jako cos interesujacego,moze miejsce to ma stronke,ktora mozna odwiedzic.Mysle,ze wiele jest zakatkow,o ktorych nie mamy pojecia,a czasem jest tak,ze nie ma sie nic szczegolnego zaplanowanego i wowczas mozna siegnac do podanych tu typow.
Moga to byc zarowno propozycje aktywnego wypoczynku,moze jakas malownicza trasa rowerowa,moze jakas ciekawa restauracja w jakim fajnym miejscu,a moze cos calkiem innego.
Nie ma byc to na zasadzie dyskusjii,choc moze ,ale raczej polecenie odwiedzonych miejsc.
Dam jako zakladajacy temat moja propozycje.
W zeszla niedziele umowilismy sie ze znajomymi na go-karty,dla mnie byl to pierwszy raz,na pewno wielu z Was zna tego typu zabawki,ale dla mnie byl to pierwszy raz i moge to miejsce polecic,znajomi organizowali tam wyscigi go-kartow,jest zarowno trasa w terenie,jak i hali,fakt,ze to kawalek od Berlina,bo za Jüterbog´iem,ale jako wycieczka calodzienna grupa znajomych godna rozwazenia.
W okolicy sa swietne tereny do jazdy na rolkach.
www.go-kartbahn.de
www.niedergörsdorf.de
www.tuning-wm.com
Te ostatnia stronke dodalam,bo lezaly ulotki,jak bylismy na tych go-kartach i moze kogos zainteresuje ten temat. |
|
|
|
 |
ajakaga13
Dyskutant

Pomogła: 5 razy Posty: 551 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-07-03, 13:25 :)
|

|
|
Ja wczoraj byłam za Berlinem w labiryncie z kukurydzy super zabawa, można tam zjeśc obiadek wiejski .Dzieci mogą pojezdzic na koniach, a dla maluszków jest pełno zwierzaków świnki, kurki, kucyki, króliki itp.
Marienhof in Ribbeck/ Havelland |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 1317 Skąd: Berlin i okolice
|
Wysłany: 2006-07-03, 21:07
|

|
|
swietny temat |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 2037 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-07-04, 12:59
|

|
|
MY latem,w niedziele sniadniujemy sobie tu http://www.berlinatnight...._neuen_see.html
pozatym chodzimy sobie tam kilka razy w tyg na kawke,albo na przeeeeeepyszna pizze ))
TA restauracjo-kawiarnia jest naprawde swietna
dzieci sa tam MILE WIDZIANE !"!!!!naprawde warto przynajmniej raz tam isc
no i ta pizzzaaaaa:) |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
Lilith
Nowy

|
Wysłany: 2006-07-04, 20:21
|

|
|
hejjo
co ja robie w weekendy?? albo laze z kumpelkami po miescie albo sie zanudzam na smierc i mam nadzieje ze spodkam kogos z kim bede mogla pogadac jak mi nudnio |
_________________ Lilith |
|
|
|
 |
sloniu
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2006-07-04, 20:41
|

|
|
| gdzie tak sobie łazicie ? |
|
|
|
 |
Lilith
Nowy

|
Wysłany: 2006-07-04, 21:00
|

|
|
a no lazimy sobie po miescie czasem na Alex sie wpadnie... ale tak ogolem to nuda... bo na ogol niemaja czasu 4 me niestety... pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-05, 10:27
|

|
|
| Lilith,a moze polaz sobie po muzeach,wystawach, bo takie lazenie po miescie, to naprawde moze byc nudne ........ |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-05, 12:43
|

|
|
Ten temat jest po to wlasnie zalozony,aby rowniez tym nudzacym sie pomoc w zorganizowaniu sobie czegos ciekawego w weekendy.
Czekamy na dalsze typy. |
|
|
|
 |
Lilith
Nowy

|
Wysłany: 2006-07-05, 14:45
|

|
|
hehe, to jest nudne PIA!! ale niestety jak niema co robic to przynajmniej chodzenie sie przyda ^^ gdybym miala wiecej znajomych to by sie gdzies wyszlo a tak to niema jak... milo ze przynajmniej ktos odpisal Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1855 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2006-07-05, 21:23
|

|
|
my lubim wybrac sie do Ogrodu Botanicznego lub Britzer Garten, tam jest duzo przestrzeni zeby maly sie wybiega, a do tego ladne otoczenie, w B.G. sa tez zwierzaki, a Maxxo jest fanem skakajacych, fruwajacych.
Teraz szukamy czego gdzie by mozna noge zamoczyc, ew. jakas lodeczke wypozyczyc, tylko czy z takim maluchem to ma sens? |
|
|
|
 |
mama
Bardzo Aktywny

Pomogła: 4 razy Posty: 321 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-07-05, 22:19 mniej znane zakatki Berlina
|

|
|
Maz chce mi pokazac jakas zabytkowa wioske na Zehlendorf-ie.
Jak zobacze ten zakatek podam tu namiary na niego.
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-06, 11:21
|

|
|
@mama
to akurat znam,bo 6 lat mieszkalam na Zehlendorfie,to jest www.dueppel.de
intersesujace i polecam |
|
|
|
 |
mama
Bardzo Aktywny

Pomogła: 4 razy Posty: 321 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-07-06, 17:06
|

|
|
| dzieki za stronke, to juz namiary nie beda potrzebne. |
|
|
|
 |
eelbe
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-07-06, 19:11
|

|
|
Dupel Fajnie brzmi |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-07, 12:43
|

|
|
| eelbe napisał/a: | Dupel Fajnie brzmi |
Nie Dupel,tylko Düpel
Poza tym dla mam z dziecmi (no,dla rodzin )polecam Domäne Dahlem-sa zwierzatka,biologiczne uprawy i Bioladen (nie placi sie wejsciowek,placi sie tylko na jakies zorganizowane akcje)
www.domaene-dahlem.de |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-17, 13:00
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | | eelbe napisał/a: | Dupel Fajnie brzmi |
Nie Dupel,tylko Düpel
Poza tym dla mam z dziecmi (no,dla rodzin )polecam Domäne Dahlem-sa zwierzatka,biologiczne uprawy i Bioladen (nie placi sie wejsciowek,placi sie tylko na jakies zorganizowane akcje)
www.domaene-dahlem.de |
BYlam tam wczoraj bardzo fajnie jest polecam bardzo )))) |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-08, 13:14
|

|
|
| a ja polecam wszystkim chill out, owcom jugen insel w Treptow garden,bardzo fajnie 2 poziomowa dyskoteka plus piasek na dworze ,wrzystko nad rzeką na wyspie ma sie rozumieć |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
monko
Bardzo Aktywny

Pomogła: 18 razy Posty: 361 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-08-12, 17:17
|

|
|
| http://www.insel-berlin.net to o to miejsce chodzi? fajne imprezki? bylam niedawno w poblizu i zastanawialam sie co tam sie dzieje fajnego. w dzien to chyba zupelnie normalna wyspa, moze dopiero wieczorami zamienia sie w chill out? |
|
|
|
 |
Mallory30
Staly bywalec forum

Pomogła: 5 razy Posty: 277 Skąd: Berlin-Mitte
|
Wysłany: 2006-08-12, 23:09
|

|
|
A ja polecam Wildpark Schorfheide, wstep dla doroslych 3,50€. Mozna tam spedzic caly dzien i pysznie zjesc. Maja specjalne dania dla dzieci i Wickelraum. Znajdziecie tam m.in. takie slicznosci jak Wollschwein, konie Przewalskiego, wilki, losie, etc.
http://www.wildpark-schorfheide.de/
Innym zmotoryzowanym polecam Safari w Swierkocinie k/Kostrzyna.
http://www.zoo-safari.com.pl/ |
|
|
|
 |
|
|