forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Czy ktoś z was był w Tropical Island

Autor Wiadomość
Pia 
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy
Wysłany: 2009-02-27, 21:06   

Bahnhof Zoo napisał/a:
Ale jak wchodzi do sauny 5 obcych sobie osób i każdy przed każdym stoi nago ? Nie zakrywając sobie części intymnych ręcznikiem

CZAsami wchodzi wiecej osöb ;) ) I nie gapia sie na co sie gapic ? do sauny idziesz sie odprezyc a nie gapic !;)

gapic sie mozna w peep show ;)

Maq 
Super Dyskutant
Herr Batka :)

Wysłany: 2009-02-28, 00:51   

Pia napisał/a:
Sonja ;) do ZADNEJ !!!! sauny nie mozna wchodzic w stroju do zadnej ,no chyba ze masz prywatna w domu ;)

a to dziwne ,bo w Monachium bedac w hotelu wiekszosc osob byla tam w stroju , tudziez zakryta recznikiem :) hmm ... czyzby nie tylko polacy byli pruderyjni ?? :)

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2009-02-28, 01:12   

cyganka napisał/a:

hallo :shock: :shock: do jakiego szczecina ty jezdzisz?????????????????? :shock: :shock: bo jakos pojac nie moge ,albo na jakia saune?????????? jakos mi sie nie chce wierzyc??????????? na saune w stroju ,a na basen w czym :lol: :lol: zapraszam na saune na ulice malopolska do fitnes-klubu tam nie chodza w strojach ---- :wink: :wink:
ps. nie moge :shock: prosze daj mi namiary na ta saune

może ta sauna jest damsko-damska :mrgreen:

ja jak bylam w Sz-nie w saunach to wszyscy byli w recznikach a niektore panie dodatkowo w strojach ;) jedna sauna byla niedaleko cmentarza w klubie fitness, tyle pamietam.

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-02-28, 07:59   

Pia a Ty chyba kiedys pisalas, ze wkurza cie jak ludzie opalaja sie nago. A w saunie jak chodza nago to jest ok?

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-02-28, 10:03   

Kamila napisał/a:
Pia a Ty chyba kiedys pisalas, ze wkurza cie jak ludzie opalaja sie nago. A w saunie jak chodza nago to jest ok?

mozliwe nie pamietam ,mozliwe ze chodzlo o taras gdzie czasami chcialabym isc z dzieckiem ,a sauna oczywiscie ze jest ok to jest caly sens te swinstwa co wylaza maja sie wypocic a nie wlazic w ströj kapielowy ,
chociarz teraz juz ash tez czasami idzie do sauny,tez nago i nie ma w tym nic dziwnego ,tylko wtedy idziemy tylko do damskiej bo jak idzie z kolezanka to glupio gadaja i sie smieja ;)

bunnything
Dyskutant

Wysłany: 2009-02-28, 12:13   

SoNja napisał/a:
cyganka napisał/a:

hallo :shock: :shock: do jakiego szczecina ty jezdzisz?????????????????? :shock: :shock: bo jakos pojac nie moge ,albo na jakia saune?????????? jakos mi sie nie chce wierzyc??????????? na saune w stroju ,a na basen w czym :lol: :lol: zapraszam na saune na ulice malopolska do fitnes-klubu tam nie chodza w strojach ---- :wink: :wink:
ps. nie moge :shock: prosze daj mi namiary na ta saune

może ta sauna jest damsko-damska :mrgreen:

To jest sauna damsko-meska :twisted:

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2009-02-28, 12:20   

Kamila napisał/a:

ale sauna czy plaza (np.na Krumme Lanke sie opalaja nago :roll: :roll: :evil: ) to sa dwie rozne sprawy,jak dla mnie,to jest normalne,ze do sauny tylko z recznikiem,zas na plazy,tym bardziej ogolnodostepnej juz niezbyt :roll: :roll: :???: :???:

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-02-28, 13:24   

Nie mi chyba kiedys chodzilo o to ze u mnie klubie wlasnie po saunie i sporcie ludzie ida na taras i wywalaja swoje narzedzia ;) niektörzy to takie narcyzy sie szok i te sztuczne cyce ;)
Z ash nie chcialam tam chodzic ,sama ide ;) Z regöly przykrywam to i owo recznikiem,ale juz sie przyzwyczailam ;)
Do sauny nago nie ma problemu ;)

na krumme lanke sie opalaja prawda ,ale staram sie od takich z daleka,chociarz czasami trudno ;)
Pozatym do sauny ide nago ,ale nad jeziorem nigdy !!!!;)

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2009-02-28, 13:34   

kolo tych na Krumme Lanke ciezko obok przejsc,bo oni zaraz kolo ulicy sie umiejscowili i chcac-niechcac trzeba kolo nich przejsc idac w drugi koniec :roll: :lol:

agent 
Poczatkujacy

Wysłany: 2009-03-09, 10:22   

SoNja napisał/a:
Bahnhof Zoo napisał/a:

A jeszcze ktoś napisał w tym Trpical Island za każdą dodatkową atrakcje się płaci czyli co za każdy zjazd na jakiejś zjeżdżalni np. ?

za zjeżdżalnie dodatkowo 3 euro na cały dzień (a nie za każdy zjazd :roll: )
nie polecam niebieskiej :mrgreen:

Podpisuje sie pod tym postem:) Bylem raz na niebieskiej i juz raczej sie nie wybiore:)) Trudno nawet opisac wrazenia ze zjezdzania............bo ich po prostu nie pamietam :) )szok

Nutella 
Nowy

Wysłany: 2009-03-19, 15:19   

Hej!!
Tez tam bylam i polecam wybrac sie z rodzinka :) Napawde mozna wypoczac. A ilosc bywajacych tam Polakow jest zadziwiajaca. szczerze mowiac na "obrazkach" hala wygladala na wieksza. A niebieskiej zjezdzalni nie polecam - chyba ze prawdziwym twardzielom ;) dla mnie byl to kilku sekundowy koszmar :/

mariogozzi 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-03-21, 13:08   

Pia napisał/a:
Nie mi chyba kiedys chodzilo o to ze u mnie klubie wlasnie po saunie i sporcie ludzie ida na taras i wywalaja swoje narzedzia ;) niektörzy to takie narcyzy sie szok i te sztuczne cyce ;)
Z ash nie chcialam tam chodzic ,sama ide ;) Z regöly przykrywam to i owo recznikiem,ale juz sie przyzwyczailam ;)
Do sauny nago nie ma problemu ;)

na krumme lanke sie opalaja prawda ,ale staram sie od takich z daleka,chociarz czasami trudno ;)
Pozatym do sauny ide nago ,ale nad jeziorem nigdy !!!!;)

Jest tylko jedna prawda szczera, w kłamstwach jak w gruszkach się przebiera. :mrgreen:

litha 
Poczatkujacy

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-22, 03:25   

Wracajac do tematu a porzucajac rozneglizowane ciała w saunach

Mozna pojechac raz z ciekawosci i wydaje mi sie, ze wystarczy. Ot, taka ciekawostka. Wielkosc hali robi wrazenie... na dzieciach. I to one maja tam super radoche.

W cenie biletu jest UWAGA!: wejscie na teren obiektu (strefa basenow) :mrgreen: , szafka (laskawcy), i show w ciagu dnia oraz wieczorem. Do strefy wellness placi sie jakby przejsciowke lub wczesniej przy kasie kupuje kompleksowy, drozszy bilet.

Zjezdzalnie sa dodatkowo platne (3 euro na czas pobytu), kilkunastominutowy lot balonem na lince w gore, minigolf sa rowniez platne osobno. Dla mniejszych dzieci Klub Tropino z atrakcjami.

Mozna tam rowniez nocowac (cena 1 nocy w namiocie mniej wiecej = cenie wstepu).

Dwie male bezplatne zjezdzalnie sa przy Lagunie (mniejszy basen), jak rowniez fontanny, jacuzzi x2, prad wodny czy jak to zwal, wodospad i podwodne bicze(?). Z infrastruktury przy basenach chyba wszystko. Aha, przy duzym basenie jest brodzik - taki mini plac zabaw dla maluchow.

Jedzenie rozne, tez polecam "tropikalne barbecue", najtaniej jest w barze fast food - hot-dogi, pizza, cola, lody, rozgotowane spaghetti itp.

W show dziennym od dluzszego czasu dominuje zywo gestykulujacy "afrykaniec", na przemian z tancami, ktorych glowna zaleta sa barwne stroje i magik, co tam na etacie jest. Wieczorny pokaz jest dluzszy i nieco ciekawszy.

Dla palaczy sa wydzielone miejsca (trzy albo cztery, oznaczone na tablicy-mapie) i lepiej, zeby niepalacze trzymali sie od nich z daleka :wink:

Cokolwiek by nie robili, to las tropikalny z ta wychwalana sciezka o dlug. 1 km jest wg mnie nieporozumieniem i prawie tragedia... Widac, ze ciezko jest go utrzymac w dobrym stanie (wiecznie uschniete liscie i wrazenie, ze te rosliny ledwie sie korzeniami podloza trzymaja), ale... hiacynty sa piekne i mlode banany tez fajne - mimo to ogrod botaniczny w Berlinie tanszy i ciekawszy.

Jest alejka sklepow ze wszystkim i niczym i od czasu do czasu prowadzony jest aerobik czy jakas animacja w wodzie.

Na domki czy brame rzuca sie okiem, robi zdjecia i wszystko.

Pisze jak jest, w porownaniu do tekstow reklamowych, ktore tez znam na pamiec, gdyz jezdze tam z grupami. Jak mi za to placa, jest fajnie, a jezdze tam od otwarcia. Watpilam nawet, ze to sie utrzyma.

Temperatura - podobne wrazenia, czasem lekko zimnawo.

Z dziecmi - o.k. (sama zabiore tam niedlugo siostrzenca)
Z firma - o.k.
Ale sensacji i wiekszych wrazen nie ma co szukac :???:

pzdr

"A jak wyjdzie śmiesznie?
Ludzie się pośmieją i koniec. Wielkość nie boi się śmieszności."

galy0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-03-22, 14:08   

Bravo Litha najlepszy post jaki przeczytałem na temat Tropical Island Masz u mnie dużego plusa i zaznaczam żeś mi pomogła.

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2009-03-22, 16:43   

galy0 napisał/a:
Bravo Litha najlepszy post jaki przeczytałem na temat Tropical Island Masz u mnie dużego plusa i zaznaczam żeś mi pomogła.

to wszystko mozesz sobie przeczytac tez na stronce ;)

http://www.tropical-islan...e/atrakcje.html

Corula 
Nowy

Wysłany: 2009-03-22, 19:55   

ja osobiscie bylam baaardzo rozczarowana..
nasunelo mi sie skojarzenie, ze to taki mega-imbis jest poprostu z kosmicznymi cenami.
no bo jak czlowiek juz zaplaci 25 euro to siedzi do oporu i kiedys w koncu zglodnieje ( bo kto jezdzi z walowa na basen?? )
do myslenia daje rowniez fakt, ze przy takim przeplywie klientow ( w weekendy nawet kilka tysiecy dziennie) na miejscu jest 1 ( czyt. jeden!) sanitariusz!!!
w naszym przypadku chodzilo o opatrzenie krwiawiacych ran ( sztuk cztery powstalych przy, zaznaczam ze prawidlowym, zjezdzaniu ze slizgawki w brodziku. w miejscu ujscia slizgawki do wody jest za plytko i skora ociera sie dosyc brutalnie o mozaike, ktora jest wylozone dno w tym miejscu). Na sanituriasza czekalismy 40 minut!
no tak , pojechalismy kompletnie nieprzygotowani - waluwy niet i apteczki tez brak.. :roll:

litha 
Poczatkujacy

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-23, 00:15   

SoNja... to i jeszcze więcej :smile:
Np. bardzo dokładne tłumaczenie po polsku, dlaczego w strefie Wellness należy łazikować nago... - wcześniej tego nie było, przynajmniej tak obszernie...

No i nowe show reklamują :grin:

Zatem, o tym, czego nie przeczyta się na stronach:
obsługa przy kasach mówi słabo po angielsku (średnia z licznych wizyt i obserwacji) czasem trafia się ktoś mówiący po polsku, również w restauracjach. Może to dla kogoś istotne.

Jak jest bardzo dużo ludzi (weekendy) - bieda :( - nie ma wolnych leżaków, wszędzie ścisk i kolejki, a w basenach co chwila jakieś dziecko wpada na głowę.

Jak nie ma słońca, to w tej hali jest tak szarawo, ale pewnie na oświetlenie musiałaby pójść fortuna...,
jak jest słońce, zwłaszcza przed południem, robi się naprawdę przyjemnie.
Na stronach są piękne zdjęcia podświetlonych wieczorem basenów, restauracji itp. - w rzeczywistości nie ma takiego efektu, niestety.

Te wszystkie opisy architektury, domów, bramy, roślinności - robią wrażenie i słusznie, tak ma być, - ale ktoś z Was uważnie przyglądał się tym wszystkim budynkom, rozróżniając jeden od drugiego, skąd są i poświęcając chwilę na podziwianie ich unikalności i wspaniałości?
Brama np. dla mnie wygląda szaro i "gipsowo" - nie wiem, może taka ma być.

Jeśli miałabym się tam wybrać z grupą przyjaciół w moim wieku bez dzieci (i nie dla dzieci), wzięłabym jakieś piłki plażowe do wody, coś do urozmaicenia czasu - nie wszystkim może odpowiadać płatna dodatkowo "strefa Wellness bez kompleksów", gdzie możliwości rekreacji/wypoczynku przecież też są.

Jak pisałam jeżdżę z grupami, ale to są wycieczki, które łączą Berlin z "tropikalem" czy Poczdamem, więc Wyspa nie jest ich jedynym celem i dostawcą wrażeń. Byli tacy, co po pół godzinie pobytu pytali się mnie, czy jest tu coś jeszcze... a byli tacy, co trochę się popluskali, pozjeżdżali, legli na leżaki i też zadowoleni :)

Osobiście, jak nie biegam tam i ówdzie, też walę się na leżak, zamykam oczy i się wsłuchuję - bo jest tam bardzo przyjemny szum, coś jak "biały szum" - no, ale to taka dygresja od praktykującej medytacje.

Podsumowując, droga ciekawostka na raz.

A może znajdzie się ktoś, kto był na Bali i porówna, hi, hi :lol:

"A jak wyjdzie śmiesznie?
Ludzie się pośmieją i koniec. Wielkość nie boi się śmieszności."

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2009-03-23, 00:40   

litha napisał/a:
...Jak jest bardzo dużo ludzi (weekendy) - bieda :( - nie ma wolnych leżaków, wszędzie ścisk i kolejki, a w basenach co chwila jakieś dziecko wpada na głowę...

hehe płacą ci za reklame? :mrgreen: jak nie, to powinni ;)

no z lezakami to fakt... bylam z ranka a na kazdym lezal juz recznik (to chyba jest typowo niemiecki (?) zwyczaj "zaklepac" swoim recznikiem lezak nawet juz w poprzedni wieczor :mrgreen: )

co do polskiej obslugi... wiem,że szukali polakow,bo mialam tam pojsc do pracy (nie poszlam z wiadomych dla mnie powodow :roll: )ale jak ktos szuka pracy to moze tam sprobowac :)

joolita 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-07-15, 22:35   

Moze ktos wie jak dojechac do Tropical autobusem lub pociagiem ?

irmencja666
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-15, 22:45   

Cytat:
Pociągiem

Z powodu prac na odcinku między Königs Wusterhausen a Lübbenau (Spreewald) pociąg osobowy RegionalExpress RE 2 kursuje co godzinę z Berlina do Königs Wusterhausen i z Cottbus do Lübbenau (Spreewald). Od stacji Königs Wusterhausen i Lübbenau (Spreewald) podstawiane są autobusy do Brand (Niederlausitz).

Z dworca w Brand bezpłatny autobus przewiezie Was do Tropical Islands. Rozkład jazdy bezpłatnego autobusu jest dopasowany do autobusów kursujących w zastępstwie pociągu.

Do znalezienia na stronie :P

Odpowiedz do tematu