forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Czy ktoś z was był w Tropical Island

Autor Wiadomość
galy0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-02-03, 19:48   Czy ktoś z was był w Tropical Island

Czy ktoś z was był w Tropical Island http://www.tropical-islands.de/de.html jeśli tak czy może się wypowiedzieć Czy się opłaca i tym podobne uwagi i na co zwracać uwagę.

Agnieszka 
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 2009-02-03, 20:02   

ten temat juz chyba byl...
Ja bylam w grudniu. Wg mnie jest to dosc droga ´´impreza´´,ale raz mozna sie wybrac,szczegolnie jesli ma sie dzieci,bo to glownie dla nich byla atrakcja. Jesli mialabym tam jechac bez dzieci to szkoda by mi bylo kasy :mrgreen: Tak naprawde to jakos szczegolnie z nog nie zwala. Bylismy w tygodniu,wiec bylo fajnie,bo bylo malo ludzi,mysle,ze w weekend jest tam scisk. Rozczarowala mnie wielkosc,myslalam,ze to jest wielgachne,a okazalo sie sredniej wielkosci. Obiad,ktory zjedlismy byl taki sobie, ceny mniej wiecej takie jak w knajpach w Berlinie. Nie bylo tak bardzo cieplo jak sie reklamuja,ale spokojnie mozna chodzic w krotkich gaciach i z krotkim rekawem.

patus 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-02-03, 20:16   

ja rowniez juz bylam, popieram Agnieszke, raz naprawde mozna sie wybrac cena jak dla mnie nie byla az tak strasznie wygorowana jako ze spedzasz tam caly dzien, dla dzieci napewno super frajda np moj brat byl zachwycony dla mnie bylo to w porzadku w sumie rowniez spodziewalam sie czegos wiekszego, w sumie za kazda lepsza atrakcje musisz dodatkowo placic czy zjezdzalnie (akurat jak bylam to byla kolejka z gory do samego dolu na tej najwiekszej) czy lot balonem takze no hm.. ale ogolnie polecam :smile:

amazonka 
Bardzo czesto tu bywa
amazonka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-02-03, 20:41   

czesc ja tez tam bylam i z nog mnie nie powalilo w reklamach jakos to wszystko lepiej bylo pokazane:-)ale raz mozna sie wybrac w urodziny wstep za darmo:wink:

selene 
Uzytkownik

Wysłany: 2009-02-04, 13:45   

Ja byłam w lipcu bodajże tam i zupelnie mi sie nie podobalo- bylo duszno, malo miejsca i taki basen z zielenia jak dla mnie.. . ocena -1. ;) i nigdy wiecej.

Pia 
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy
Wysłany: 2009-02-04, 15:17   

my tez bylismy dzieciaki sie swietnie bawily ,my dorosli tak srednio
do tego tyle restauracji ,ale do jedzenia to sie nadawaly tylko nalesniki ,ktöre i tak nie smakowaly :(

sophia
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-02-04, 17:04   

My bylismy w lato. Nie wyglada tak rewelacyjnie jak na reklamie i nie jest zbytnio duze, ale jest calkiem ciekawie. Mimo ze bylismy w lato to w niektorych miejscach bylo chlodno a czasami nawet zimno. Najbardziej podobala mi sie czesc z roznymi salnami jest naprawde spory wybor lacznie z ziolowymi inhalacjami. Druga czesc to taki wiekszy basen. Co do jedzenia to mi bylismy w tropische Barbecue za all you can eat w formie bufetu zaplacilismy 16 euro za osobe plus dodatkowo napoje i jedzenie bylo bardzo smaczne. Warto jechac zobaczyc. My napewno wybierzemy sie jeszcze na sauny.

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-02-05, 20:35   

Pia napisał/a:
do tego tyle restauracji ,ale do jedzenia to sie nadawaly tylko nalesniki ,ktöre i tak nie smakowaly

o widzisz,a nam akurat nalesniki smakowaly,na kolacje je zjedlismy :mrgreen:

selene 
Uzytkownik

Wysłany: 2009-02-05, 21:07   

jak czlowiek glodny to wszystko zje ;) ;p żartuję oczywiście ;)

Ewa_30 
Dyskutant

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-02-12, 20:07   

nalesniczki super byly :grin:

harry 
Nowy

Wysłany: 2009-02-15, 20:09   

witam.
bylem widzialem i zgodze sie, ze w reklamach duzo bardziej spektakularnie to wyglada.
Mimo wszystko polecam. Tajska kuchnia rewelacja! I zjezdzalnie - bardzo fajna zabawa ( poza ta najwyzsza - myslalem, ze nie przezyje :grin: )

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2009-02-22, 16:49   

ja byłam wczoraj i powiem ze nie żałuje :)

było super!Sauny,laguna,zjezdzalnie,las tropikalny i na koncu show z akrobatami ;)
tez bylam w kuchni tajskiej jak polecaliscie,ale rewelka zadna, jak dla mnie :mrgreen:

Baaardzo duzo Polaków (mozna sie bylo poczuc normalnie jak w PL :mrgreen: a w koszach na smieci pietrzyły sie puszki po polskim piwie :razz: no i zgadnijcie kto łamał zakaz palenia w srodku ;) )
No i jakos nie mogłam sie zmusic zeby latać z gołym tyłkiem jak inni po saunach czy jackuzzi :razz:
(duzo Polakow to komentowalo bo w PL sie chodzi raczej w strojach kąpielowych lub ręcznikach)

pzdr.

malgos1 
Poczatkujacy

Wysłany: 2009-02-23, 12:51   

Sonja to znaczy ze tam chodza bez strojow?
no to raczej nic dla dzieci co?
ale ogulnie bys polecila doroslym te miejsce?
pozdrawiam
a wstep?

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-02-23, 13:11   

no ale do sauny chodzi sie nago ,ewentualnie zakrywa sie reczniekiem

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2009-02-23, 17:26   

malgos1 napisał/a:
pozdrawiam
a wstep?

hmm... zalezy jak na to patrzec :razz: Niemcy chodza całymi rodzinami nago do saun.
jest zakaz wchodzenia w stroju kąpielowym a jak pojdziesz opatulona ręcznikiem jak ja, to bedą sie na ciebie jak na dzikusa patrzec :mrgreen: poza tym tam jest mokro (siedzi sie na kamieniach) i sobie recznik pomoczysz :evil:

poza tym małym szczegółem,podobało mi się tam ;)

wstęp kosztuje 25euro + sauny 6,50 (mozesz sobie wziac kombi-ticket za 28,50 gdzie wtedy wszedzie wejdziesz za tą cenę :) )

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-02-23, 22:05   

malgos1 napisał/a:
pozdrawiam
a wstep?

Sonji chodzilo o to,ze po saunach chodzili ludzie nago,poza terenem sauny nie widzialam nagusow,z dzieciakami mozesz spokojnie jechac :mrgreen:

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2009-02-23, 22:58   

nie,nie Aguś :mrgreen: wlasnie w strefie saun (oprócz w srodku) chodziły nagusy :razz: i do jackuzzi tez trzeba bylo nago wejsc :???: tam sie juz recznikiem nie okryjesz :mrgreen:

marlena111 
Uzytkownik

Wysłany: 2009-02-23, 23:36   

Ja bylam w tropical latem w sierpiu,dla mnie bomba,bylam z mezem i 2 letnim synkiem,bardzo nam sie podobalo.Duzo atrakcji zarowno dla dzieci jak i doroslych,bylam w wielu roznych aqua parkach ale ten jest rewelacyjny i podobno najwiekszy i najladniejszy w Europie.polecam

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2009-02-23, 23:54   

marlena111 napisał/a:
bylam w wielu roznych aqua parkach ale ten jest rewelacyjny i podobno najwiekszy i najladniejszy w Europie.polecam

ja wiem czy najlepszy? ;) Bylam w ogromnym aquaparku na Cyprze i jak do tej pory nic tego nie przebije :mrgreen:

ale narzekac nie mozna ;) atrakcja jakas jest :roll:
pzdr

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-02-24, 09:03   

SoNja napisał/a:
nie,nie Aguś :mrgreen: wlasnie w strefie saun (oprócz w srodku) chodziły nagusy :razz: i do jackuzzi tez trzeba bylo nago wejsc :???: tam sie juz recznikiem nie okryjesz :mrgreen:

no ale to jest chyba normalne ? z sauny idziesz sie ochlodzic odpoczac i znöw idziesz do sauny wiec tam chodza nago ,i nie ma w tym nic dziwnego tak jest wszedzie
natomiast poza saunami chodzi sie w strojach

Odpowiedz do tematu