Czy ktoś z was był w Tropical Island
| Autor |
Wiadomość |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-02-03, 19:48 Czy ktoś z was był w Tropical Island
|

|
|
| Czy ktoś z was był w Tropical Island http://www.tropical-islands.de/de.html jeśli tak czy może się wypowiedzieć Czy się opłaca i tym podobne uwagi i na co zwracać uwagę. |
_________________ Jeżeli w swojej walce o prawa ludzkie naród przegrywa i jest nieprzygotowany lub
niezdolny do walki o przetrwanie,to opatrzność zadecyduje o jego końcu. |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1855 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2009-02-03, 20:02
|

|
|
ten temat juz chyba byl...
Ja bylam w grudniu. Wg mnie jest to dosc droga ´´impreza´´,ale raz mozna sie wybrac,szczegolnie jesli ma sie dzieci,bo to glownie dla nich byla atrakcja. Jesli mialabym tam jechac bez dzieci to szkoda by mi bylo kasy Tak naprawde to jakos szczegolnie z nog nie zwala. Bylismy w tygodniu,wiec bylo fajnie,bo bylo malo ludzi,mysle,ze w weekend jest tam scisk. Rozczarowala mnie wielkosc,myslalam,ze to jest wielgachne,a okazalo sie sredniej wielkosci. Obiad,ktory zjedlismy byl taki sobie, ceny mniej wiecej takie jak w knajpach w Berlinie. Nie bylo tak bardzo cieplo jak sie reklamuja,ale spokojnie mozna chodzic w krotkich gaciach i z krotkim rekawem. |
|
|
|
 |
patus
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 3 razy Posty: 135 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2009-02-03, 20:16
|

|
|
ja rowniez juz bylam, popieram Agnieszke, raz naprawde mozna sie wybrac cena jak dla mnie nie byla az tak strasznie wygorowana jako ze spedzasz tam caly dzien, dla dzieci napewno super frajda np moj brat byl zachwycony dla mnie bylo to w porzadku w sumie rowniez spodziewalam sie czegos wiekszego, w sumie za kazda lepsza atrakcje musisz dodatkowo placic czy zjezdzalnie (akurat jak bylam to byla kolejka z gory do samego dolu na tej najwiekszej) czy lot balonem takze no hm.. ale ogolnie polecam |
|
|
|
 |
amazonka
Bardzo czesto tu bywa amazonka

Pomogła: 1 raz Posty: 101 Skąd: Berlin Neukolln
|
Wysłany: 2009-02-03, 20:41
|

|
|
| czesc ja tez tam bylam i z nog mnie nie powalilo w reklamach jakos to wszystko lepiej bylo pokazane:-)ale raz mozna sie wybrac w urodziny wstep za darmo:wink: |
|
|
|
 |
selene
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-02-04, 13:45
|

|
|
Ja byłam w lipcu bodajże tam i zupelnie mi sie nie podobalo- bylo duszno, malo miejsca i taki basen z zielenia jak dla mnie.. . ocena -1. i nigdy wiecej. |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 2036 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-02-04, 15:17
|

|
|
my tez bylismy dzieciaki sie swietnie bawily ,my dorosli tak srednio
do tego tyle restauracji ,ale do jedzenia to sie nadawaly tylko nalesniki ,ktöre i tak nie smakowaly |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
sophia
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-02-04, 17:04
|

|
|
| My bylismy w lato. Nie wyglada tak rewelacyjnie jak na reklamie i nie jest zbytnio duze, ale jest calkiem ciekawie. Mimo ze bylismy w lato to w niektorych miejscach bylo chlodno a czasami nawet zimno. Najbardziej podobala mi sie czesc z roznymi salnami jest naprawde spory wybor lacznie z ziolowymi inhalacjami. Druga czesc to taki wiekszy basen. Co do jedzenia to mi bylismy w tropische Barbecue za all you can eat w formie bufetu zaplacilismy 16 euro za osobe plus dodatkowo napoje i jedzenie bylo bardzo smaczne. Warto jechac zobaczyc. My napewno wybierzemy sie jeszcze na sauny. |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-02-05, 20:35
|

|
|
| Pia napisał/a: | | do tego tyle restauracji ,ale do jedzenia to sie nadawaly tylko nalesniki ,ktöre i tak nie smakowaly |
o widzisz,a nam akurat nalesniki smakowaly,na kolacje je zjedlismy |
|
|
|
 |
selene
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-02-05, 21:07
|

|
|
jak czlowiek glodny to wszystko zje ;p żartuję oczywiście |
|
|
|
 |
Ewa_30
Dyskutant

Pomogła: 3 razy Posty: 429 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2009-02-12, 20:07
|

|
|
nalesniczki super byly |
|
|
|
 |
harry
Nowy

|
Wysłany: 2009-02-15, 20:09
|

|
|
witam.
bylem widzialem i zgodze sie, ze w reklamach duzo bardziej spektakularnie to wyglada.
Mimo wszystko polecam. Tajska kuchnia rewelacja! I zjezdzalnie - bardzo fajna zabawa ( poza ta najwyzsza - myslalem, ze nie przezyje ) |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2177 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-02-22, 16:49
|

|
|
ja byłam wczoraj i powiem ze nie żałuje
było super!Sauny,laguna,zjezdzalnie,las tropikalny i na koncu show z akrobatami
tez bylam w kuchni tajskiej jak polecaliscie,ale rewelka zadna, jak dla mnie
Baaardzo duzo Polaków (mozna sie bylo poczuc normalnie jak w PL a w koszach na smieci pietrzyły sie puszki po polskim piwie no i zgadnijcie kto łamał zakaz palenia w srodku )
No i jakos nie mogłam sie zmusic zeby latać z gołym tyłkiem jak inni po saunach czy jackuzzi
(duzo Polakow to komentowalo bo w PL sie chodzi raczej w strojach kąpielowych lub ręcznikach)
pzdr. |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
malgos1
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-02-23, 12:51
|

|
|
Sonja to znaczy ze tam chodza bez strojow?
no to raczej nic dla dzieci co?
ale ogulnie bys polecila doroslym te miejsce?
pozdrawiam
a wstep? |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-02-23, 13:11
|

|
|
| no ale do sauny chodzi sie nago ,ewentualnie zakrywa sie reczniekiem |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-02-23, 17:26
|

|
|
| malgos1 napisał/a: | Sonja to znaczy ze tam chodza bez strojow?
pozdrawiam
a wstep? |
hmm... zalezy jak na to patrzec Niemcy chodza całymi rodzinami nago do saun.
jest zakaz wchodzenia w stroju kąpielowym a jak pojdziesz opatulona ręcznikiem jak ja, to bedą sie na ciebie jak na dzikusa patrzec poza tym tam jest mokro (siedzi sie na kamieniach) i sobie recznik pomoczysz
poza tym małym szczegółem,podobało mi się tam
wstęp kosztuje 25euro + sauny 6,50 (mozesz sobie wziac kombi-ticket za 28,50 gdzie wtedy wszedzie wejdziesz za tą cenę ) |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-02-23, 22:05
|

|
|
| malgos1 napisał/a: | Sonja to znaczy ze tam chodza bez strojow?
pozdrawiam
a wstep? |
Sonji chodzilo o to,ze po saunach chodzili ludzie nago,poza terenem sauny nie widzialam nagusow,z dzieciakami mozesz spokojnie jechac |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-02-23, 22:58
|

|
|
nie,nie Aguś wlasnie w strefie saun (oprócz w srodku) chodziły nagusy i do jackuzzi tez trzeba bylo nago wejsc tam sie juz recznikiem nie okryjesz |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
marlena111
Uzytkownik

|
Wysłany: 2009-02-23, 23:36
|

|
|
| Ja bylam w tropical latem w sierpiu,dla mnie bomba,bylam z mezem i 2 letnim synkiem,bardzo nam sie podobalo.Duzo atrakcji zarowno dla dzieci jak i doroslych,bylam w wielu roznych aqua parkach ale ten jest rewelacyjny i podobno najwiekszy i najladniejszy w Europie.polecam |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-02-23, 23:54
|

|
|
| marlena111 napisał/a: | | bylam w wielu roznych aqua parkach ale ten jest rewelacyjny i podobno najwiekszy i najladniejszy w Europie.polecam |
ja wiem czy najlepszy? Bylam w ogromnym aquaparku na Cyprze i jak do tej pory nic tego nie przebije
ale narzekac nie mozna atrakcja jakas jest
pzdr |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-02-24, 09:03
|

|
|
| SoNja napisał/a: | nie,nie Aguś wlasnie w strefie saun (oprócz w srodku) chodziły nagusy i do jackuzzi tez trzeba bylo nago wejsc tam sie juz recznikiem nie okryjesz |
no ale to jest chyba normalne ? z sauny idziesz sie ochlodzic odpoczac i znöw idziesz do sauny wiec tam chodza nago ,i nie ma w tym nic dziwnego tak jest wszedzie
natomiast poza saunami chodzi sie w strojach |
|
|
|
 |
|
|