knajpy bary puby Polskie w Berlinie inkl. Polska TV
| Autor |
Wiadomość |
natashka12
Nowy

|
Wysłany: 2010-06-12, 10:38
|

|
|
Witam, a czy jest ktoś w stanie podać namiary jakieś do tej ORCHIDEI? ponieważ nigdzie w sieci nie ma do nich ani nr telefonu, ani adresu email, a niezmiernie jest mi potrzebny |
|
|
|
 |
Bosmaniak
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-06-12, 16:11
|

|
|
0157 71 30 07 26 namiar z Kontaktów - nie wiem czy aktualny ,bo numer sprzed 2 lat |
|
 |
natashka12
Nowy

|
Wysłany: 2010-06-13, 08:50
|

|
|
Dziękuję serdecznie a czy przy okazji nie posiada ktoś jeszcze adresu e mail? |
|
|
|
 |
Fanatyc
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-08, 16:47
|

|
|
[quote="BerlinGirlNo1"]Szczerze, nikomu nie polecilabym zadnego z ''polskich klubow''...
Ani atmosfery, ani dobrego towarzystwa nie ma...
A muzyka tez niezbyt ciekawa....[/quote]
Absolutnie jestem zgodny z tą wypowiedzią. Kiedyś po rozejściu się z moja ex dziewczyna postanowiłem zrobić taki mały maraton po polskich knajpach w Bln. Przeżyłem szok!
Wiec było to tak:
Wyszedłem sobie z kolega w zamiarze wypicia dobrego polskiego piwka i spędzenia miłego wieczoru w towarzystwie sympatycznych ludzi (przy odrobinie szczęścia). Pierwsza była "Polonia" czy jakoś tam na Neukölln. Wchodzimy wiec z kolegą a tam Alibaba i 40 rozbójników pilnuje nawet nieźle wyglądającej polskiej barmanki z bardzo wielkim biustem, od którego szczerze tez nie moglem oderwać wzroku. Jak zobaczyli dwóch ludzi jasnej karnacji wytrzeszczyli oczy i zaczęli szukać osełek aby ostrzyc noże. Wiec stwierdziliśmy aby wyjść zanim zaczną latać po lokalu popielniczki.
Następnym lokalem była "Polska" nieco wyżej położona nie daleko Bodinstrasse. Jak się okazało to jugole i ruscy z polskimi barmankami. Bałkańska muzyczka i dostawało się ochoty na śliwowicę ale nie na polskie piwo. No ale wybraliśmy jednak "Zywca" i tak sobie opowiadamy dobre kawały przy barze i się śmiejemy. Nagle podchodzi barmanka chyba Jugosłowianka i pyta po niemiecku "Ey, was habt ihr beiden denn geraucht!?" a ja jej bardzo grzecznym tonem odpowiadam "Wir haben zu viele Arschhaare geraucht und sind jetzt echt stoned." Nie dostaliśmy już tam więcej żadnego napoju a nawet nam na niego po tych 45 min bałkańskiej muzyki przeszła nawet ochota. Polska barmanka spędziła z nami zaledwie 3 min aby podać piwo. Była zbyt zajęta siedzeniem jugolowi na kolanach.
Jako trzecia z kolei była knajpa "Mazury" w której napiliśmy się przynajmniej piwa pomiędzy rodakami szukającymi tutaj szczęścia w przeważnie ciężkiej pracy za granica. Do rozmowy zbyt głośna muzyka "Discopolo", urok tytoniowej wędzarni oraz odczuwalna prostota towarzystwa (polsko-turecko-marokańskiego) wpłynęła bardzo korzystnie na szybka degustacje większej ilości tyskiego aby w miarę szybko opuścić lokal.
Od tego czasu nie bylem już w żadnym pseudo-polskim lokalu w berlinie.
Jest to wstyd ze w takim mieście nie ma porządnego klubu który pokazał by kulturę inteligencje i spryt polaków. Nie myślcie ze mam coś do turków etc. Nic do nich nie mam . Ale wiem za jakie tanie dziwki maja polskie dziewczyny! A jak widzę jak im się na szyje rzucają w niewiedzy ze będą biegać w chustce i produkować dzieciaki jak na taśmie to wywraca mi żołądek na druga stronę.
Jak mam się tak bawić na mieście i oglądać te żałosne miejsca to wole zrobić prywatkę u mnie w domu. Sorry jeżeli pisze z błędami ale miałem 10 lat jak opuściłem Polskę i się tych błędów nie wstydzę.
Pozdrawiam serdecznie,
Marek |
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." - Albert Einstein |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 997 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2010-10-08, 20:15
|

|
|
Kiedy ta prywatka ??? |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Fanatyc
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-08, 20:24
|

|
|
hehe Jak się grupka interesujących fajnych i ciekawych ludzi znajdzie to nawet i jutro od samego rana do niedzieli
Pozdrawiam,
Marek |
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." - Albert Einstein |
|
|
|
 |
jerry1
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-10, 17:04 bardzo ciekawy i smutny post..
|

|
|
tak, mieszkam w okolicy bergmannstr.-kreuzberg sporo ciekawych miejsc na piwko.jednak temat polskich lokali bardzo ponury...bardzo..
jesli ktos w mojej okolicy chetnie dolacze na browca. |
|
|
|
 |
mag75da
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-19, 21:13 Re: bardzo ciekawy i smutny post..
|

|
|
jest fajna polska knaipka z polskim wlasicielem, bez turkow itp. znajduje sie na Bökhatr.50
Berlin Kreuzberg. maja tez stronke www.rustikal-cocktailbar.de albo bigbro.de
[ Dodano: 2010-10-19, 22:20 ]
| em_es napisał/a: | http://www.poloniaberlin.de/berlin/firmy-katalog/gastronomia.php
nie wiem co z tego jest aktualne ,i gdzie jest polska tv...
pozdrawiam |
jest fajna polska knaipka na Kreuzberg Böckhstr.50 RUSTIKAL polak wlasiciel i polska obsluga bez turkow itp. jest od niedawna otwarta maja tez stronke www.bigbro.de albo www.rustikal-cocktailbar.de |
|
|
|
 |
misia11
Dyskutant misia

Pomogła: 12 razy Posty: 562 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2010-10-20, 19:06
|

|
|
| rowniez polecam Rustikal, milo i przyjemnie....czlowiek sie odrazu czuje jak w domu:) |
|
|
|
 |
Szymon.Sikora
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-21, 23:12
|

|
|
| witam! wiecie może czy w jakiejś berlińskiej knajpie będzie transmisja z meczu Sporting Braga - Lech Poznań w czwartek? |
|
|
|
 |
Portowiec
Staly bywalec forum Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2011-02-22, 06:22
|

|
|
Café Mariola S+U Bahn Wedding albo Orchidea Metro Nauener Platz
Zagadaj z kelnerkami i jak nie bedzie lecialo na TV4 to ci wlacza |
|
|
|
 |
Szymon.Sikora
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-22, 19:17
|

|
|
| Dzięki wielkie!!! |
|
|
|
 |
Portowiec
Staly bywalec forum Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2011-08-09, 11:46
|

|
|
jakies nowe zmiany ??
jest cos nowego w Berlinie z polska TV ? |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-09-01, 11:51
|

|
|
Cafe Mariola juz nie ma, to znaczy jest ten lokal w tym samym miejscu,
nazwa lokalu sie zmienila, i wlascicel sie zmienil, jest nim teraz jakis ahmed |
|
|
|
 |
|
|