|
| Autor |
Wiadomość |
pikesz
Dyskutant

Pomogła: 7 razy Posty: 538 Skąd: Pankow /opolskie
|
Wysłany: 2006-08-28, 22:15
|

|
|
Heljou!
Flaczki -uswiadczy sie, bo moj papa kupuje (nie wiem dokladnie gdzie, ale to nie problem, bo robi dosc czesto)
A popieram Age, bo tez bardziej podobaja mi sie butki w Polsce.
My kupujemy jeszcze Michalki, przyprawy i majonezik.
Oki
E |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-29, 09:12
|

|
|
| Kamila napisał/a: | Papierosy (nie dla mnie, zeby nie bylo ), ibupron na zatoki twarog, gazety, ksiazki, kielbachy, miecho, piwo reds i to chyba wszystko, bo reszte mam tutaj
Chcesz otworzyc sklep z polskimi artykulami? |
a ja jeszcze wyworze z niemiec w duzych ilosciach |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-29, 09:14
|

|
|
| ...franziskaner |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 190 Skąd: Lichtenberg
|
Wysłany: 2006-08-29, 09:56
|

|
|
My wozimy wszystko co mozliwe bo i tak nasza zywnosc 100% leprza i tansza, a warzyw to polowy tu nie dostaniemy tych co w Polsce np.(mloda wloszczyzna ta wiosenna) tu mozna tylko pomarzyc o niej.My jezdzimy do Szczecina na zakupy ,bo tam mieszka moja rodzina i przy okazji w odwiedziny i jak wracamy to czasami brakuje miejsca w aucie zeby sie zapakowac , (bagazowki nie posiadam) a przy tym jeszcze przywozimy zarelko znajomym bo rowniez zachwalaja smak i ceny Polskie. |
_________________ .."To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia".. |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1855 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2006-08-29, 12:39
|

|
|
| Monika0406 napisał/a: | | My jezdzimy do Szczecina na zakupy ,bo tam mieszka moja rodzina i przy okazji w odwiedziny i jak wracamy to czasami brakuje miejsca w aucie zeby sie zapakowac , (bagazowki nie posiadam) |
my tez tam jezdzimy i jak wracamy to wygladamy jak ekipa rumunska. A tak smierdzi, ze szok, kapusta kiszony i sery, zawsze szybko na granicy nas przepuszczaja, bo jak otworzymy okno to mozna pasc |
|
|
|
 |
madzia18berlin
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 78 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2006-08-29, 12:45
|

|
|
| a my w piatek jedziemy do szczecina na zakupy))))) |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

Pomogła: 8 razy Posty: 387 Skąd: Berlin- Kreuzberg
|
Wysłany: 2006-08-31, 17:35
|

|
|
ja osobiscie nie przywoze , ale jak z (przyszlymi ) tesciami jezdzimy czasem do Polski, to tez sie obkupujemy zawsze miesko z miesnego siwezutkie , kielbasa swojska i torunska, metke, krakowska sucha, kabanosy, boczek, jakies szynki itp. ziemniaki z ryneczku ( w malej ilosci , bez przesady:P) pieczywo nie za bardzo , bo polskie szybko traci siwezosc. Tesciowa papierosy:P ( ja tez juz nie pale twarog bialy , ser zolty, przyprawy. Z kosmetykow to ja szampony zawsze.
A ubrania ... w warszawie w galeriach mozna sie obkupic na amen:) H&M w wawie jest tanszy niz w berlinie, do tego bardzo czesto sa promocje i posezonowe wyprzedarze. Buty tez wole w Polsce, w niemczesz , nie wiem, ale mam wrazenie ze sporo butow jest nie dla mnie , jakby dla dziwolagow...
aha i oczywiscie dentysta i fryzjer musowo:D ostatnio za dentyste zaplacilam 180zl za trzy zemby. a za fryzjera w miejscowosci moich rodzicow place jakies 20-30 zl. za sciecie i ulozenie. |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
Dominika
Dyskutant

|
Wysłany: 2006-09-12, 11:27
|

|
|
Ja przywoze smietane(bo mi lepiej smakuje), warzywa, slodycze, papierosy, bialy serek, przyprawy(szczegolnie pieprz, bo uwazam, ze jest aromatyczniejszy, moze dlatego, ze jest z Indii, a tutaj raczej z Turcji), ser zolty, piwo, czasem wodke, kefir. Aaaa no i paprykarz szczecinski, bo tu tego nie ma. |
|
|
|
 |
Waleria0
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 170 Skąd: Berlin-Wedding
|
Wysłany: 2006-09-12, 12:13
|

|
|
| Ja przywoze co sie da i co do torby sie zmiesci |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- mangi • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|