| Autor |
Wiadomość |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 190 Skąd: Lichtenberg
|
Wysłany: 2006-07-06, 17:24 Nazwa ulicy
|

|
|
| Mam pytanie . przy stacji S-bahn Hauptbahnhof znajduja sie obiekty gdzie odbywaja sie targi potrzebuje nazwe tej ulicy, moze ktos wie z gory dziekuje. |
_________________ .."To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia".. |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2006-07-07, 12:09
|

|
|
| Hauptbahnhof jest przy Invalidenstraße, jezeli to nie ta ulica to moze podasz o jakie targi chodzi, bedzie latwiej. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-07, 13:41 Re: Nazwa ulicy
|

|
|
| Monika0406 napisał/a: | | Mam pytanie . przy stacji S-bahn Hauptbahnhof znajduja sie obiekty gdzie odbywaja sie targi potrzebuje nazwe tej ulicy, moze ktos wie z gory dziekuje. |
Mieszkam obok dworca i nie znam zadnego targu.
Czyzbym nie zauwazyl? |
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-07, 14:03
|

|
|
| Monika0406 napisał/a: | | przy stacji S-bahn Hauptbahnhof znajduja sie obiekty gdzie odbywaja sie targi |
A moze chodzi ci nie o Hauptbahnhof tylko o dawny Hauptbahnhof (teraz Ostbahnhof) i nie o targi tylko o targowisko? Wtedy jeszcze mozna by cos wymyslec...
baranek |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2634 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2006-07-07, 14:03
|

|
|
| Mysle,ze Monika miala na mysli targi (jakas Messe) ,nie targ ze straganami,ale te kwestie to tylko rozstrzygnie Monika. |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-07-07, 16:47
|

|
|
| Widze , ze moje pytanie sprawilo troche klopotow ale wlasnie Gosia miala racje chodzi mi o miejsce gdzie odbywaja sie TARGI i jest to przy odnowionym dworcu Hauptbahnhof.Konkretnie zalezy mi na nazwie ulicy , poniewaz z tamtad odjezdza autokar , ktorym wyjezdza moja cora. |
_________________ .."To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia".. |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2006-07-07, 17:40
|

|
|
Ok, teraz skapowalem o co Ci chodzi.
Widze, ze nie zrozumalyscie ironii w moim ostatnim poscie. To, ze chodzi o targi to wiadomo bylo od razu, tylko z racji tego, ze kolo Hbf. nie odbywaja sie zadne targi, pozwolilem sobie na taka skojarzanke z targowiskiem.
A teraz do rzeczy. Jakbys wspomniala, ze chodzi Ci o dworzec autobusowy, to poszlo by szybciej. Chodzi o ZOB czyli (Zentraler Omnibusbahnhof / Centralny dworzec autobusowy), ktory miesci sie kolo Messe Berlin, a konkretnie przy skrzyzowaniu Messedamm i Masurenallee. A S-Bahnhof ktory jest obok nazywa sie Messe Nord, a nie Hbf.
Adres URL: http://www.bvg.de/index.p...ndex/folder/249
baranek |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-07-07, 17:54
|

|
|
Wlasnie o to mi chodzilo, wielkie dzieki bardzo mi pomogles.Duza buzka pozdrawiam Monia |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2634 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2006-07-07, 18:06
|

|
|
Cale szczescie,ze jest @baranek,bo ja bym szukala kolo nowego Hauptbahnhofu. |
|
|
|
 |
Monika0406
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-07-07, 23:49
|

|
|
Czasami "baranki" sie przydaja!!!!!Hi hi!!!!! |
|
|
|
 |
|
|