| Autor |
Wiadomość |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-06, 21:41
|

|
|
| Maq napisał/a: | 1 ,a muzyka ktora sie tam gra nie jest odtwarzaniem listy przebojow z Kiss FM ,czy innego shitu.
Klub musi miec dusze tj. np. pierwsza miejscowa Tresora. Jak zamykali ten lokal to pol swiata imprezowego lapalo dola , bo ginela miejscowa , ktora byla jedna z ikon wspolczesnej muzyki elektronicznej, a taka E4 ?? P |
a powiedz mi co jest fajnego w takich imprezach ? mozesz jedynie postac i posluchac muzyki. Ja osobiscie slucham w wiekszosci trance ale nie wyobrazam sobie isc na impreze gdzie jest tylko trance i dobrze sie bawic. Moge isc na koncert ale jesli chodzi o imprezy wole isc do klubu gdzie jest puszczana muzyka z "kiss fm czy innego shitu" bo bawie sie 100 razy lepiej, moge tranczyc i miec zabawe.
I wcale nie naleze do dziewczyn ktore chodza na impreze zby wyrwac "kolesia na drinka" |
|
|
|
 |
zuzia_nowa
Staly bywalec forum

Pomogła: 1 raz Posty: 251 Skąd: Reinickendorf
|
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-07-07, 06:04
|

|
|
| adka0401 napisał/a: | | Maq napisał/a: | 1 ,a muzyka ktora sie tam gra nie jest odtwarzaniem listy przebojow z Kiss FM ,czy innego shitu.
Klub musi miec dusze tj. np. pierwsza miejscowa Tresora. Jak zamykali ten lokal to pol swiata imprezowego lapalo dola , bo ginela miejscowa , ktora byla jedna z ikon wspolczesnej muzyki elektronicznej, a taka E4 ?? P |
a powiedz mi co jest fajnego w takich imprezach ? mozesz jedynie postac i posluchac muzyki. |
bez obrazy ,ale drewno jakies jestes postac i posluchac ??
http://www.youtube.com/watch?v=UfvdSDWTkac jak Ci ludzie stoja i sluchaja to ja nie wiem , czym objawia sie u Ciebie taniec ,ale jak dla mnie to oni sie bawia lepiej niz przy takich przytupajach z samymi hiciorami z radia (juz nie wchodze w temat bezguscia sluchajacych wspolczesna muzyke popularna , ktora nijak sie ma do tego co bylo w latach 90 ,czy 80 - po prostu wielokrotne powielanie czegos co juz bylo z kiepska aranzacja).
Jak sie lepiej bawisz w takich lokalach to hmm... ok Twoja sprawa ,ale niech nikt nie nazywa takich ''baleciarni'' dobrymi imprezami , bo to jedne z tysiecy imprezowni , ktore graja to samo i tak samo. Ich chyba jedyny atut to wtopione setki tys. € w wystroj zeby klient sie mogl poczuc bardziej ''vip'' - ogolnie mowiac ''lans'' , ktory srednio pasuje do klimatu Berlina.
Pozdr |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-07, 07:09
|

|
|
| Maq napisał/a: | | http://www.youtube.com/watch?v=UfvdSDWTkac |
Swietny taniec, rewelacja. Zaczynam intensywna nauke, szczegolnie spodobal mi sie ten uklad z 32 sekundy. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Maq

|
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-07, 09:06
|

|
|
| warto byc |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-07, 09:11
|

|
|
| Maq napisał/a: | | http://www.youtube.com/watch?v=UfvdSDWTkac | Maq, pokaż coś bardziej współczesnego, bo tym linkiem to chyba nikogo nie przekonałeś |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-07, 12:48
|

|
|
wszystko zalezy od gustu muzycznego i nie powinnienes obrazac , klubow czy ludzi ktorzy bawia sie lepiej przy innej muzyce niz elektonicznej.
Widzisz, nawet Berlin jest bardziej tolerancyjny niz ty
a poza tym ten link z you tube .. to bardziej wyglada jak ludzie bawiacy sie przy muzyce lat 80. i jest poprostu podlozona muzyka |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-07-07, 13:10
|

|
|
 |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-07, 15:22
|

|
|
| Maq napisał/a: | | http://www.youtube.com/watch?v=UfvdSDWTkac |
Oh fuck.... tego sie dluzej niz 10 sec. sluchac nie da....
Bez urazy... ale... das grenzt an akustische Umweltverschmutzung... |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2010-07-07, 16:18
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | Maq napisał/a: | | http://www.youtube.com/watch?v=UfvdSDWTkac | Maq, pokaż coś bardziej współczesnego, bo tym linkiem to chyba nikogo nie przekonałeś |
dalem pierwszy lepszy przyklad , ze twierdzenie Adki nie ma racji bytu (w tle filmik z imprezy house'owej) , no ale jak cos nowszego to prosz :
http://www.youtube.com/watch?v=rEa14SYekIU
http://www.youtube.com/watch?v=p4s2tRUIyCY
Adka - nie klubow ,a dyskotek (klub jest ukierunkowany na konkretny rodzaj muzyki - w dysce gra sie wszystko i nic...) to po pierwsze, po drugie stwierdzilem fakt , moze jakbys pobyla w nieco innych ciekawych miejscach to bys zmienila zdanie
@SoNja - papuga papuga
@Jägermeister - to co powiesz na elektronike alternatywna ?? http://www.youtube.com/watch?v=nfwD05XA2YQ .... przy tym pewnie dostajesz palpitacji uszu :D
tak na powaznie : od zawsze muzyka robiona dla konkretnej grupy ludzi przeciwnym rutynie i schematom , byla ciezsza w odbiorze dla przecietnego sluchacza ... to jest tzw. sztuka. Jäger - przykro mi ,ale zyjesz w miescie , ktory slynie z takiej muzy |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-07, 17:34
|

|
|
"Klub nocny, klub muzyczny lub po prostu klub - miejsce organizacji występów muzycznych i artystycznych, imprez tematycznych lub po prostu miejsce spotkań młodych ludzi, którzy bawią się przy akompaniamencie muzyki. Jest ona najczęściej opracowywana jest przez DJa lub grupę DJ-ów.
W wielu językach, kluby określane są jako "dyskoteki", "disco".
Określenie klub nocny odnosi się głównie do tego, iż działalność klubów odbywa się zazwyczaj w nocy."
btw nie masz pojecie gdzie ja bylam
ja nie dysktyminuje klubow ktore polecasz bo tez bywam na takich omprezach ... Jedyne co mnie denerwuje to to ze ty dyskryminujesz cala reszte |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2010-07-07, 17:49
|

|
|
| adka0401 napisał/a: | "Klub nocny, klub muzyczny lub po prostu klub - miejsce organizacji występów muzycznych i artystycznych, imprez tematycznych lub po prostu miejsce spotkań młodych ludzi, którzy bawią się przy akompaniamencie muzyki. Jest ona najczęściej opracowywana jest przez DJa lub grupę DJ-ów.
W wielu językach, kluby określane są jako "dyskoteki", "disco".
Określenie klub nocny odnosi się głównie do tego, iż działalność klubów odbywa się zazwyczaj w nocy."
btw nie masz pojecie gdzie ja bylam
ja nie dysktyminuje klubow ktore polecasz bo tez bywam na takich omprezach ... Jedyne co mnie denerwuje to to ze ty dyskryminujesz cala reszte |
z wikipedii wzielas ta definicje ??
btw: co oznacza cala reszta ?? ja tylko krytykuje chale , czyli dyskoteki, gdzie odwala sie kaszane. OK - jest pare miejsc na swiecie ,gdzie zapraszaja turntableistow do nakrecania biby , ktorzy graja rozna muze (choc przewaznie ta muza ogranicza sie do hip hopu , dnb , funky ) ,ale wkladaja mase serca w mix i nie zagluszaja muzy pier§$"%$ przez mikrofon. |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-07, 18:01
|

|
|
ok a powiedz mi co jest zlego w dykotekach typu felix, e4 adagio czy cos w tym stylu ? Jest moze i muzyka z radia ale o to przeciez w tym chodzi
Przeciez nie kazdy lubi muzyke elektoroniczna, ktora uwaza za potoczne lubu dubu
Moze niektorzy nie maja czasu zeby sluchac radia, o maja prace czy szkole i w weekend chca sie pobawic przy normalnej muzyce, prawda?
A jesli tobie nie podobaja poprostu tam nie chodz |
|
|
|
 |
BerlinGirlNo1
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-08, 06:49
|

|
|
| adka0401 napisał/a: | ok a powiedz mi co jest zlego w dykotekach typu felix, e4 adagio czy cos w tym stylu ? Jest moze i muzyka z radia ale o to przeciez w tym chodzi
Przeciez nie kazdy lubi muzyke elektoroniczna, ktora uwaza za potoczne lubu dubu
Moze niektorzy nie maja czasu zeby sluchac radia, o maja prace czy szkole i w weekend chca sie pobawic przy normalnej muzyce, prawda?
A jesli tobie nie podobaja poprostu tam nie chodz |
Adus, ale ty sie tu produkujesz.... Moze wystarczy zwrocic uwage, ze wszedzie sie mozna dobrze bawic o ile towarzystwo jest odpowiednie, jak w naszym przypadku. Widzisz, my sie dobrze bawimy w E4, a komus sie nie podobalo, ale to nie znaczy, ze tam jest zle... Co do lansu to sie nie zgadzam, bo tez nigdy nie zauwazylam '' prawdziwej burzuazji'' w E4 czy w Sodzie, w ktorej czesto przebywamy nie Ada?? |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-08, 16:26
|

|
|
halo co to za polemika?
post nazywa sie,,dobre imprezy w Berlinie,, gwoli przypomnienia adka07 zglos sie |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-08, 19:51
|

|
|
| to nie ja zaczelam krytykowac |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2010-07-09, 14:58
|

|
|
| adka0401 napisał/a: | | normalnej muzyce |
37procent, czyzbysmy sie widzieli na Mega Spree ?? |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-09, 19:14
|

|
|
| to polec mi cos na weekend, pojde i sie przekonam |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2010-07-09, 21:39
|

|
|
| adka0401 napisał/a: | | to polec mi cos na weekend, pojde i sie przekonam |
mlode dziewcze , przejdz sie na mega spree zeby poczuc klimat parady , pojdz do Berghain o 4 kiedy graja najlepsza muize , przejdz sie do Club Der Visionäre zeby doswiadczyc cos co jest tanie ,a zajebiste , przejdz sie od czasu do czasu do Maria Club gdy graja tacy ludzie jak np. Pacou. Ostatni raz jak bylem na jego imprezie to byl mega wypas , a laski tanczyly tak jak nigdy dotat . |
|
|
|
 |
|
|