forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Dobre imprezy w Berlinie

Autor Wiadomość
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-07-06, 21:41   

Maq napisał/a:
1 ,a muzyka ktora sie tam gra nie jest odtwarzaniem listy przebojow z Kiss FM ,czy innego shitu.

Klub musi miec dusze tj. np. pierwsza miejscowa Tresora. Jak zamykali ten lokal to pol swiata imprezowego lapalo dola , bo ginela miejscowa , ktora byla jedna z ikon wspolczesnej muzyki elektronicznej, a taka E4 ?? P

a powiedz mi co jest fajnego w takich imprezach ? mozesz jedynie postac i posluchac muzyki. Ja osobiscie slucham w wiekszosci trance ale nie wyobrazam sobie isc na impreze gdzie jest tylko trance i dobrze sie bawic. Moge isc na koncert ale jesli chodzi o imprezy wole isc do klubu gdzie jest puszczana muzyka z "kiss fm czy innego shitu" bo bawie sie 100 razy lepiej, moge tranczyc i miec zabawe.
I wcale nie naleze do dziewczyn ktore chodza na impreze zby wyrwac "kolesia na drinka"

zuzia_nowa 
Staly bywalec forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-07-06, 22:08   ... czwartek 08.2010

http://synobazz.de/ohrgasmus/event/?event_id=7

Maq 
Super Dyskutant
Herr Batka :)

Wysłany: 2010-07-07, 06:04   

adka0401 napisał/a:
Maq napisał/a:
1 ,a muzyka ktora sie tam gra nie jest odtwarzaniem listy przebojow z Kiss FM ,czy innego shitu.

Klub musi miec dusze tj. np. pierwsza miejscowa Tresora. Jak zamykali ten lokal to pol swiata imprezowego lapalo dola , bo ginela miejscowa , ktora byla jedna z ikon wspolczesnej muzyki elektronicznej, a taka E4 ?? P

a powiedz mi co jest fajnego w takich imprezach ? mozesz jedynie postac i posluchac muzyki.

bez obrazy ,ale drewno jakies jestes :P postac i posluchac ??
http://www.youtube.com/watch?v=UfvdSDWTkac jak Ci ludzie stoja i sluchaja to ja nie wiem , czym objawia sie u Ciebie taniec ,ale jak dla mnie to oni sie bawia lepiej niz przy takich przytupajach z samymi hiciorami z radia (juz nie wchodze w temat bezguscia sluchajacych wspolczesna muzyke popularna , ktora nijak sie ma do tego co bylo w latach 90 ,czy 80 - po prostu wielokrotne powielanie czegos co juz bylo z kiepska aranzacja).
Jak sie lepiej bawisz w takich lokalach to hmm... ok Twoja sprawa ,ale niech nikt nie nazywa takich ''baleciarni'' dobrymi imprezami , bo to jedne z tysiecy imprezowni , ktore graja to samo i tak samo. Ich chyba jedyny atut to wtopione setki tys. € w wystroj zeby klient sie mogl poczuc bardziej ''vip'' - ogolnie mowiac ''lans'' , ktory srednio pasuje do klimatu Berlina.

Pozdr

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-07, 07:09   

Maq napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=UfvdSDWTkac

Swietny taniec, rewelacja. Zaczynam intensywna nauke, szczegolnie spodobal mi sie ten uklad z 32 sekundy. :mrgreen:

Maq 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-07, 07:17   

:lol: zycze sukcesow :D :D

jak jeszcze nauczysz sie tego to przewidywana bedzie nagroda :P
http://www.youtube.com/watch?v=oXSG7CDmemM

37procent 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-07, 09:06   

warto byc

irmencja666
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-07, 09:11   

Maq napisał/a:
Maq, pokaż coś bardziej współczesnego, bo tym linkiem to chyba nikogo nie przekonałeś :P

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-07-07, 12:48   

wszystko zalezy od gustu muzycznego i nie powinnienes obrazac , klubow czy ludzi ktorzy bawia sie lepiej przy innej muzyce niz elektonicznej.
Widzisz, nawet Berlin jest bardziej tolerancyjny niz ty

a poza tym ten link z you tube .. to bardziej wyglada jak ludzie bawiacy sie przy muzyce lat 80. i jest poprostu podlozona muzyka

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2010-07-07, 13:10   

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-07-07, 15:22   

Maq napisał/a:

Oh fuck.... tego sie dluzej niz 10 sec. sluchac nie da.... :???:

Bez urazy... ale... das grenzt an akustische Umweltverschmutzung... :???:

Maq 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-07, 16:18   

irmencja666 napisał/a:
Maq napisał/a:
Maq, pokaż coś bardziej współczesnego, bo tym linkiem to chyba nikogo nie przekonałeś :P

dalem pierwszy lepszy przyklad , ze twierdzenie Adki nie ma racji bytu (w tle filmik z imprezy house'owej) , no ale jak cos nowszego to prosz :

http://www.youtube.com/watch?v=rEa14SYekIU

http://www.youtube.com/watch?v=p4s2tRUIyCY

Adka - nie klubow ,a dyskotek (klub jest ukierunkowany na konkretny rodzaj muzyki - w dysce gra sie wszystko i nic...) to po pierwsze, po drugie stwierdzilem fakt , moze jakbys pobyla w nieco innych ciekawych miejscach to bys zmienila zdanie :)

@SoNja - papuga papuga :P

@Jägermeister - to co powiesz na elektronike alternatywna ?? http://www.youtube.com/watch?v=nfwD05XA2YQ .... przy tym pewnie dostajesz palpitacji uszu :D :D
tak na powaznie : od zawsze muzyka robiona dla konkretnej grupy ludzi przeciwnym rutynie i schematom , byla ciezsza w odbiorze dla przecietnego sluchacza ... to jest tzw. sztuka. Jäger - przykro mi ,ale zyjesz w miescie , ktory slynie z takiej muzy :)

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-07-07, 17:34   

"Klub nocny, klub muzyczny lub po prostu klub - miejsce organizacji występów muzycznych i artystycznych, imprez tematycznych lub po prostu miejsce spotkań młodych ludzi, którzy bawią się przy akompaniamencie muzyki. Jest ona najczęściej opracowywana jest przez DJa lub grupę DJ-ów.
W wielu językach, kluby określane są jako "dyskoteki", "disco".
Określenie klub nocny odnosi się głównie do tego, iż działalność klubów odbywa się zazwyczaj w nocy." ;)

btw nie masz pojecie gdzie ja bylam ;)

ja nie dysktyminuje klubow ktore polecasz bo tez bywam na takich omprezach ... Jedyne co mnie denerwuje to to ze ty dyskryminujesz cala reszte

Maq 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-07, 17:49   

adka0401 napisał/a:
"Klub nocny, klub muzyczny lub po prostu klub - miejsce organizacji występów muzycznych i artystycznych, imprez tematycznych lub po prostu miejsce spotkań młodych ludzi, którzy bawią się przy akompaniamencie muzyki. Jest ona najczęściej opracowywana jest przez DJa lub grupę DJ-ów.
W wielu językach, kluby określane są jako "dyskoteki", "disco".
Określenie klub nocny odnosi się głównie do tego, iż działalność klubów odbywa się zazwyczaj w nocy." ;)

btw nie masz pojecie gdzie ja bylam ;)

ja nie dysktyminuje klubow ktore polecasz bo tez bywam na takich omprezach ... Jedyne co mnie denerwuje to to ze ty dyskryminujesz cala reszte

z wikipedii wzielas ta definicje ?? :lol: :lol: :lol:

btw: co oznacza cala reszta ?? :) ja tylko krytykuje chale , czyli dyskoteki, gdzie odwala sie kaszane. OK - jest pare miejsc na swiecie ,gdzie zapraszaja turntableistow do nakrecania biby , ktorzy graja rozna muze (choc przewaznie ta muza ogranicza sie do hip hopu , dnb , funky ) ,ale wkladaja mase serca w mix i nie zagluszaja muzy pier§$"%$ przez mikrofon.

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-07-07, 18:01   

ok a powiedz mi co jest zlego w dykotekach typu felix, e4 adagio czy cos w tym stylu ? Jest moze i muzyka z radia ale o to przeciez w tym chodzi
Przeciez nie kazdy lubi muzyke elektoroniczna, ktora uwaza za potoczne lubu dubu
Moze niektorzy nie maja czasu zeby sluchac radia, o maja prace czy szkole i w weekend chca sie pobawic przy normalnej muzyce, prawda?
A jesli tobie nie podobaja poprostu tam nie chodz :)

BerlinGirlNo1
Uzytkownik

Wysłany: 2010-07-08, 06:49   

adka0401 napisał/a:
ok a powiedz mi co jest zlego w dykotekach typu felix, e4 adagio czy cos w tym stylu ? Jest moze i muzyka z radia ale o to przeciez w tym chodzi
Przeciez nie kazdy lubi muzyke elektoroniczna, ktora uwaza za potoczne lubu dubu
Moze niektorzy nie maja czasu zeby sluchac radia, o maja prace czy szkole i w weekend chca sie pobawic przy normalnej muzyce, prawda?
A jesli tobie nie podobaja poprostu tam nie chodz :)

Adus, ale ty sie tu produkujesz.... Moze wystarczy zwrocic uwage, ze wszedzie sie mozna dobrze bawic o ile towarzystwo jest odpowiednie, jak w naszym przypadku. Widzisz, my sie dobrze bawimy w E4, a komus sie nie podobalo, ale to nie znaczy, ze tam jest zle... Co do lansu to sie nie zgadzam, bo tez nigdy nie zauwazylam '' prawdziwej burzuazji'' w E4 czy w Sodzie, w ktorej czesto przebywamy nie Ada??

37procent 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-08, 16:26   

halo co to za polemika?

post nazywa sie,,dobre imprezy w Berlinie,, gwoli przypomnienia adka07 zglos sie

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-07-08, 19:51   

to nie ja zaczelam krytykowac

Maq 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-09, 14:58   

adka0401 napisał/a:
normalnej muzyce

:lol:

37procent, czyzbysmy sie widzieli na Mega Spree ?? :)

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-07-09, 19:14   

to polec mi cos na weekend, pojde i sie przekonam

Maq 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-09, 21:39   

adka0401 napisał/a:
to polec mi cos na weekend, pojde i sie przekonam

mlode dziewcze , przejdz sie na mega spree zeby poczuc klimat parady , pojdz do Berghain o 4 kiedy graja najlepsza muize , przejdz sie do Club Der Visionäre zeby doswiadczyc cos co jest tanie ,a zajebiste , przejdz sie od czasu do czasu do Maria Club gdy graja tacy ludzie jak np. Pacou. Ostatni raz jak bylem na jego imprezie to byl mega wypas , a laski tanczyly tak jak nigdy dotat .

Odpowiedz do tematu