Film Hochzeitspolka warto obejrzec ?
| Autor |
Wiadomość |
arturbb
Nowy

|
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2281 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-10-08, 20:48
|

|
|
pan Jocker dawal opinie o tym filmie... http://www.moviemaze.de/f...zeitspolka.html
ale ja i tak bym sie przeszła sprawdzic na wlasnej skorze |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-10-09, 14:06
|

|
|
Wlasnej opinii nie dalem (bo filmu nie widzialem), tylko link do krytyki, przez ktora przynajmniej mi odechcialo sie isc na ten film. To nie jakos ot tak wyszukana krytyka... ta strone czesto przegladam.
Jak ogladniecie, dajcie znac, czy ta krytyke potwierdzacie, czy sie Wam film podobal.
Tak do porownania... przegladajac program telewizyjny ten film tam tez nie przechwalali.
http://www.tvmovie.de/Hoc...detail=11297206
Pozdrawiam |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2010-10-09, 14:12
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: |
Wlasnej opinii nie dalem (bo filmu nie widzialem), tylko link do krytyki, przez ktora przynajmniej mi odechcialo sie isc na ten film. |
no mowie przecie |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-10-09, 14:14
|

|
|
Aha... no to sorry, zabrzmialo jakby to moja opinia byla. |
|
|
|
 |
karol1000
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-10-26, 11:41
|

|
|
Ja film oglądałem niedawno. Osobiście mi się podobał. Szalu jednak nie było.
Niemcy raczej się mało śmiali, bo pewnie polowy żartów nie zrozumieli. Film w połowie po polsku w polowie po niemiecku przez co bardzo przyjemnie mi sie ogladalo, zdaje sobie jednak sprawe z tego ze jak ktos zna tylko jeden z tych jezykow to juz tak super nie jest bo trzeba sie przerzucac na napisy co dwa zdania.
Myślę ze najbardziej film podejdzie osobom takim jak my, gdzieś na pograniczu dwóch krajów, dwóch kultur, dwóch sposobów życia i dwoch mentalnosci.
Dobre momenty byly.
Ktoś powie ze to za mało, ale myślę ze warto wydać te kilka euro żeby zobaczyć polsko-niemiecka produkcje. Przytoczyłbym jakiś typowy żart z filmu ale nie będę psuł wam zabawy |
|
|
|
 |
magnolia
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-10-26, 17:33 Hochzeitspolka
|

|
|
| Mam pytanie jesli ktos byl na tym filmie w kinie.Chodzi o tlumaczenie (napisy).Czy tekst niemiecki jest tlumaczony na polski czy tylko polski na niemiecki? |
|
|
|
 |
karol1000
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-10-26, 19:45
|

|
|
| Z tego co pamiętam to tylko przy scenach po polsku pokazują się niemieckie napisy. |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-11-09, 12:22
|

|
|
Bylam wczoraj w kinie i polecam I zgadzam sie z opinia kogos wyzej.. nie kazdy na ten film powinien isc. Najlepiej jak osoba zna troche kulture Polakow i Niemcow, w innym wypadku nie wszystko mozna zrozumiec |
|
|
|
 |
DonDiegoDE
Bardzo czesto tu bywa Tylko Falubaz!

|
Wysłany: 2010-11-11, 16:15
|

|
|
| PatrycjaBerlin napisał/a: | Bylam wczoraj w kinie i polecam I zgadzam sie z opinia kogos wyzej.. nie kazdy na ten film powinien isc. Najlepiej jak osoba zna troche kulture Polakow i Niemcow, w innym wypadku nie wszystko mozna zrozumiec |
Bardzo fajny Film warto ogladnac Polecam, mozna posmiac sie z polskich jak i z niemieckich zachowan. ja jak bylem na projekcji filmu to na cale kino byly 2 osoby ja i moja dziewczyna =)) |
_________________ Berlińska Polonia - To My !!
 |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2010-11-11, 19:22
|

|
|
| DonDiegoDE napisał/a: |
Bardzo fajny Film warto ogladnac Polecam, mozna posmiac sie z polskich jak i z niemieckich zachowan. ja jak bylem na projekcji filmu to na cale kino byly 2 osoby ja i moja dziewczyna =)) |
to trzeba bylo dac znac,ze sie wybieracie pewnie dolaczylo by sie do was kilka osob... |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
dekempiu
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-11-25, 15:59
|

|
|
Jestem ciekawy ile ten film kosztował, bo wielkich pieniedzy na pewno nie zarobił do tej pory
box-office. Macie może jakiegoś linka, bo jakoś nie mogę wygoglać... |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-11-25, 18:33
|

|
|
| dekempiu napisał/a: | Jestem ciekawy ile ten film kosztował, bo wielkich pieniedzy na pewno nie zarobił do tej pory
box-office. Macie może jakiegoś linka, bo jakoś nie mogę wygoglać... |
http://www.filmstiftung.d...ctID=3400&pid=0
Der Kinofilm „Hochzeitspolka“ der Kölner Pandora Film entstand in Koproduktion mit dem NDR und in Zusammenarbeit mit der polnischen STI Studio Filmowe. Der Film wurde im Herbst 2009 an 17 Drehtagen in Nordrhein-Westfalen gedreht und von der Filmstiftung NRW mit 369.000 Euro gefördert. |
|
|
|
 |
|
|