forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Jadę w marcu na koncert Kim Wilde do Berlina

Autor Wiadomość
Beatka 
Nowy

Wysłany: 2007-01-24, 01:34   Jadę w marcu na koncert Kim Wilde do Berlina

Pierwszy raz wybieram się poza Polskę na koncert Kim Wilde . 07.03.2007 jadę do Berlina do KulturBrauerei i chciałabym jeśli ktoś z Was wie coś o tym miejscu ,np: czy jest tam jakaś szatnia przed wejściem na salę,jak duża jest ta sala,czy można wnosić aparaty fotograficzne.Koncert zaczyna się o 21:00 ...ciekawe,czy wpuszczają wcześniej (wiem na pewno,że miejsc numerowanych nie ma więc kto pierwszy ten lepszy...)czy po koncercie w oczekiwaniu na poranny pociąg do Polski jest gdzie się podziać w tym centrum kultury bądź nieopodal może...Jestem ciekawa wszelkich informacji na ten temat...może ktoś z Was miał okazję tam juz być na jkimś innym koncercie wcześniej...albo może tak jak ja wybiera się tam żeby posłuchać i zobaczyć niesamowitą KIM WILDE!!! :?: :smile:

monko 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 18 razy
Wysłany: 2007-01-24, 18:06   

nie bylam w samym KulturBrauerei wiec nie wiem jak to jest z szatniami itd., ale wiem ze w okolicy jest pelno knajp, klubow i podobnych milych rzeczy, wiec bedziesz miala gdzie spedzic czas do pierwszego pociagu.

milej zabawy :cool:

rudiola 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-01-28, 13:57   

Czesc Beatka!

W KulturBrauerei bylam parokrotnie na koncertach raczej malo znanych kapel. Aparaty mozna bylo wnosic, ale nie wiem jak to bedzie w Twoim przypadku. Co do wielkosci sali, jest to kwestia wzgledna.. wg. mnie sala jest spora, ale w porownaniu do np. katowickiego Spodka o wieleee mniejsza. Co do miejscowek to kto pierwszy ten lepszy, ale nie masz sie o co martwic. Niemiecka publicznosc nie bawi sie tak jak polska wiec nawet jak zjawisz sie po 21szej to nie bedziesz miala problemu z dopchaniem sie bliziutko pod scene. Szkoda, ze nie sprzedaja tam kielbasek. Mialabys cala sale dla siebie :mrgreen:

A po koncercie masz do wyboru sporo knajpek i dyskotek. A wszystko tuz tuz.

Niezapomnianych wrazen zycze!! :mrgreen:

Beatka 
Nowy

Wysłany: 2007-01-28, 22:21   Jadę w marcu na koncert Kim Wilde do Berlina - podziękowanie

Dziękuję Rudiolo i Monko ...uspokoiłam się - oby było tak jak piszecie...jeszcze zamarudzę - czy jest tam szatnia taka w której bez obawy można zostawić ubranie...w końcu 07.03.2006 to zima ... :???:

Jeśli chodzi o wrażenia ...wiem że na pewno będą " nie do opisania " i niezapomniane tak jak te po jej ubigłorocznym czaderskim występie w Płocku - tego jestem pewna ...jeśli ktos nie wierzy - zapraszam na jej polską stronę (są aż dwie) www.kimwilde.pl i na forum gdzie można o tym wydarzeniu i o samej Kim poczytać...a także zobaczyć i posłuchać :wink:

Marcin
Administrator

Wysłany: 2007-01-30, 20:24   

Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi sie ze jest szatnia w Kulturbrauerei (platna)

Jezeli potrzebujesz wiecej informacji zobacz jeszcze www.kulturbrauerei-berlin.de

W okolicy jest tak duzo (b.fajnych) knajp ze napewno nie bedziesz sie nudzic.

Na koncerty zawsze wpuszczaja wczesniej (najczesciej ok 2 godzin przed) ale tak jak wyzej zostalo juz napisane, nawet gdy bedziesz po 21 to bez zadnego problemu dopchasz sie pod sama scene.

Beatka 
Nowy

Wysłany: 2007-01-31, 19:13   

Dziękuję Marcinie za kolejne informacje na temat Kulturbrauerei ...na tą stronę,którą podałeś weszłam od razu jak dowiedziałam się o miejscu w którym Kim Wilde ma koncertować...szkoda że wszystko tam po niemiecku...ale przynajmniej miejsce sobie obejrzałam na zdjęciach...podobne do naszej Manufaktury - centrum handlowo-rozrywkowego w Łodzi z tą tylko różnicą,że Manufaktura powstała nie ze starego browaru a z fabryki włókienniczej Poznańskich,zresztą obok jest ich piękny pałac http://manufaktura.com/PL/index.asp Jeśli jeszcze ktoś wie coś więcej ,jakieś rady może -to bardzo proszę... :smile: będę bardzo wdzięczna zresztą nie tylko ja ale i całkiem spora grupa fanów Kim Wilde z Polski...którym przekazuję informacje zdobyte dzięki tutejszym forumowiczom,jeszcze raz dzięki !!!

Beatka 
Nowy

Wysłany: 2007-01-31, 20:13   

Zauważyłam,że fotki Kim,które dołączyłam wcześniej do swoich postów zostały "ściągnięte" w/g mnie wiele razy...Jesli ktoś z Was jest nią w jakis sposób zainteresowany to polecam stronkę w języku angielskim na której są zamieszczone wszystkie jej wystepy telewizyjne,koncertowe,audio też i oczywiście fotki http://www.kimwildetv.com/

Beatka 
Nowy

Wysłany: 2007-02-24, 01:33   Niedługo koncert

Koncert juz 07.03 2007 !!!

Beatka 
Nowy

Wysłany: 2007-07-19, 08:09   

Sorki...że spóźnione ale zawsze można odrobić...więc to robię : zapraszam na relacje z koncertów Kim Wilde w Berlinie na polską stronkę,którą współtworzę... http://www.kimwilde.pl/wydarzenia/berlin.htm i na Myspace http://www.myspace.com/beatazakrzewska Wszystkich forumowiczów gorąco pozdrawiam... :!: :wink:

i dla zachęty....aktualne zdjęcie Kim ....z Kiel - gdzie miała niedawno koncert

i jeszcze link do pierwszej piosenki którą tam zaśpiewala....video live z Chequered Love http://www.youtube.com/watch?v=mG86Owu267g

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-07-19, 14:02   

Beatka napisał/a:
na polską stronkę,którą współtworzę... http://www.kimwilde.pl/wydarzenia/berlin.htm

cytat ze strony internetowej napisał/a:

temperatura powietrza była dosyć niska, a Kim nie miała na sobie nawet ubrania zakrywającego jej ramiona!

Rozumiem, ze byla naga. Zaluje, ze mnie tam nie bylo.

toznowuja 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2007-07-24, 15:02   

Ej, kolego, nie zaluj! Byla w jeansach i koszulce, tak jak na zdjeciu powyzej! :roll:

Odpowiedz do tematu