| Autor |
Wiadomość |
misia11
Dyskutant misia

Pomogła: 12 razy Posty: 504 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2009-05-26, 09:49 Koniec Komunizmu wystawa
|

|
|
serdecznie zapraszamy
26 maja 2009
godz. 19:00
do Instytutu Polskiego
Wystawa opowiada historię rozpadu komunizmu z punktu widzenia dwóch niezwykłych reporterów i grafika. Czarno-białe zdjęcia Erazma Ciołka, dokumentujące życie Solidarności od narodzin w Gdańsku aż po obrady Okrągłego Stołu przedstawiono w konfrontacji z kolorowymi zdjęciami Chrisa Niedenthala, który działał nie tylko w Polsce, ale i w Niemczech. Ogniwem łączącym te fotograficzne opowieści jest plakat Tomasza Czarneckiego z Gary Cooperem, który stał się symbolem pierwszych wolnych wyborów 4 czerwca 1989 i przemian w duchu Solidarności.
wiecej na stronie:
http://www.twojagazeta.pl...=336&Itemid=131 |
|
|
|
 |
Nemo
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-05-26, 13:15
|

|
|
| Moze adresik dla niewtajemniczonych? |
_________________ Wiem, ze nic nie wiem... |
|
|
|
 |
misia11
Dyskutant misia

Pomogła: 12 razy Posty: 504 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2009-05-26, 15:07
|

|
|
Burgstr.27
pozdrawiam wtajemniczonego(ą)
misia |
|
|
|
 |
Nemo
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-05-26, 22:52
|

|
|
| Przykro mi to napisac, ale ta wystawka, trudno to innaczej okreslic, jest po prostu jakims dziwadlem chyba instytutu pod tytulem o nas dla nas. Nie wiem co ktos z tej wystawy mialby wyniesc itd itd itd itd.Wiekszej lipy to ja juz dlugo nie widzialem. Komentarz skroce do oceny bo szkoda slow. Taki jest moj werdykt. |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-05-27, 07:44
|

|
|
| nemo nie krytykuj wystawy nie bedac na niej , nie rozmawiajac z ludzmi tworzacymi ja itd...to jest tak jak bys chcial mi opisac smak 12sto letniej whysky nigdy jej nie pijac. |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Nemo
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-05-27, 09:45
|

|
|
| 37procent napisał/a: | | nemo nie krytykuj wystawy nie bedac na niej , nie rozmawiajac z ludzmi tworzacymi ja itd...to jest tak jak bys chcial mi opisac smak 12sto letniej whysky nigdy jej nie pijac. |
A kto powiedzial, ze nie bylem?
A kto twierdzi, ze nie potrafie opisac? Ja mysle, ze potrafie. |
|
|
|
 |
|
|