Walka z gentryfikacją w berlińskiej dzielnicy Kreuzberg
| Autor |
Wiadomość |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-07-30, 10:22 Walka z gentryfikacją w berlińskiej dzielnicy Kreuzberg
|

|
|
Bardzo ciekawy artykuł na temat gentryfikacji dzielnicy Kreuzberg.
http://www.rozbrat.org/pu...lnicy-kreuzberg |
_________________ Jeżeli w swojej walce o prawa ludzkie naród przegrywa i jest nieprzygotowany lub
niezdolny do walki o przetrwanie,to opatrzność zadecyduje o jego końcu. |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-07-30, 11:55
|

|
|
Faktycznie ciekawe poglady:
"sabotowanie luksusowych inwestycji budowlanych, podpalanie luksusowych samochodów czy inne formy akcji bezpośrednich leżą jak na dłoni jako obronna strategia. Tak więc nie widzę powodu aby lokatorzy podejmujący się tego typu działań musieli się z tego powodu tłumaczyć ani tego wstydzić."
|
|
|
|
 |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-07-30, 13:14
|

|
|
| Może pomysł o tym co tam jest napisane,czytaj miedzy wierszami. |
_________________ Jeżeli w swojej walce o prawa ludzkie naród przegrywa i jest nieprzygotowany lub
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-07-30, 13:52
|

|
|
Pomiedzy wierszami? Wystarczy mi to, co pisze czarno na bialym. Widzac Twojego nika nie dziwie sie, ze polecasz ten artykul.
Mnie tez jest zal ludzi, ktorzy nie z wlasnej winy musza opuszczac mieszkania, bo nie moga sobie na nie pozwolic. Ale Kreuzberg znam bardzo dobrze i wiem, ilu jest tam takich, ktorzy od pokolen zyja na koszt panstwa. Nie chce znowu poruszac tematu, ktory juz sto razy dyskutowalismy.
Napisze tylko, ze brzydze sie WSZELKIEGO rodzaju przemoca! |
|
|
|
 |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-07-31, 07:53
|

|
|
Droga kobieto jakbyś trochę poczytała to byś wiedziała czym jest zero,powiem tylko że zero jest początkiem i końcem,a twoje docinki do mojego pseudonimu są na poziomie szkoły podstawowej.
Czytałem twoje posty i widzę jak tobie jest zał innych ludzi Kobieta pracująca napisałaś coś takiego "Widzac Twojego nika nie dziwie sie, ze polecasz ten artykuł." a później piszesz "Napisze tylko, ze brzydze sie WSZELKIEGO rodzaju przemoca!" tym najlepiej pokazałaś jaką jesteś osobą. |
|
|
|
 |
|
|