|
Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy
| Autor |
Wiadomość |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-12, 23:58
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | | No chyba slabo sie dzialo, bo trzykrotnie mniejszej Brukseli, gdzie zreszta nie mieszka tyle Polakow, co w Berlinie, zebrano 45 tys. euro, a w Berlinie podobno tylko 10 tys. |
Czlowieku ty juz przechodzisz samego siebie w pisaniu bzdur.
Po pierwsze gdybys choc troche sie postaral to bys wiedzial na jakich zasadach mozna zbierac pieniadze na tego typu zbiorkach w Niemczech,a na jakich zasadach w Belgii,tylko po co lepiej wypisywac jakies bzdety.Po drugie zamiast narzekac trzeba bylo przyjechac i wrzucic kilka "srebrnikow" do puszki,a po trzecie skad wiesz jak bylo jezeli sam tam nie byles.
Żenada po prostu żenada !!!! |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-13, 11:46
|

|
|
Ty Maly masz jaka neuroze na moim punkcie.
A wiec po kolei:
W we wszystkich instytucjach unijnych pracuje tylko 1000 osob z Polski, z tego nie wszyscy pracuja w Brukseli
w Berlinie mieszka oficjalnie 41 tys. Polakow, jakby kazdy dal po 1 euro, uzbieraloby sie wiecej niz od tej garstki w Brukseli.....
A czy ja bylem czy imprezie czy nie, nie gra roli, bo w tej imprezie nie chodzi o dobra zabawe gosci, tylko o efekt zbiorki |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-13, 11:51
|

|
|
No tak nie trzeba isc na WOSP zeby wspomoc zbiorke mozna rowniez kupic cosik na allegro na aukcjach internetowych wosp.Wiesz Pogodniak jakbys tam dotarl zawsze i jedno euro wiecej.
To jest podobnie jak z glosowanie Po co ja mam isc jeden glos nic nie zmieni
Po co ktos mial isc na WOSP jedno euro nic nie zmieni |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-13, 11:56
|

|
|
A skad wiesz, ze nie dotarlem?
Ja po prostu porownalem sytuacje w poltoramilionowej Brukseli, ktora znam osobiscie, bo tam pracowalem i znam tamtejsza Polonie, z 3,5 milionowym Berlinem. I wiem, ze oni sie nasmiewaja z polskich Berlinczykow, bo nazbierali 4,5 raza wiecej pieniedzy, chociaz jest ich o wiele mniej.
A zarowno w Brukseli jak i w Berlinie ludzie mogli wspierac WOSP w inny sposob niz przez osobisty udzial w jakiejs imprezie. |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-13, 12:03
|

|
|
No nie wiem Pogodniak czy byles czy nie i jakos specjalnie mnie to nie interesuje Bo kazdy w zyciu ma swoje zajecia akurat moglo wyjsc tak ze musiales byc w innym miejscu niz na Wosp a moze bylo na odwrot musiales byc na wosp berlin i nie mogles byc na zbiorce w brukseli |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-13, 13:13
|

|
|
A czy ja bylem czy imprezie czy nie, nie gra roli, bo w tej imprezie nie chodzi o dobra zabawe gosci, tylko o efekt zbiorki[/quote]
Jedno drugiego nie wyklucza i oto wlasnie w tym wszystkim chodzi zeby zebrac jak najwiecej pieniedzy dla dzieciakow dobrze sie przy tym bawiac,
"I wiem, ze oni sie nasmiewaja z polskich Berlinczykow, bo nazbierali 4,5 raza wiecej pieniedzy, chociaz jest ich o wiele mniej."
czyli twoji znajomi to kompletna porazka bo to oni wlasnie nie wiedza ze tu nie chodzi o zadna rywalizacje miedzy miastami ale co ja ci bede tlumaczyl ze biale jest biale a czarne jest czarne jak ty nawet tak prostej sprawy nie rozumiesz i nawet w tak pieknym temacie potrafisz wpisac cos negatywnego.Szkoda mi ciebie musisz byc strasznie zgorzkniałym ramolem ktory caly swiat widzi w czarnych kolorach i to by bylo na tyle jezeli chodzi o twoja osobe w tym temacie. |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2011-01-13, 15:44
|

|
|
Pogodniak... jesli utrzymujesz kontakt z znajomosciami z Brukseli, to na pewno Ci powiedzieli, ze rok wczesniej zebrali 9.000 EUR (i dwa lata temu jeszcze mniej).
http://www.newsweek.pl/ar...-wiecej,51430,1
Czytales artykul z newsweeka dotyczacy tego roku, ktory podalem?
"Zbiórka pieniędzy dla WOŚP odbywała się w Brukseli także w poprzednich latach, ale dopiero w tym roku powstał oficjalny sztab i zorganizowano finał z prawdziwego zdarzenia."
Wiec jeszcze raz... lepsza organizacja, Jerzy Buzek... a nie ilosc mieszkancow. Inaczej mozna by zwrocic pytanie... gdzie tam ci wszyscy mieszkancy dwa lata temu byli, jesli juz liczymy po 1 EUR na lebka.
Ciesze sie dla naszych rodakow w Bruskeli, ze w tym roku tak dobrze wszystko zorganizowali i ze powtorza to podobnie w nastepnych latach... co na pewno nie znaczy, ze motywacja i wysilki berlinskich organizatorow byly mniejsze niz w Brukseli. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- mangi • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|