forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy

Autor Wiadomość
malyberlin 
Dyskutant

Wysłany: 2011-01-12, 23:58   

Pogodniak napisał/a:
No chyba slabo sie dzialo, bo trzykrotnie mniejszej Brukseli, gdzie zreszta nie mieszka tyle Polakow, co w Berlinie, zebrano 45 tys. euro, a w Berlinie podobno tylko 10 tys.

Czlowieku ty juz przechodzisz samego siebie w pisaniu bzdur.
Po pierwsze gdybys choc troche sie postaral to bys wiedzial na jakich zasadach mozna zbierac pieniadze na tego typu zbiorkach w Niemczech,a na jakich zasadach w Belgii,tylko po co lepiej wypisywac jakies bzdety.Po drugie zamiast narzekac trzeba bylo przyjechac i wrzucic kilka "srebrnikow" do puszki,a po trzecie skad wiesz jak bylo jezeli sam tam nie byles.
Żenada po prostu żenada !!!!

Pogodniak 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-13, 11:46   

Ty Maly masz jaka neuroze na moim punkcie.

A wiec po kolei:
W we wszystkich instytucjach unijnych pracuje tylko 1000 osob z Polski, z tego nie wszyscy pracuja w Brukseli

w Berlinie mieszka oficjalnie 41 tys. Polakow, jakby kazdy dal po 1 euro, uzbieraloby sie wiecej niz od tej garstki w Brukseli.....

A czy ja bylem czy imprezie czy nie, nie gra roli, bo w tej imprezie nie chodzi o dobra zabawe gosci, tylko o efekt zbiorki

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-13, 11:51   

No tak nie trzeba isc na WOSP zeby wspomoc zbiorke mozna rowniez kupic cosik na allegro na aukcjach internetowych wosp.Wiesz Pogodniak jakbys tam dotarl zawsze i jedno euro wiecej.
To jest podobnie jak z glosowanie Po co ja mam isc jeden glos nic nie zmieni :)
Po co ktos mial isc na WOSP jedno euro nic nie zmieni :)

Pogodniak 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-13, 11:56   

A skad wiesz, ze nie dotarlem?

Ja po prostu porownalem sytuacje w poltoramilionowej Brukseli, ktora znam osobiscie, bo tam pracowalem i znam tamtejsza Polonie, z 3,5 milionowym Berlinem. I wiem, ze oni sie nasmiewaja z polskich Berlinczykow, bo nazbierali 4,5 raza wiecej pieniedzy, chociaz jest ich o wiele mniej.

A zarowno w Brukseli jak i w Berlinie ludzie mogli wspierac WOSP w inny sposob niz przez osobisty udzial w jakiejs imprezie.

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-13, 12:03   

No nie wiem Pogodniak czy byles czy nie i jakos specjalnie mnie to nie interesuje Bo kazdy w zyciu ma swoje zajecia akurat moglo wyjsc tak ze musiales byc w innym miejscu niz na Wosp a moze bylo na odwrot musiales byc na wosp berlin i nie mogles byc na zbiorce w brukseli :)

malyberlin 
Dyskutant

Wysłany: 2011-01-13, 13:13   

A czy ja bylem czy imprezie czy nie, nie gra roli, bo w tej imprezie nie chodzi o dobra zabawe gosci, tylko o efekt zbiorki[/quote]

Jedno drugiego nie wyklucza i oto wlasnie w tym wszystkim chodzi zeby zebrac jak najwiecej pieniedzy dla dzieciakow dobrze sie przy tym bawiac,

"I wiem, ze oni sie nasmiewaja z polskich Berlinczykow, bo nazbierali 4,5 raza wiecej pieniedzy, chociaz jest ich o wiele mniej."

czyli twoji znajomi to kompletna porazka bo to oni wlasnie nie wiedza ze tu nie chodzi o zadna rywalizacje miedzy miastami ale co ja ci bede tlumaczyl ze biale jest biale a czarne jest czarne jak ty nawet tak prostej sprawy nie rozumiesz i nawet w tak pieknym temacie potrafisz wpisac cos negatywnego.Szkoda mi ciebie musisz byc strasznie zgorzkniałym ramolem ktory caly swiat widzi w czarnych kolorach i to by bylo na tyle jezeli chodzi o twoja osobe w tym temacie.

Joker Adams 
Moderator

Wysłany: 2011-01-13, 15:44   

Pogodniak... jesli utrzymujesz kontakt z znajomosciami z Brukseli, to na pewno Ci powiedzieli, ze rok wczesniej zebrali 9.000 EUR (i dwa lata temu jeszcze mniej).

http://www.newsweek.pl/ar...-wiecej,51430,1

Czytales artykul z newsweeka dotyczacy tego roku, ktory podalem?

"Zbiórka pieniędzy dla WOŚP odbywała się w Brukseli także w poprzednich latach, ale dopiero w tym roku powstał oficjalny sztab i zorganizowano finał z prawdziwego zdarzenia."

Wiec jeszcze raz... lepsza organizacja, Jerzy Buzek... a nie ilosc mieszkancow. Inaczej mozna by zwrocic pytanie... gdzie tam ci wszyscy mieszkancy dwa lata temu byli, jesli juz liczymy po 1 EUR na lebka.

Ciesze sie dla naszych rodakow w Bruskeli, ze w tym roku tak dobrze wszystko zorganizowali i ze powtorza to podobnie w nastepnych latach... co na pewno nie znaczy, ze motywacja i wysilki berlinskich organizatorow byly mniejsze niz w Brukseli.

Odpowiedz do tematu