| Autor |
Wiadomość |
ZIELONKIPL
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-05, 14:39 Wielka orkiestra
|

|
|
| Witam. mieszkamy w Berlinie chcielibysmy isc na WIELKA ORKIESTRE SWIATECZNEJ POMOCY moze ktos wie gdzie odbywa sie impreza... |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-05, 14:44
|

|
|
| ZIELONKIPL, w tym roku w Berlinie sie nie odbywa |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
klon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-05, 17:41
|

|
|
Tegoroczny Final WOSP w Berlinie odbedzie sie w Pierogarni:
Turiner Straße 21
13347 Berlin Mitte
U.Bhf Leopoldplatz
www.pierogarnia.de |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-05, 17:52
|

|
|
klon, eeeeeee, no to lokalizacja na taka impreze super - lepsza niz paryski louvre |
|
|
|
 |
ZIELONKIPL
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-05, 20:22
|

|
|
| tak tez słyszelismy ale nie bylismy pewni dzieki |
|
|
|
 |
palito3
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-07, 16:23
|

|
|
| Dokładnie impreza odbywa sie w pierogarni, jak komus lokalizacja nie pasuje to faktycznie moze lepiej aby udal sie do Luwru. Jesli ktos chce to powinien podejsc czy podjechac do pierogarni impreza pewnie skromna ale zawsze lepsze to niz nic |
|
|
|
 |
agamar
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-07, 18:45
|

|
|
Super !!!!!! Myślalam że nic nie będzie ja napewno przyjde. |
|
|
|
 |
gosia82
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-07, 18:46
|

|
|
| ja jutro wybieram się do pierogarni, wrzucę jakiegoś eurasa do puszki i jakiegoś pieroga skosztuję.....:) |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2012-01-08, 11:23
|

|
|
My tez idziemy |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
sunny_boy

|
Wysłany: 2012-01-08, 12:00
|

|
|
| A jakie gwiazdy z Polski beda?Cos ktos wie o programie? |
|
|
|
 |
asiaplomyk
Staly bywalec forum

Pomogła: 5 razy Posty: 233 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2012-01-08, 12:25
|

|
|
..ja sie nie czepiam, ale Pierogarnia nie jest w Mitte, tylko na Wedding;)
Szkoda, ze imprezka w tak malej knajpce, mysle, ze bedzie troche ludzi, ale ogolnie to dobrze, ze ktos w Berlinie pomyslal o WOSP. |
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2012-01-08, 14:03
|

|
|
| klon napisał/a: | Tegoroczny Final WOSP w Berlinie odbedzie sie w Pierogarni:
Turiner Straße 21
13347 Berlin Mitte
U.Bhf Leopoldplatz
www.pierogarnia.de |
WOSP podaje w/w lokalizacje na "Liście imprez zamkniętych" (= nieaktualnych jak sadze?).
A tu znalazlem pare slow wyjasnienia: http://www.portalpoint.in...sci,1,3478.html - ciekawe czy to prawda:
| Cytat: | W tym roku finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy odbędzie się w sześciu miastach niemieckich. Po raz pierwszy od 10 lat charakterystyczne serduszka z logo WOŚP nie będą jednak rozdawane w Berlinie. Tutaj koncert charytatywny pod hasłem "Gramy dla" odbędzie się tydzień później.
Zwykle finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy obchodzony był w Berlinie bardzo hucznie. W poprzednich latach występowały tu takie zespoły jak "Raz Dwa Trzy", "Homo Twist", "Biff" czy "Elektryczne Gitary". Tym razem sztab berliński nie otrzymał zgody na firmowanie imprezy znakiem WOŚP, prawdopodobnie ze względu na konflikt, którego zarzewiem było zaginięcie w zeszłym roku trzech grafik, przeznaczonych na aukcję. Kilka osób tworzących sztab, zdecydowało się zorganizować niezależnie imprezę charytatywną 14 stycznia, z której dochód przeznaczony zostanie dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr. 1 w Szczecinie. |
|
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-08, 17:59
|

|
|
| Byłam..nic się tam nie dzieje(przy drzwiach stoją tylko 2 dziewczynki z puszkami<)...jak dla mnie to miała być chyba nieudana reklama lokalu. |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-08, 18:24
|

|
|
| falcor76, Tego sie tez wlasnie w moim poprzednim sarkastycznym poscie spodziewalam ze to tylko reklama, moze i nawet próba zarobku na dzieciach, gdyz biorac pod uwage iz Berlin nie otrzymal licencji od Owsiaka na tegoroczna zbiórke, tak wiec nie wiadomo czy te puszki trafia do odpowiedniej instytucji. |
|
|
|
 |
palito3
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-08, 19:01
|

|
|
| Na liscie imprez zamknietych imprez na stronie WOSP jest wymieniona akcja, ktora odbyla sie w Pierogarni. Chyba piszac, ze nic sie nie dzialo w lokalu ktos goscil wczesniej anizeli od godziny 17 kiedy lokal "pekal w szwach". Dla rzucajacej podejrzeniami wszechwiedzacej encyklopedii z brakami znajomosci gramatyki polskiej polecam wizyte w Pierogarni i rozliczenie wplat na konto WOSP. Aby bylo jasne z ta akcja nie mam nic wspolnego, poza faktem iz bylem i w dobrej wierze wplacilem. |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2012-01-08, 19:05
|

|
|
| Bardzo slaba (wlasciwie zadna!) reklama, ale jednak cos sie podobno dzieje. Znalazlam tu na ostatniej stronie: http://gazeta.poloniaberl...n-styczen-2012/ A wiec Werkstatt der Kulturen w Neukölln, tam gdzie juz kiedys... Szkoda, ze nikt nic nie wie a organizatorzy chyba szerokim lukiem omijaja to forum. |
|
|
|
 |
asiaplomyk
Staly bywalec forum

Pomogła: 5 razy Posty: 233 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2012-01-08, 20:30
|

|
|
http://www.polskieradio.p...ie-przez-kryzys
......dzisiejsza wiadomosc polskiego radia - wiec moje pytanie - jakie dziewczynki, z jakimi puszkami? Z tamtego roku, czy jak? Za to jest paragraf, jesli ktos nie wie... |
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-08, 21:39
|

|
|
| Ja byłam ok.godz 15:15 w lokalu było kolo 6 osób +te dziewczynki przy wejściu... |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-08, 21:41
|

|
|
| falcor76, A te dziewczynki mialy serduszka i puszki WOSP, czy zwykle skarbonki? |
|
|
|
 |
|
|