| Autor |
Wiadomość |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-02-12, 20:49 Kasowanie postów...
|

|
|
Witam...
Jak juz kilka osób zdarzylo zauwazyc, nasze forum "cieszy sie" ostatnio bardzo (nie)ciekawym procederem ze strony szanownego Panstwa Moderatorów.
Otóz bez najmniejszego komentarza kasowane sa posty, nie uchybiajace w najmniejszym stopniu regulaminowi i nikogo nie obrazajace...
Nie wiem, to rodzaj sentymentu do prl-owskiej cenzury, zakorzenionego w Panstwie Moderatorach tak gleboko, ze nawet po jej zejsciu (na szczescie) z tego padolu lez nadal musi byc praktykowany?
Osobiscie pragne wyrazic zdanie, ze jezeli ktos nie potrafi po prostu ustosunkowac sie w miare neutralnie do innego zdania niz wlasne, nie powinien byc moderatorem.
Taka skromna dygresja.
Pozostajac z powazaniem, polecajac swe sluzby skromne na przyszlosc, pisze sie... etc. etc. etc.
Jägermeister |
_________________ "Auf das elementare Zerwürfnis des Seins!" |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1838 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2009-02-12, 20:56
|

|
|
Jaegermeister
Skoncz z tym "prl-owskiej cenzury"... Chcemy na tym forum utrzymac porzadek.
Jak Ci sie nie podoba to zglos zazalenie do Administratora lub zmien Forum!
Nikt Cie tu nie trzyma |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-02-12, 21:00 Re: Kasowanie postów...
|

|
|
| Jaegermeister napisał/a: | :twisted:
Nie, nie napisze nic!........ nie napisze......... nie....... |
Powiedz mi Hubert... ze nie chciales z tym postem zaczac nowy kilkustronny temat o tym samym w kolko... gdzie tylko bedzie chodzilo o Twoje poglady... kto okrada niemieckie panstwo... a kto nie...
Twoj post usunalem z tego tematu:
http://www.poloniaberlin....samt-vt7156.htm
Wracaj do Dyskusji... albo napisz cos konkretnego. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-02-12, 21:05 Re: Kasowanie postów...
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | Powiedz mi Hubert... ze nie chciales z tym postem zaczac nowy kilkustronny temat o tym samym w kolko... |
Adam... ten skasowany przez Ciebie post mówil dosyc wyraznie, ze NIE BEDE nic tam pisal... (choc palce swierzbia)... jedyne, przyznaje, co chcialem nim osiagnac, to zwrocenie uwagi, jak czesto ta sprawa wyplywa...
Ok... od dzisiaj bede pisal o Sierotce Marysi... |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-02-12, 21:08 Re: Kasowanie postów...
|

|
|
| Jaegermeister napisał/a: | | Adam... ten skasowany przez Ciebie post mówil dosyc wyraznie, ze NIE BEDE nic tam pisal... (choc palce swierzbia)... jedyne, przyznaje, co chcialem nim osiagnac, to zwrocenie uwagi, jak czesto ta sprawa wyplywa... |
Jak ktos nie chce cos pisac... to nie pisze... a ze niby nie chciales nic pisac, to chyba nie problem, ze ten post usunalem, prawda? |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-02-12, 21:11 Re: Kasowanie postów...
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | to chyba nie problem, ze ten post usunalem, prawda? |
Skadze!
Usuniesz wszystkie, które nie beda Ci pasowaly, czy to tylko specjalnie "lex Jägermeister"? |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-02-12, 21:20
|

|
|
Mi pasuja wszystkie, ktore pozwola pomoc danemu uzytkownikowi, zadajacemu pytanie w swoim temacie... a nie takie, ktore teoretycznie nie chciales pisac, bo o usuniecie takich postow poza Dyskusjami to nie potrzebujesz sie sztucznie buntowac.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2009-02-12, 22:49
|

|
|
Witaj.
Nie wiem o jakie posty chodzi , co dokladnie zostalo usuniete ale zdarza sie czasem, gdy ktos pisze - zupelnie nie na temat - ze takie rzeczy sa usuwane. Staramy sie, w miare mozliwosci, dbac o to aby osoby przegladajace forum szybko znajdowaly informacje a nie szukajac rozwiazania jakiegos problemu, czy oczekujac odpowiedzi na jakies pytanie, trzeba bylo przechodzic przez 5 czy 10 stron dyskusji zupelnie nie na temat.
Zeby bylo jasne, nikt nikomu nie broni pisania na forum, czy luznego dyskutowania ale jezeli ktos zwraca sie z jakims konktretnym problemem to oczekuje w miare konkretnej odpowiedzi czy pomocy a nie dyskusji zupelnie nie w temacie np. o ortografii czy tez innych rzeczach nie na temat.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-02-13, 08:14
|

|
|
Od teraz wszystkie posty nie na temat beda kasowane bez uprzedzanie, tlumaczenia sie, czy przepraszania.
Skonczy sie czat... |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Super Dyskutant

Pomogła: 35 razy Posty: 748 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-03-08, 16:27
|

|
|
Ostro!
A moze byscie te kasowane posty do kakiegos wspolnego garnka wrzucali, bo czasami fajnie jest to poczytac? |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-03-08, 16:37
|

|
|
| Kobieta pracujaca napisał/a: |
A moze byscie te kasowane posty do kakiegos wspolnego garnka wrzucali, bo czasami fajnie jest to poczytac? |
Wrzucone do wspolnego "garnka" bylyby pozbawione kontekstu... z tego co wiem i co usuwalem dotychczas, to dane posty nie mialy zadnej dowcipliwej ani edukacyjnej wartosci... tylko byly czysta zaczepka. W "Dyskusje na kazdy temat" znajdziesz rozne watki i tematy, w ktorych mozesz sie wyzyc a przychodzic mozesz... na spotkania realne. |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-03-08, 16:41
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | z tego co wiem i co usuwalem dotychczas, to dane posty nie mialy zadnej dowcipliwej ani edukacyjnej wartosci... |
Czy mialy dowcipna wartosc, zalezy w znacznej mierze od percepcji i poczucia humoru (tudziez raczej ich totalnego braku) odbiorcy.
Co do edukacyjnej wartosci - 95% postów forum jest pod tym wzgledem bezwartosciowe. |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy Posty: 1276 Skąd: a nie powiem.
|
Wysłany: 2009-03-08, 16:47
|

|
|
| Jaegermeister napisał/a: | | Joker Adams napisał/a: | | z tego co wiem i co usuwalem dotychczas, to dane posty nie mialy zadnej dowcipliwej ani edukacyjnej wartosci... |
Czy mialy dowcipna wartosc, zalezy w znacznej mierze od percepcji i poczucia humoru (tudziez raczej ich totalnego braku) odbiorcy. |
Wyjales mi to z ust!!!!
| Jaegermeister napisał/a: | | Co do edukacyjnej wartosci - 95% postów forum jest pod tym wzgledem bezwartosciowe. |
...a to juz znowu "czysta zaczepka"!!!
(taka sama, jak inne....krytyka i prawda odbierane sa jako prowokacja...) |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-03-08, 16:54
|

|
|
Widocznie przesadziles, jesli do tego doszlo... gdyz nie byla to decyzja tylko moja... a wiekszosci (czytaj: aktywnych) moderatorow... ktora nie powstala z dnia na dzien...
@ Kobieta pracujaca:
Usuniety post przez ktory powstal ten watek podalem w mojej pierwszej odpowiedzi... mysle, ze Ci to wystarczy, zeby uspokoic Twoja ciekawosc. |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-03-08, 16:58
|

|
|
| lightblue napisał/a: | ...a to juz znowu "czysta zaczepka"!!!
Nie wiem, czy przeczytalas dany post o ktorego Jägermeisterowi szlo... ale jakiejkolwiek krytyki tam nie widzialem... a zaczepki to moze sobie na ulicy szukac. |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-08, 17:03
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | lightblue napisał/a: | ...a to juz znowu "czysta zaczepka"!!!
Nie wiem, czy przeczytalas dany post o ktorego Jägermeisterowi szlo... ale jakiejkolwiek krytyki tam nie widzialem... a zaczepki to moze sobie na ulicy szukac. |
Dzej Ej...
...nie pisales o poscie w liczbie pojedynczej,
tylko o postach, cytuje: "dane posty"- liczba mnoga... |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-03-08, 17:04
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | Widocznie przesadziles, jesli do tego doszlo... gdyz nie byla to decyzja tylko moja... a wiekszosci (czytaj: aktywnych) moderatorow... ktora nie powstala z dnia na dzien... |
Wow... rada moderatorów... prawie jak kolegium kardynalskie...
Albo i wazniejsza...
Niestety moja ulubiona moderatorka zlozyla wymówienie z owego zaszczytnego urzedu... zastanawiam sie dlaczego? (aczkolwiek sie domyslam! )
| Joker Adams napisał/a: | | Nie wiem, czy przeczytalas dany post o ktorego Jägermeisterowi szlo... ale jakiejkolwiek krytyki tam nie widzialem... a zaczepki to moze sobie na ulicy szukac. |
Uuuuuu..... |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-03-08, 17:09
|

|
|
| lightblue napisał/a: | Dzej Ej...
...nie pisales o poscie w liczbie pojedynczej,
tylko o postach, cytuje: "dane posty"- liczba mnoga... |
Tak. Ja usunalem ten jeden o ktory tutaj szlo w tym temacie... inni moderatorzy skorzystali rowniez z tej funkcji, wiec podliczajac moglem powiedziec "dane posty"... czy jeszcze jest cos niejasne?
| Jaegermeister napisał/a: | Niestety moja ulubiona moderatorka zlozyla wymówienie z owego zaszczytnego urzedu... zastanawiam sie dlaczego? (aczkolwiek sie domyslam! )
|
Spytaj sie ja, to sie dowiesz. |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-08, 17:17
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: |
Tak. Ja usunalem ten jeden o ktory tutaj szlo w tym temacie... inni moderatorzy skorzystali rowniez z tej funkcji, wiec podliczajac moglem powiedziec "dane posty"... czy jeszcze jest cos niejasne?
|
Joker... nie jestem jakims przyglupem,
Ty tez nie i dokladnie wiesz, o co mi chodzi. |
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2009-03-08, 19:08
|

|
|
Temat jest faktycznie wyczerpany... jak juz wczesniej bylo pisane... baw sie w Dyskusjach... i nie zaczepiaj osob w ich tematach, jesli nie chcesz im pomoc.
Nie mam zamiaru sie jeszcze raz powtarzac. |
|
|
|
 |
|
|