forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Dobry okulista dla dzieci.

Autor Wiadomość
MPM 
Uzytkownik

Wysłany: 2007-09-05, 12:50   Dobry okulista dla dzieci.

Witam,

Szukam dobrego okulisty dla mojego synka (ważne jest, żeby wykonywał badania dzieci bo nie każdy okulista ma taki specjalistyczny sprzęt).
Może ktoś mógłby mi kogoś polecić.

Z góry dziękuję.

pikesz 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2007-09-05, 13:57   

Hej!
Ja ide z moim maluchem do oklulistki poleconej mi przez mojego pediatre:
Pani okulistka to (ma byc jedna z lepszych w Berlinie):
Dr. Verena Hommerich
Bismarckstr. 24
10625 Berlin

Tel.: 030/ 3414445
Mo.-Fr. 9-12 Uhr
Mo, Di, Do 15-18 Uhr

Wizyte mam dopiero 13 wrzesnia, wiec dopiero po tym terminie bede mogla sie wypowiedziec.
Jesli jednak jest to u Was wazne, mozesz tez tam sprobowac.

Pozdro
Ewa

Pozdro
Ewa

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy
Wysłany: 2007-09-05, 14:27   

My mamy niemieckiego bardzo fajnego okuliste ,tez poleconego nam przez pediatre naszego
,ale nie na Zehlendorfie

My chodzimy do dr.Müller'a
http://www.docmueller.net/

ponadto suuuuper jest ,ale u niej sa bardzo dlugie terminy oczekiwania,ale nie dzieci zawsze gdzies "wcisna" :wink: :wink:
Dr.Szymankiewicz-Rak
Mariendorfer Damm 73
tel.705 97 00

falcor76 
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy
Wysłany: 2007-09-05, 17:21   

Nie polecam napewno Jachnik Barbary(polka)to tak w ramach ostrzezenia.My obecnie chodzimy do kliniki do okulisty i bardzo sobie chwale(niestety tam trzeba miec konkretne skierowanie od okulistki)

MPM 
Uzytkownik

Wysłany: 2007-09-05, 21:07   

Bardzo dziękuję za odpowiedzi,

My dostaliśmy adres do ani Urszuli Kaczmarek ,ale terminy są dopiero na listopad.
Spróbuję wieć popytać tam , gdzie mi doradziłyście.

Jeszcze raz dzięki.
Magda.

żyleta 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-09-08, 23:35   

Moge polecic praktyke Dr. Gutzeit, przy Bayerischer Platz ( Schoneberg), tel. 7811527.
Bardzo dobra praktyka jezeli chodzi o dzieci. Przeprowadzaja wszystkie badania i on sam operuje, jezeli jest taka potrzeba.
Polecam.

toznowuja 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2007-09-09, 11:02   

Ze wszystkich sil odradzam Gutzeita!!! Swoim operowaniem zepsul wnuczce oczy i teraz zamiast zeza rozbieznego, ktorego mial wyleczyc ma zbieznego i nie widzi juz dwuocznie! Taki spec! :evil: Panie w Sehschule owszem mile, ale tez narzekaja na aroganckiego szefa.

falcor76 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-10, 17:59   

toznowuja napisał/a:
Ze wszystkich sil odradzam Gutzeita!!! Swoim operowaniem zepsul wnuczce oczy i teraz zamiast zeza rozbieznego, ktorego mial wyleczyc ma zbieznego i nie widzi juz dwuocznie! Taki spec! :evil: Panie w Sehschule owszem mile, ale tez narzekaja na aroganckiego szefa.

Mozesz mi powiedziec w jakiej to klinice,tez szykujemy sie do operacji i chodzimy do Sehschule ,troche sie wystraszylam

toznowuja 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2007-09-10, 22:00   

To bylo w Rittbergkrankenhaus na Lichterfelde. Cial wnuczke dwa razy: pierwszy raz za malo i miala nadal zeza rozbieznego, na co on, ze cial dobrze, ale ze widocznie ma taka tendencje, wiec drugi raz rzekokmo uwzlednil te tendencje i wycial wiecej, no ale to bylo za duzo i juz tak zostalo. Nie dal sobie oczywiscie nic powiedziec i mialo to byc wszystko w normie, ale pani w Sehschule robila male nadzieje, ze wnuczka kiedykolwiek bedzie widziec dwuocznie. I miala niestety racje... :cry: Na wszystkich rozmowach zawsze bardzo sie spieszyl i byl bardzo arogancki, mowi corka. Nie chcemy Was odstraszac od okulistow w ogole, tylko i wylacznie przestrzegac przed podobno bardzo slawnym Gutzeitem z Bayerischer Platz. Przykro mi, Falkor, ze sie wystraszylas. Na pewno wszystko bedzie dobrze! Zycze Wam tego. Ale razem z corka uwazalismy to za swoj obowiazek podzielic sie z Wami naszymi smutnymi doswiadczeniami.

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-11, 08:36   

Normalnie jestem w niezlym szoku :shock: :shock: przeciez oczy to nie zabawka dla p. doktora,ja bym to opisala do Morgenpost lub Tagesspiegel,albo zaraz do Spiegel,przeciez tak nie mozna,tym bardziej po fuszerce jeszcze aroganckie traktowanie :evil: :evil: :evil:

Kurcze.....nie popuscilabym takiemu konowalowi :evil: :evil: :evil: :evil:

toznowuja 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2007-09-12, 09:10   

Wiesz Malgorzata, nadzieja umiera ostatnia. To nie byl taki blad, ktory mozna od razu rozpoznac. Corka i ziec tez chodzili z mala wytrwale do tej Sehschule jeszcze dlugo po tym drugim zabiegu i mieli nadzieje, ze sie cos poprawi. Byli tez w Polsce u okulisty, ktory powiedzial, ze takie cos sie moze zdarzyc, ze sie wytnie troche za duzo tego miesnia i ze to chodzi o ulamki milimetra i ze nikt nie jest w stanie udowodnic lekarzowi, ze sie "pomylil"! :evil: Teraz wnuczka nie widzi wprawdzie nigdy oboma oczami rownoczesnie i w zwiazku z tym nie umie na przyklad ocenic odleglosci wiec nie gra przewaznie z dziecmi w pilke albo inne podobne gry, ale ogolnie radzi sobie bardzo dobrze i w ogole nie chce rozmawiac o tamtej operacji.

falcor76 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-12, 09:31   

:cry: tak to jest z lekarzami,my chodzimy Sehschule przed operacja(juz 2 rok) na szczescie nie do tej klinki.ale strach zawsze jest.

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-12, 12:07   

Ale do Sehschule nie tylko sie chodzi przed czy po OP

falcor76 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-14, 08:54   

Wiem,czasami operacja nie jest potrzebna,tak tylko napisalam:p

pikesz 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2007-09-14, 22:32   

Hej!
Melduje sie po wizycie u wsponianej przeze mnie wyzej okulistki.

Chmmm..sama nie wiem co pisac. Ogolnie, to poczekalnie byla pelna. Mimo terminu czekalismy z 1,5 godziny dluzej. To w sumie bylo wkurzajace (myslalam, ze Max rozniesie im te Raumy;-), ale z drugiej strony moze swiadczyc o lekarzu....
Ja sama nie moge nic konkretnego napisac, bo Pani malego poogladala i kazala przyjsc do kontroli za 4 miechy, bo niby wsjo w pariadkie:-)
Pewnie wiecej moglby napisac ktos, kto leczyl sie u tej pani...
Szkoda, ze nie moge pomoc.
Aha! Poczekalnia pelna byla dzieci, wiec pani pewnie specjalizuje sie w leczeniu takiech brzdacow.
A moze po prostu zrobcie termin i pokonsultujcie sytuacje z roznymi lekarzami?

Pozdrawiam i zycze powodzenia
Ewa

Odpowiedz do tematu