Flomark w Berlinie w grudniu
| Autor |
Wiadomość |
kusmus
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-25, 13:08 Flomark w Berlinie w grudniu
|

|
|
| Mam pytanie wybieram się kolejny raz w dniach 2-4 grudnia br. do Berlina i chcę iść na flomark. Czy możecie mi poradzić gdzie jest flomark z porcelaną? |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-25, 13:36
|

|
|
| Z Flohmarktem typowo z porcelana nie ma, a na pewno nie z nowa, flohmart to jak nazwa mówi pchli targ, na którym jest wszystko, przede wszystkim rzeczy uzywane, wiec ewentualnie mozesz kupic porcelane uzywana, czesto pojedyncze talerze, rzadko kompletne sety, w takich setach, przewaznie czegos brakuje, a Flohmarktów jest tutaj jak mrówków, co dzielnica to Flohmarkt, tak wiec musisz pojezdzic z jednego na drugi i poszukac, moze cos znajdziesz - ja ze swojej strony proponuje Boxhagener Platz na Friedrichshain i najwiekszy: Straße des 17 Juni, przy Stacji Tiergarten (1 Stacja od ZOO). Jesli chcesz ladna i nowa porcelane, to zamiast Flohmarktu idz na Weihnachtsmarkty, tam spokojnie kupisz, niestety tam wszystko jest troche drogie - ale sa tacy co kupuja. |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
galejola
Aktywny uzytkownik zorro

|
Wysłany: 2011-11-25, 13:58
|

|
|
| To może zapytam; od kiedy zaczynają się targi świateczne i gdzie trafić na najfajniejaszy, najwiękrzy żeby dzieci też miały nieco frajdy? Pytam bo jestem tu nowa. |
_________________ Najlepszych ludzi uformowało naprawianie własnych błędow. |
|
|
|
 |
galejola
Aktywny uzytkownik zorro

|
Wysłany: 2011-11-25, 14:00
|

|
|
| Już się dowiedziałam że na Aleksanderplatz jest najfajniejszy. Dzięki. |
_________________ Najlepszych ludzi uformowało naprawianie własnych błędow. |
|
|
|
 |
kusmus
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-25, 14:17
|

|
|
| dzieki za namiar na flomark wiem że to stara uzywana porcelana właśnie na takiej mi zależy mieszkam niedaleko ZOO więc zobacze ten który polecasz. w tamtym roku w katedrze był w podziemiach jarmark staroci na rzecz dzieci w Afryce czy cos takiego i udało mi się kupic sliczna stara porcelanę. |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-26, 16:19 Flomark w Berlinie w grudniu
|

|
|
| kusmus, Mam znajomych co sprzedaja na Flomarktach (Glównie Boxhagener Platz), prowadza sklepy z rzeczami uzywanymi i maja tez porcelane, nie tania, ale ladna - jak bedziesz tutaj i zainteresowana to daj znac |
|
|
|
 |
kusmus
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-26, 19:50
|

|
|
witaj dzięki za informacje na pewno wybiore sie na ten flomarkt który polecasz Boxhagener Platz, bo jest stosunkowo niedaleko od mojego noclegu, pewnie wybiore sie ze znajomymi w sobotę rano |
|
|
|
 |
lenin666
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-29, 16:47
|

|
|
| kusmus napisał/a: | witaj dzięki za informacje na pewno wybiore sie na ten flomarkt który polecasz Boxhagener Platz, bo jest stosunkowo niedaleko od mojego noclegu, pewnie wybiore sie ze znajomymi w sobotę rano |
jak juz to w niedziele! |
|
|
|
 |
|
|