forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Gdzie kupic samochod? Yorkstrasse ?

Autor Wiadomość
konradpl 
Nowy

Wysłany: 2006-02-27, 21:20   Gdzie kupic samochod? Yorkstrasse ?

Witam,

byly juz ze 3 podobne tematy, ale na zadnym z nich nie znalazlem wyczerpujacych informacji.

Mam do Was nastepujace pytanie: Gdzie w BErlinie znajduje sie najwiecej autohandli, gield samochodowych?

Slyszalem, przy Yorkstrasse, ale na pewno jest jeszcze pare takich miejsc. Tylko gdzie.... ?

tinka 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2006-02-27, 21:37   

Ja nie kupowalabym auta z autohandlu. Wiekszosc opanowali turcy i roznie mozna trafic(najczesciej na szrot :wink: )

Fajne autko wynalazlam znajomemu na www.mobile.de

Niezle jest tez www.autoscout24.de, no i ew. Zweitehand

No i najwieksza gielda samochodowa w weekend przy beusselstr. (tez prawie sami turcy)

Joker Adams 
Moderator

Wysłany: 2006-02-27, 22:02   

http://www.autohaendler-berlin.de/

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-02-28, 08:44   

Teilestr po obu stronach ulicy na dole i u gory dalej na Gottlieb Dunkel str I na koncu Bergholzstr fakt ze handluja tam arabowie nie oznacza ze nie ma fajnych samochodow czasami mozna cos ciekawego tam znalezc ja tam pare razy kupowalem i nie narzekam jest tez tam troche samochodow przywiezionych z Wloch i maja ceny ninzsze jak niemieckie auta ( wloskie trzeba dobrze sprawdzic bo Wlosi wrecz lubuja sie w kreceniu licznikow)

konradpl 
Nowy

Wysłany: 2006-02-28, 15:39   

No stronki typu mobile.de czy autoscout24 to oczywiscie juz znalem, ale Gottlieb Dunkel Str czy Bergholzstr - jeszcze nie :)

Wielkie dzieki za informacje

gruby 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-05-08, 20:25   

Tomek0774 napisał/a:
Teilestr po obu stronach ulicy na dole i u gory dalej na Gottlieb Dunkel str I na koncu Bergholzstr

a jak tam dojechac z zoo?

gruby 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-05-08, 20:29   

tinka napisał/a:
No i najwieksza gielda samochodowa w weekend przy beusselstr.

i tu jak dojechac z zoo?

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-05-08, 22:26   

Mapa Berlina albo nawigacja przeciez nie bede ci tlumaczyl ulica po ulicy jak tam dojechac

BBros 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2006-05-09, 00:23   

Cytat:
i tu jak dojechac

wsiadasz w taryfę, pokazujesz karteczkę z adresem i jedziesz :D

gruby 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-05-09, 01:50   

Tomek0774 napisał/a:
Mapa Berlina albo nawigacja przeciez nie bede ci tlumaczyl ulica po ulicy jak tam dojechac

jasne nie musisz mi tlumaczyc ulicy po ulicy,wystarczy mi abym wiedzial jaki numer s-ban u czy u-banu tam jedzie badz w jakiej czesci dzielnicy berlina znajduja sie te ulice.

Marcin
Administrator

Wysłany: 2006-05-09, 01:58   

Z dworca ZOO dojedziesz bezposrednio autobusem M46 (MetroBus) do przystanku Rohdestr

Bus jedzie w kierunku U Britz-Süd

Rozklad, z godzinami odjazdow [pdf]

gruby 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-05-09, 02:01   

Marcin napisał/a:
Z dworca ZOO dojedziesz bezposrednio autobusem M46 (MetroBus) do przystanku Rohdestr

Bus jedzie w kierunku U Britz-Süd

Dziekuje.

Marcin
Administrator

Wysłany: 2006-05-09, 02:04   

Prosze bardzo.

Dodam jeszcze ze nie bylem nigdy akurat na tej "gieldzie" ale od Turkow i Arabow to bym nie kupowal, Fakt maja czesto taniej i niby "okazyjnie" ale sprzedaja najczesciej same wraki (choc niektore wygladaja dobrze) To ze licznik bedzie przekrecony to standart + dziesiatki innych ukrytych wad, ktore ujawnia sie w eksploatacji za jakis czas.

gruby 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-05-09, 02:16   

Nie ma problemu zaniczym czlowiek kupi auto to tak i tak je sprawdzi,a mechanike samochodu od kombajnu po tira moj koles ma w paluszku moze rozebrac silnik na drobne czesci i zlozyc z powrotem ma w swojej kolekcji kilka aut przerobionych np.zlozyl z tarpana ,zuka i malucha wlasny pojazd ,silniki nie stanowia dla niego zadnego problemu rece ma zawsze upierdzielone w smarach on to poprostu kocha.Chodzi mi tylko o to gdzie jest najwiekszy taki auto handel bo wybieramy sie w niedziele z polski do berlina i tak chcemy sobie popatrzec.

gruby 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-05-09, 02:18   

Marcin napisał/a:

Widze w tym rozkladzie ze ten bus jezdzi od poniedzialku do piatku a czy w niedziele tez jezdzi?

Marcin
Administrator

Wysłany: 2006-05-09, 02:24   

Tak jezdzi, musisz dalej przewinac.

Co do komisow to wejdz na autoscout

(jest po polsku) i poszukaj tylko oferty sprzedawców (Händler) Wpisz marke jaka szukasz , pulap cenowy i jako PNA jakis kod pocztowy np. 10999 (to gdzies w centrum Berlina) i wybierz w promieniu np. 10 km.

Powinno sie pokazac sporo ofert aut. Kazdy z handlarzy ma swoja stronke lub inne auta w ofercie to mozesz spisac sobie kilka adresow i pojezdzic - ale niedziela to niezbyt dobry dzien na takie zakupy.

(raczej wszystko pozamykane)

Dawid 
Nowy

Wysłany: 2006-08-13, 11:40   

Tomek0774 napisał/a:
Teilestr po obu stronach ulicy na dole i u gory dalej na Gottlieb Dunkel str I na koncu Bergholzstr

Witam !

Nie moge znaleźć na mapie Berlina tych ulic ktore podal Tomek - czy zrobil on jakis blad w nazwie czy ja mam jakąś dziwną mape.

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-08-13, 11:49   

Czesc. Wejdz na http://www.de.map24.com/ i tam gdzie "search " wpisz nazwe ulicy i miasto i na mapce pokaze ci ulice.Te 3 ulice ktore podalem sa obok siebie.Bergolzstr to przedluzenie Teilstr a Gotlieb-Dunkelstr przecina Teilestr i Bergholzstr.

agata3102
Nowy

Wysłany: 2011-05-14, 08:19   

Witam wszystkich czy ktoś mi powie w jakiej dzielnicy jest giełda samochodowa weekendowa dzieki

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-05-14, 08:31   

agata3102 napisał/a:
Witam wszystkich czy ktoś mi powie w jakiej dzielnicy jest giełda samochodowa weekendowa dzieki

http://www.automaerkte-deutschland.de/Berlin.html
http://www.automaerkte-de...uge_Berlin.html tutaj masz samochody ktore prawdopodobnie beda na tej gieldzie i oczywscie inne ktore dojada . Ogolnie gieldy nie polecam . Wiekszosc samochodow to te ktore w tygodniu nie sprzedaly sie na placach i handlarze ciagna je w niedziele na gielde . Prywatnie sprzedajacy na tej gieldzie to pojednycze przypadki .

Odpowiedz do tematu