Gdzie w Szczecinie na obiad ???
| Autor |
Wiadomość |
ragazza2008
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 3 razy Posty: 54 Skąd: BERLIN
|
Wysłany: 2011-08-31, 10:28 Gdzie w Szczecinie na obiad ???
|

|
|
Hey rodacy napewno duzo osob jest tutaj ze Szczecina ... W poniedzialek jade do Szczecina zalatwic sprawe i chcialabym isc na jakis dobry domowy obiadek ... moze ktos znac jakas dobra knajpke z dobrym i swiezym jedzonkiem ( tak mi sie pierogi z miesem marza )w okolicach centrum Galaxy albo niedaleko zeby szlo autkiem podjechac ... A i ma ktos w Szczecinie sprawdzony sklep miesny gdzie sa dobre wedlinki Acha i gdzie kupie jakis dobry zur w butelce bo np.umnie na slasku pod sklepem stala zawsze taka babuszka co sama robila w domu a potem sprzedawala w butelkach lub sloikach i byl najlpeszy na swiecie moze w Szczecinie tez ktos sprzedaja wlasnej roboty Z gory dziekuje za wszystkie odp. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2286 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-08-31, 11:11
|

|
|
w samym Galaxy na samej górze masz pełno jadłodajni jest i pierogarnia albo karczma staropolska, gdzie dostaniesz pysznego schaboszczaka tudzież inne specjały z grilla a to wszystko w przystępnych cenach o żurku nic nie wiem, najszybciej to chyba kupisz w sklepie (w Galaxy jest Real) tam masz też mięsny a tak to ja zawsze na małe ryneczki chodziłam (niedaleko Galaxy, w drugą str od centrum jest właśnie taki mały ryneczek, naprzeciwko targowiska Manhattan, gdzie mają zawsze świeże mięso i wędliny) |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-08-31, 11:45
|

|
|
| Witam.Co do wedlin ja kupuje osobiscie w Firmie Szponder.Na ulicy Jagielonskiej.Jest tez opcja chyba tej samej firmy na Al. Wyzwolenia jadac z Centrum w kierunku Niebuszewa.Obiady fakt Galaxy.Ostatnie pietro.Od A-Z jest jadlodajni. |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-08-31, 19:49
|

|
|
Jedzenie w Galaxy jest bardzo przecietnie, szczegolnie te pierogi, taki food court w pasazu handlowym to nie jest miejsce na dobre jedzenie
Na Kaszubskiej jest pierogarnia, gdzie serwuja tylko pierogi
Na Pl. Lotnikow jest polska knajpa "Pod Kogutem" znana byc mozem wielu osobem z zajazdu na trasie Szczecin-Swinoujscie
Poza tym nad Odra wszystkie trzy knajpy: Columbus itd. maja calkiem niezle jedzenie
Jest jeszcze "Chata Polska" , kiedys bardzo dobra, teraz troche sie pogorszyla, ale nadal jest jedzenie ok |
|
|
|
 |
Portowiec
Bardzo Aktywny Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2011-08-31, 21:06
|

|
|
ja to wpadam zawsze do Mac Kwaka albo Mc Donalda na tortille klasyczna |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-08-31, 21:07
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | | Jedzenie w Galaxy jest bardzo przecietnie | Jedzenie w Galaxy, a dokładnie w "Karczmie Polskiej" jest przepyszne, polecam karkówkę z grilla, palce lizać! Z koleżanką wyszłyśmy zachwycone (ona miała schab z grilla i podobno też pyszne ) |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-08-31, 21:33
|

|
|
"Karczma Polska" w Galaxy to taki sam imbiss jak kazdy inny na tym pietrze
Ja tam jadlem kilka razy pierogi: albo byly twarde albo rozgotowane i byle jakie, bo z mrozonek.
A sorry, jak ktos jezdzi do Polski, zeby jesc w McDonaldzie, to chyba nie mamy o czym rozmawiac.
To juz akurat ten MakKwak jest rzeczywiscie lepszy, moim zdaniem lepszy od tej calej Karczmy Polskiej |
|
|
|
 |
kieko2
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-31, 21:34
|

|
|
Pogodniak ja osobiście jedzenia w Columbusie, Colorado (druga knajpa na Wałach) i Karczmie Polskiej nie polecam. Moim zdaniem to masówka niestety często niezbyt świeża...
Natomiast raz byłem na Podzamczu w knajpce A MOŻE i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony i jakością i wielkością porcji |
_________________ www.visitberlin.pl |
|
|
|
 |
kieko2
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-08-31, 21:37
|

|
|
| Mała poprawka - miałem na myśli Pod Kogutem (choć tam akurat jest niezła dziczyzna) a nie Karczmę Polską |
_________________ www.visitberlin.pl |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-08-31, 22:03
|

|
|
Ah, "Pod Kogutem" to co innego, to jest Geheimtipp nie tylko w miescie, ale i na trasie do Swinoujscia
Oczywiscie, ze Columbus to nic wybitnego, ale akurat ich standardowe dania sa jak najbardziej zjadliwe moim zdaniem, chociaz nie lubie tam chodzic, bo sie niesamowicie dlugo czeka na wszystko |
|
|
|
 |
ragazza2008
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 3 razy Posty: 54 Skąd: BERLIN
|
Wysłany: 2011-08-31, 23:34
|

|
|
| hey Pogodniak a na tej Kaszubskiej to ta pierogarnia jakas sprawdzona bo nie chce jakis mrozonek z torebki tylko pierogi wlasnej roboty .... |
|
|
|
 |
niro
Nowy

|
Wysłany: 2011-09-04, 18:49 najlepsze knajpy w Szczecinie
|

|
|
| Vine bar and cafe na rynku siennym na Starym Miescie-prawdziwa wloska kuchnia,,,Prawda tez na Starym Miescie i Public cafe na fontannach niedaleko PL Grunwaldzkiego.Zawsze wszysko swieze,dobre i szybko podane.Niema co porownywac do tych stolowek w Galaxy albo do Columbusa gdzie dowalaja przypraw i soli zeby jak najwiecej napoi kupic |
|
|
|
 |
|
|