forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Internet.

Autor Wiadomość
leonard17
Nowy

Wysłany: 2011-08-20, 14:18   Internet.

Witam.
Dostałem pracę na Spandau i przyjechałem z Polski. Jako że bez internetu nie da się żyć pytanko:
-w mieszkaniu brak gniazdka telefonicznego, czy pozostaje mi tylko internet bezprzewodowy?
-czy trzeba mieć meldunek aby taki internet kupić?
-jaki najszybszy i najtańszy polecacie i gdzie można kupić

mój komputer wykrywa kilka sieci ale wszystkie zabezpieczone

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2011-08-20, 14:24   

wywies kartke na klatce, ze zlozysz sie z kims na internet, to obejdzie sie bez zadnych umów ;)

leonard17
Nowy

Wysłany: 2011-08-21, 07:43   

To taka przybudówka do domu jednorodzinnego a nie blok, właściciele mają 80lat więc nie chce im głowy zawracać.

Martinez17
Uzytkownik
joł joł

Wysłany: 2011-08-21, 16:54   

ja mam o2 25 euro miesiecznie + modem ok 20e, chyba ze trafisz na bonus i modem bedzie kosztowal 1e lub za free.
necik smiga w miare, do sciagania sie nie nadaje bo pozniej zamula. 5GB wrazenia nie robi ale do laitowego surfowania to sie nadaje.

pozdroo

golabek777 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-08-21, 19:01   

Ja też mam O2. Dałem 15euro za modem i za każde 5GB płace tak samo jak przedmówca 25euro. Czasami fajnie skorzystać sobie z internetu w mieście albo w aucie :) POLECAM :) bo w domu mam internet Alice i serdecznie NIE POLECAM nigdy nie spotkałem się z takim syfem...

leonard17
Nowy

Wysłany: 2011-08-21, 19:40   

Rozumiem, że za modem opłata jest jednorazowa a stały koszt to 25 euro miesięcznie?
A jeszcze jak z zasięgiem, czy nie ma problemu w każdym miejscu Berlina?
Ewentualnie gdzie można kupić O2, w jakiej sieci sklepów salonie itp najwygodniej, co trzeba mieć zaświadczenie o zameldowaniu itp.
Dzięki za pomoc wszystkim ziomalom hej.

Martinez17
Uzytkownik
joł joł

Wysłany: 2011-08-21, 20:40   

ja kupilem w realu, normalnie w salonie o2 tez dostaniesz, potem musisz sie zarejestrowac, najlepiej przez neta no chyba ze wymiatasz po niemiecku to telefonicznie. nie musisz miec zaswiadczenia o zameldowaniu.

I oczywiscie po zarejestrowaniu musisz czekac do 24 godzin na aktywacje.

Nie masz internetu a siedzisz na poloni, zadziwiajace hehe

golabek777 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-08-21, 20:43   

Zameldowanie + dok. potwierdzający twoją osobę + 15euro (jednorazowo) za modem ja kupiłem w Media Markt + 25euro co miesiąc karta z doładowaniem twojego nowego internetu = Bezprzewodowy internet z dobrym zasięgiem :)

ZyZ
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-08-27, 02:12   

kabel deutschland przez gniazdo od kablowki jest mozliwy

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2011-08-27, 09:17   

ZyZ napisał/a:
kabel deutschland przez gniazdo od kablowki jest mozliwy

ale tez nie wszędzie... na ich stronce można sprawdzić dostępność.Chociaż też nie ma pewności, moja kumpela tak się właśnie wkopała.Na stronce pokazywało,że u niej jest dostepność a jak przyszło co do czego to nie było można i musiała walczyć,żeby umowe zerwać...

Pi0tr
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2011-08-27, 19:57   

Ja mam teraz Kabel Deutschland i muszę powiedzieć, że jest OK. Zamawiałem zdaje się stąd: http://www.check24.de/dsl-handy/dsl/vergleich/. Ja trafiłem na taką promocję, że zwracają 30 euro, jak pokażesz pierwszy rachunek, więc odpadają koszty założenia. Fakt jednak, że czekałem ponad miesiąc na założenie. A do czasu założenia polecam internet przez gsm z Aldika 15euro/mc. http://www.aldi-sued.de/d...es_internet.htm ... chociaż sticka USB da się chyba taniej kupić, niż to, co tam jest obecnie.

BFC 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-10-26, 12:26   

czy jest ktos z was klientem od 1&1 ? chodzi mi tylko o internet i telefon? wszystko dobrze chodzi ?

http://dsl.1und1.de/DslEi...4CAB.TCpfix110a

maja za 20 euro (na dwa lata) internet + telefon (flatrate na stacjonarne w niemczech)

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2011-10-26, 15:35   

BFC napisał/a:
czy jest ktos z was klientem od 1&1 ? chodzi mi tylko o internet i telefon? wszystko dobrze chodzi ?

powiem z własnego doświadczenia: cieszę się, że się tego G*** w końcu po 2 latach pozbyłam! nie dość, że często padał net nawet na kilka dni , to jeszcze gorsza była ich hotline, żeby się dodzwonić, ażeby spytać się o co kaman.Czekałam czasem po 15-20 min i nic... proszę czekać... proszę czekać... a kasa leciała (i to nie mała).Ahhh szkoda gadać :roll:

BFC 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-10-26, 16:53   

o kurcze, a na jakiej dzielnicy mieszkasz ze ci padal tak net? czy to bylo dlatego ze uzywali "leitung" (linii) od telekom?

mam telekom zwykly bez dsl. chce zmienic na dsl+telefon (flatrate na niemcy) co teraz u nich 19,99 euro kosztuje na dwa lata. mówila tez ze na poczatku, dopóki telekom im nie udostepni linii, pokrywaja koszta "grundgebühr" za telekom, potwierdzisz to? nie chce sie wlasnie wkopac w jakas umowe na sto lat bez szans wyjscia

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2011-10-26, 18:29   

no możliwe, że masz racje, bo wtedy było 1&1 + telekom i na 2 róznych dzielnicach mi padał net... ale nie wiem, czy to ma coś z tym wspólnego, bo znajomi też narzekają i bez telekomu... :???:

Pi0tr
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2011-10-26, 18:36   

Ja w tym KD też mam w sumie z telefonem, tylko telefonu nie używam. Umowa na minimum rok (mogło się teraz zmienić) i za 6mbps 13euro/miesiąc w pierwszym roku i 20 euro w następnych.

A swego czasu było Alice, które miało umowę na minimum miesiąc. Wejdź na tą porównywarkę, bo tam masz też minimalne okresy umowy i ile się średnio płaci na miesiąc. A możesz też sprawdzić, czy dany DSL obsługuje Twój adres.

http://www.check24.de/dsl-handy/dsl/vergleich/

Odpowiedz do tematu