Karty pre paid niemieckie?? ktore najlepsze??
| Autor |
Wiadomość |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-08, 09:33 Karty pre paid niemieckie?? ktore najlepsze??
|

|
|
hej ) mozecie mi polecic karty niemieckie pre paid do koma? ktore maja najtansze smski do polski?? pozdrawiam |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

Pomogła: 8 razy Posty: 375 Skąd: Berlin- Kreuzberg
|
Wysłany: 2007-07-08, 12:39
|

|
|
ja mam telefon w e-plus na karte, nazywa sie vybemobile:
Vybepackage 20 €
Startguthaben ( gültig 6 Monate)- 10 €
Minutenpreis in alle Netze- 0,25 €
SMS Preis in alle Netze- 0,09 €
Mailbox - 0,00 €
a za SMSy do PL place 0,20 € |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-08, 14:44
|

|
|
| a dziekuje ..bo ja mam w vodafone i place za smsa do polski 0.29 i mysle czy zmieniac siec...ale 0.9 centow wiecej to nie znow taki majatek..myslalam ze w jakiejs sieci sa duzo tansze.. po jakies 015 centow ale widze ze nie... |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-07-08, 18:04
|

|
|
moniaaaaaaa,
najlepiej popros rodzine czy bliskich znajomych ( o ile sa przypadkiemw sieci ORANGe w PL) aby aktyowali sobie przychodzace sms z netu. wtedy bedziesz mogla za darmo pisac do nich z internetu ze stronki www.orange.pl
jesli ta opcja pasuje ci to podpowiem jeszcze jak mozna aktywowac ta usluge: osoba ktora posiada telefon w orange musi wyslac sms o tresci "internet" na numer 102 zdaje sie:) i potem mozesz pisac z netu za free:) ja tak robie bo wiekszosc mej rodziny ma telefony wlasnie w tej sici:) do tego tez komunikuje sie przez Skype jesli chcem pogadac na zywo:)
pozdrowki |
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-08, 18:14
|

|
|
| ehh ale to jest tak ze moj chlopak jest w Finlandii.... a z netku nie moge na finlandzki numer pisac:( i w tym problem... bo do ´Polski to jeszcze sobie radze bo jest orange, miastoplusa... ale za granice... z netku nie moge:( |
|
|
|
 |
jerzy_501
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-09, 10:17
|

|
|
| moniaaaaaaa napisał/a: | | .... a z netku nie moge na finlandzki numer pisac:( i w tym problem... bo do ´Polski to jeszcze sobie radze bo jest orange, miastoplusa... ale za granice... z netku nie moge:( |
... tak jak pisze MONIA / można bezpłatnie pisać z net-u w Berlinie. tylko waro kupić kartę orange w PL, zalogować się na www.orange.pl i następnie włączyć multiboxGold po zalogowaniu się. Potem masz bezpłatnych co miesiąc 100sms i 5 mms z albumem, ponadto skrzynkę email, terminarz itp, itd
często korzystam z net-u w kawiarenkach gdy mam potrzebę wysłać kilka sms z Berlina ( nawet koszt kafejki nie jest wtedy straszny bo jestem na bieżąco ze swoimi sprawami ).
do innych krajów tylko należy wpisywać numer bez plusa a wstawiać jednak dwa zera / sprawdzone !!! |
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-09, 11:14
|

|
|
co miesiac 100 smsow? ja mam co miesiac 30:)) wiec jak mam to zrobic? a wlasnie za granice kiedys sie wysylaly...juz nie chca |
|
|
|
 |
jerzy_501
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-09, 14:54 sms z internetu do całej europy
|

|
|
http://www.orange.pl/portal/map/map/go_starters_art
... jeżeli tylko 30 to wystarczy każdy znajomy który posiada
w jakiejkolwiek taryfie ( abonament, starter itp itd ) ORANGE numer a nie logował się na stronie www .
wtedy Ty na podstawie tego numeru sie musisz zalogować wybrać bezpłatyny multibox i korzystać z niego.
gdybyś nie znalazła takiego znajomego to powiedz o tym a na koniec tygodnia pomyślimy i może coś załatwimy .
pzdr
[URL] http://www.orange.pl/port...go_starters_art URL] |
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-09, 15:26
|

|
|
| tzn ja mam konto na orange:)) tylko kwesta taka ze wczesniej dalo sie wysylac smsy na zagraniczne sieci a teraz juz nie.... moze zablokowali?!?!?! ale dziekuje ci slicznie za oferte pomocy:) |
|
|
|
 |
monko
Bardzo Aktywny

Pomogła: 18 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-07-09, 16:33
|

|
|
| no wlasnie, mi tez nie chce wysylac, tylko jest napisane ze serwer czasowo niedostepny |
|
|
|
 |
jerzy_501
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-09, 17:34 serwer czasowo niedostępny
|

|
|
... u mnie tez ostatnio na jednym z numerów takie coś wyskakiwało
ale składałem skargi na pracę ich serwera www oraz na brak
wysyłania sms-ów / napisali, że postarają się naprawić serwer ( program ) do 11.07.2007r.
poczekamy zobaczymy ? ) |
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-09, 18:30
|

|
|
| no bo to juz z dwa miesiace trwa.... zobaczymy:))) a znacie jakies stronki z ktorych mozna wsylac smski za granice?? |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-07-10, 17:08
|

|
|
moniaaaaaaa, skoro masz chlopaka w Finlandi , niech on Ci powie z jakich stronek oni w kraju sobie moga slac z netu, nie musisz koniecznie slac z polskich portali:PP
przykladowo: jesli istnieje tam jakas taka bramka do slania smsow z netu w jego sieci, niech sie zaloguje na str. swej sieci i potem ci poda tylko dane do logowania i bedziesz z jego konta wysylala na jego fona smsy:) logisch:P ja jak wysylam smsy z netu na orange tez przeciez nie wchodze na niemieckie jakies portale tylko na polski, wiec musisz postapic analogicznie:) popytaj chlopaka:) |
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-10, 17:11
|

|
|
w sumie masz racje:) tylko on jest tam od tygodnia... i sam nie wie za bardzo co jest grane:P wiec wiesz. kupil karte i dzwoni i pisze... tylko u niego jest ten plus ze sms za 5 centow a nie 30 centow:P lukalam na rozne finladzkie stony i bramki...tylko ze jak sie nie zna finlandzkiego to g*** sie moze a moj chlopak tez nie zna finlandzkiego...bo pojechal tam do pracy wiec mi nie pomoze:)) |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-07-11, 06:33
|

|
|
moniaaaaaaa,
no nic, zycze i tak powodzenia, jakbym przypadkiem sie natknela na jakies info dam znac:) |
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-07-11, 10:13
|

|
|
| ehhh jest 11.07... i na orange sie nic nie zmienilo:(( |
|
|
|
 |
Sylvia
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 7 razy Posty: 179 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-07-13, 22:25
|

|
|
Nie ma nic lepszego od Ortel Mobile
SZCZERZE POLECAM
Info dostepne na stronie www.ortelmobile.de
Minuta polaczenia z numerami w Polsce: 0,05€ !!! |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-07-13, 22:57
|

|
|
| A widzialas co jest na dole napisane malymi literkami ? |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
Sylvia
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 7 razy Posty: 179 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-07-13, 23:21
|

|
|