| Autor |
Wiadomość |
Kania77
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-10-20, 13:41 mrożonki Hortex
|

|
|
| Poszukałam w kilku "polskich sklepach" ale nie ma... Może są jakieś niemieckie odpowiedniki? Jeśli tak to będę wdzięczna za nazwę i miejsce, gdzie można je dostać... Wiem, ze świeże warzywa lepsze, ale wole pobawić się z dzieciakami niż skrobać marchewkę |
_________________ Należy dwa razy pomyśleć zanim zacznie się programować, żeby nie trzeba było dwa razy programować zanim zacznie się myśleć. |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 552 Skąd: Waidmannslust
|
Wysłany: 2011-10-20, 17:15
|

|
|
Mrozonki(Tiefkühlkost ) mozna dostatac w kazdym sklepie spozywczym,wystarczy zajrzec do lodowek Jesli chodzi o marke, to bardzo popularna firma jest "Frosta" ale sa i tansze odpowiedniki.
Pozdrawiam |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
Kania77
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-10-20, 22:01
|

|
|
| W lodowkach widzialam mrożony groszek i pieczarki, rybki, kurczaki, gotowe dania typu bagietki, kotlety filety... A ja szukam chociazby najnormalniejszych w swiecie buraczkow, leczo itp. Proste, zamrozone i skracajace czas przygotowania obiadu o czas spedzony nad obieraniem, gotowaniem, krojeniem itp... |
_________________ Należy dwa razy pomyśleć zanim zacznie się programować, żeby nie trzeba było dwa razy programować zanim zacznie się myśleć. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2011-10-21, 07:55
|

|
|
buraczkow raczej nie dostaniesz tu mrozonych, Niemcy traktuja te warzyko po macoszemu,nie jest zbyt lubiane. MOzna kupic za to gotowane buraczki hermetycznie pakowane,wiec zetrzec je na tarce chyba nie jest duzym problemem????
Sa rozne mieszanki warzywne do kupienia, poszperaj w sklepach.
Niemcy maja swoje marki, wiec Hortexu raczej sie nie spodziewaj tu znalezc, te mozna ewentualnie kupic w polskich sklepach. |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-21, 21:51
|

|
|
poszperaj w zamrazalkach w duzych sklepach typu real albo edeka moze znajdziesz cos interesujacego |
_________________ ________________
zanim przemowisz obroc siedem razy jezyk w gebie. |
|
|
|
 |
|
|