Niemiecka karta prepaid jeszcze raz. (T-Mobile)
| Autor |
Wiadomość |
raf.28
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-26, 20:49 Niemiecka karta prepaid jeszcze raz. (T-Mobile)
|

|
|
Witam
Potrzebuję kupić niemiecką kartę pre paid T-Mobile. Wiem że jest internet i że jest też coś takiego jak tłumacz stronę ale niestety nie mogę sobie poradzić z tym co pewnie małym druczkiem jest napisane.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
1) Gdzie mogę kupić taką kartę - pytałem na kilku stacjach benzynowych ale niestety tam nie mają wogóle starterów jak w PL. Moim autkiem ciężko się kręcić po centrum miast ale jeśli to jedyny sposób znajdę jakiś salon T-Mobile
2) Jak często muszę doładowywać kartę? W sumie interesuje mnie głównie odbieranie połączeń przychodzących. W Orange w PL wystarczyłoby abym doładował telefon za 50PLN raz na rok - jak to jest w DE?
3) Jak doładować telefon - zdrapka/wydruk kupiony na stacji? Bankomaty? tylko przelew?
4) Naj mniej ważna sprawa ale ... jeśli to nie robi różnicy to poza odbieraniem rozmów chętnie używałbym karty do łaczenia się z internetem - nie wiem czy dobrze zrozumiałem to co napisali na t-mobile.de ale w którejś opcji za internet płaci się stawkę dzienną. Jeśli by była taka opcja to czemu nie.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pomoc.
Raf |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-06-26, 21:48
|

|
|
| o ile sie nie myle to startera T-Mobile nie kupisz na stacjach ani w innych podobnych rzeczach.Jak dobrze pamietam przy zakupie karty T-Mobile,O2,E-plus potrzebne jest zameldowanie na terenie Niemiec,Tak bylo kiedys moze sie wszystko pozmieniało??Najpredzej kupisz starter w salonach T-Mobile,Saturn,Media markt.O bym sie mylil z tym meldunkiem |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-06-26, 23:38
|

|
|
[/i]2) Jak często muszę doładowywać kartę? W sumie interesuje mnie głównie odbieranie połączeń przychodzących. W Orange w PL wystarczyłoby abym doładował telefon za 50PLN raz na rok - jak to jest w DE?
kiedys bylo raz na rok,teraz skrocili do 6miesiecy ,,tyle ze nie wiem czy akurat w tej sieci tez
[i]Jak doładować telefon - zdrapka/wydruk kupiony na stacji? Bankomaty? tylko przelew?
w automatach (tam gdzie papierosy) na ulicach,w kioskach,sklepach,Bankomaty
co do meldunku nie wiem,mi wystarczyl dowod jak kupywalam dla corki ostatnio z 02..ale niemiecki dowod,takze nie wiem jak wyglada kupno z polskim |
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2011-06-27, 11:23
|

|
|
Zastanow sie nad blauworld - to wersja blau/E-Plus dla klientow z innych krajow.
Ladowanie przedluza o rok (przynajmniej przed chwila jak sprawdzilem po zaladowaniu 10 eur - min kwota ladowania, poza tym 15, 20, 25, ...).
Doladowania w automatach bvg (E-Plus), przez internet karta albo przelewem, zdrapka (E-Plus), pewnie w salonach E-PLUS tez.
Starter po prostu kupujesz np w Saturnie (ale tez punktach Reisebanku, np widzialem je na Hbf), rejestrujesz je przez internet, wklepujac adres w formularz na stronie.
Odn polaczen - nieco drozsze w ramach Niemiec od innych sieci, w zamian za to tanie polaczenia na stacjonarne do polowy swiata (np. Polska 15c za zestawienie polaczenia + niecale 5c za min).
Wiecej - www.blauworld.de (jest nawet wersja polska). |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
raf.28
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-27, 21:51
|

|
|
| xortha napisał/a: | Zastanow sie nad blauworld - to wersja blau/E-Plus dla klientow z innych krajow.
(...) |
Dzięki ale interesuje mnie tylko T-Mobile.
Era po zmianie na T-Mobile weszła z ostrą ofertą. Mając telefon w T-Mobile w Polsce możesz w wybranych taryfach za darmo dzwonić do wszystkich użytkowników T-Mobile na świecie a więc także w Niemczech GB czy nawet USA!
Chcę kupić dla dyspozytora taki abonament w PL i bedzie za darmo dzwonił do kierowcy który jest w DE. Jedyny koszt to właśnie zakup i doładowywanie prepaida ale ten koszt też będzie "zużyty" bo czasami trzeba gdzieś zadzwonić po DE żeby powiedzieć że się spóźni czy zapytać jak dojechać pod firmę.
Czy ktoś może ma informację jak to jest z tym meldunkiem?
W sumie to dziwne w końcu to prepaid płacisz to używasz nie płacisz to nie możesz używać więc po co meldunek? Nie rozumiem po co ograniczać sobie ilość klientów choćby miał tylko kupić starter za 10e ... ale ja tam wielu rzeczy nie rozumiem jak choćby jak można mieć tyle autostrad bez limitu prędkości i do tego za free
Rafał |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-06-27, 22:03
|

|
|
| Z tym meldunkiem to prawda, sama kupujac karte Vodafone w Saturnie zostalam zapytana o dokument meldunku w DE, wiec potwierdzam. |
|
|
|
 |
raf.28
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-27, 22:26
|

|
|
| CrazyPolska napisał/a: | | Z tym meldunkiem to prawda, sama kupujac karte Vodafone w Saturnie zostalam zapytana o dokument meldunku w DE, wiec potwierdzam. |
no to du...a
Powiedz jeszcze tylko czy wystarczyło że pokazałaś dowód czy spisywałaś jakąś umowę/oświadczenie?
Rafał |
|
|
|
 |
CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-06-27, 22:30
|

|
|
| Bardzo mila pani spisala moje dane z polskiego dowodu( data urodzenia i miejsce chyba) i adres z zaswiadczenia zameldowania w DE w tym wypadku w Berlinie |
|
|
|
 |
xortha

|
Wysłany: 2011-06-28, 11:31
|

|
|
> Czy ktoś może ma informację jak to jest z tym meldunkiem?
> W sumie to dziwne w końcu to prepaid płacisz to używasz nie płacisz to nie możesz używać > więc po co meldunek? Nie rozumiem po co ograniczać sobie ilość klientów choćby miał tylko > kupić starter za 10e ... ale ja tam wielu rzeczy nie rozumiem jak choćby jak można mieć
> tyle autostrad bez limitu prędkości i do tego za free
To raczej kwestie prawne - kto uzywa numeru telefonu, a meldunek po to, zeby zweryfikowac, czy jest pod jurysdykcja Niemiec. Walka z terroryzmem, przestepczoscia itp.
Podobnie zreszta jest przy zakladaniu konta - np deklarujesz, ze konto bedzie do Twojego uzytku, a nie osob trzecich - z kolei zapobieganie praniu brudnych pieniedzy.
W Polsce zreszta temat rejestracji prepaidow tez sie juz pojawil, restrykcje przy kontach tez pewnie wkrotce sie pojawia. |
xortha |
|
|
|
 |
thomas07
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-14, 22:00
|

|
|
czesc Wam,
kupilem w DE karte blauworld, wrocilem do PL, aktywowalem karte w internecie wg wskazowek na stronie Blauworld, wlozylem karte SIM i nie dziala...
Blauworld dziala tylko na terenie Niemiec??? Czy moze pierwszy telefon powinienen byc wykonany w Niemczech?? |
|
|
|
 |
xortha

|
Wysłany: 2011-07-14, 23:09
|

|
|
Blauworld dziala wszedzie, roaming jest defaultowy.
Kiedy zaktywowales te karte SIM? Wziales pod uwage, ze aktywacja zajmuje nawet pare godzin? |
xortha |
|
|
|
 |
thomas07
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-15, 09:36
|

|
|
Dziala:)
dzieki pozdrawiam |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-15, 12:10
|

|
|
| raf.28, i co? KUpilea juz ta karte? |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
amos
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-07-27, 12:07
|

|
|
| meldunek nie jest potzrebny, wystarczy ze pokazesz paszport , skanuja go i to wszystko, ja tak kupowalem kilka dni temu |
|
|
|
 |
beata8203
Nowy

|
Wysłany: 2011-08-18, 19:27
|

|
|
Witajcie
Mój maż obecnie przebywa w Niemczech. musimy kupić niemiecka kartę t-mobile. Znalazłam nawet na allegro http://allegro.pl/t-mobil...753735982.html. Tylko nie wie czy to nie jest jakis przekręt bo słyszałam że aby upić kartę to trzeba mieć tam meldunek. Jak kupię tą kartę na allegro to czy będę musiała ją aktywować i w jaki sposób ja później doładować??
proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-08-18, 19:37
|

|
|
| Jesli waznosc karty nie minela, to nie jest przekret, ale czesto trzeba telefonicznie aktywowac |
|
|
|
 |
beata8203
Nowy

|
Wysłany: 2011-08-18, 19:42
|

|
|
| a trzeba wtedy na jakich konkretny numer dzwonić? |
|
|
|
 |
beata8203
Nowy

|
Wysłany: 2011-08-18, 21:02
|

|
|
| na tej stronie jest opis że kartę wkłada się do telefonu i można dzwonić. czy to możliwe? |
|
|
|
 |
raf.28
Nowy

|
Wysłany: 2011-10-26, 19:43
|

|
|
| beata8203 napisał/a: | | na tej stronie jest opis że kartę wkłada się do telefonu i można dzwonić. czy to możliwe? |
Tak możliwe.
Kupiłem kartę włożyłem i działa. Kosztowało mnie to 5 euro. Poszedłem do salonu T-Mobile i pan powiedział że się nie da. poszedłem do Media Marktu w tym samym centrum handlowym i już było mozna spisali mnie z polskiego dowodu i sprzedali.
Mam natomiast problem ... minął chyba miesiąc od aktywacji i nagle z 4 euro zrobiło się 0 euro i to może nie jest najgorsze (bardzo soradycznie musze dzwonić po niemiczech) ale i do mnie się nie można dodzwonić
Pomoże ktoś rozgryźć jaka jest ważność konta przy konkretnym doładowaniu?
Czy jest coś takiego jak w PL że np 1 miesiąc ważność wychodzące ale 12 msc przychodzące?
Pomóżcie nie znam niemieckiego a strona T-Mobile jest na tyle skomplkowana flaszami i innymi bajerami że google tłumacz kiepsko sobie radzi.
Dzięki
Raf |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-28, 03:00
|

|
|
| Czegos takiego nie ma, ale byc moze masz smartfona, wiec on laczy Ci sie automatycznie z internetem, musisz wylaczyc opcie "Mobile Daten" w ustawieniach |
|
|
|
 |
|
|