| Autor |
Wiadomość |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2011-11-01, 20:12
|

|
|
| no wlasnie jakie to dokladnie koszty dla dziecka ile wynosi to 20 procent |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2011-11-02, 06:52
|

|
|
| Zofija1 napisał/a: | | ile wynosi to 20 procent |
a to jest roznie, jesli tylko kontrolna wizyta,to i 11€,ale jak cos trzeba bylo wiecej robic ,czy wymieniac, to i ok.120€ trzeba bylo placic (te 20%)- raz na kwartal ,teraz juz mamy zakonczone leczenie i oddalam dokumentacje do KK w celu zwrotu tych placonych 20% |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-11-02, 10:05
|

|
|
| no my zaczynamy... |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-02, 12:37
|

|
|
...no to powodzenia |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-11-04, 18:52
|

|
|
| lekko nie bedzie |
|
|
|
 |
Genesisx
Nowy

|
Wysłany: 2012-02-12, 18:55
|

|
|
Odświeżę temat. Przeczytałem cały temat ale nigdzie nie doczytałem się jaki jest koszt np. dociągnięcia jednego łuku? (potocznie nazywane: ciąganiem druta).
W PL płace co 6tyg. 120zł - wychodzi 60zł za łuk góra-dół.
Orientuje się ktoś ile by to kosztowało w Niemczech, w Berlinie? |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-02-13, 06:58
|

|
|
| Jesli chodzi o dzieci, to koszt jest (przynajmniej tak bylo u Dr. Burzynskiej ) u dziecka 20-30€, bo przewaznie byla tez wymiana gumek do tego |
|
|
|
 |
Genesisx
Nowy

|
Wysłany: 2012-02-13, 17:43
|

|
|
| A u osoby dorosłej? Ktoś się orientuje? |
|
|
|
 |
Berso
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-04-11, 21:35
|

|
|
odnawiam temat bo mam pytanie do tych co dzieci maja leczenie zgryzu -czy maja dzieci najpierw aparat staly ktory jest zaczepiony/doczepiony tylko na zebach ? czy jest albo bedzie po tym aparacie nastepny ktory jest z takim plastikiem na calym podniebieniu i w ktorym trzeba dokrecac jakas srobke na srodku tego podniebienia ??
Moje dziecko ma odruch wymiotny i obawiam sie tego calego podniebienia na dodatek wiem ze nie bedzie z tym plasikiem spalo a u ortodonty nie chca nic powiedziec tylko zaraz robic no bo wiadomo zaraz kase dostana jak juz zaczna nie mozna sie wycofac
Czy Wasze dzieci tez takie cos mialy ???? |
|
|
|
 |
bourdieu
Nowy

|
Wysłany: 2012-04-16, 00:46
|

|
|
| A ja mam pytanie - my chodzimy tez do dr Burzynskiej od ok 18 miesiecy. Wczesniej moj syn leczyl sie ortodontycznie w Anglii i tam opieka byla za darmo. Tutaj placimy dosyc czesto rozne sumy - nie mam pojecia za co poniewaz nie mowie po niemiecku ale chcialabym wiedziec czy te sumy ktore teraz placimy beda zrfundowane chociaz czesciowo?? Jesli tak to co nalezy z tym zrobic? Dziekuje. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-04-16, 07:15
|

|
|
| bourdieu napisał/a: | | A ja mam pytanie - my chodzimy tez do dr Burzynskiej od ok 18 miesiecy. Wczesniej moj syn leczyl sie ortodontycznie w Anglii i tam opieka byla za darmo. Tutaj placimy dosyc czesto rozne sumy - nie mam pojecia za co poniewaz nie mowie po niemiecku ale chcialabym wiedziec czy te sumy ktore teraz placimy beda zrfundowane chociaz czesciowo?? Jesli tak to co nalezy z tym zrobic? Dziekuje. |
te sumy,ktore placicie co jakis czas,to jest 20% calego rachunku, musicie je skrupulatnie zbierac i po zakonczeniu leczenia z listem to potwierdzajacym udajecie sie do swojej KK i dostaniecie zwrot tych pieniazkow.
Wyjatkiem sa prywatne rachunki,ktore sami placicie i zwrotu nie dostaniecie,ale o tym,czy cos jest prywatne zostajecie informowani na biezaco i placicie sami caly rachunek. |
|
|
|
 |
|
|