forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

ortodonta, co i jak?

Autor Wiadomość
Zofija1 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy
Wysłany: 2011-11-01, 20:12   

no wlasnie jakie to dokladnie koszty dla dziecka ile wynosi to 20 procent

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy
Wysłany: 2011-11-02, 06:52   

Zofija1 napisał/a:
ile wynosi to 20 procent

a to jest roznie, jesli tylko kontrolna wizyta,to i 11€,ale jak cos trzeba bylo wiecej robic ,czy wymieniac, to i ok.120€ trzeba bylo placic (te 20%)- raz na kwartal ,teraz juz mamy zakonczone leczenie i oddalam dokumentacje do KK w celu zwrotu tych placonych 20%

Zofija1 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2011-11-02, 10:05   

no my zaczynamy...

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-11-02, 12:37   

...no to powodzenia :) :)

Zofija1 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2011-11-04, 18:52   

lekko nie bedzie

Genesisx 
Nowy

Wysłany: 2012-02-12, 18:55   

Odświeżę temat. Przeczytałem cały temat ale nigdzie nie doczytałem się jaki jest koszt np. dociągnięcia jednego łuku? (potocznie nazywane: ciąganiem druta).
W PL płace co 6tyg. 120zł - wychodzi 60zł za łuk góra-dół.
Orientuje się ktoś ile by to kosztowało w Niemczech, w Berlinie?

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2012-02-13, 06:58   

Jesli chodzi o dzieci, to koszt jest (przynajmniej tak bylo u Dr. Burzynskiej ) u dziecka 20-30€, bo przewaznie byla tez wymiana gumek do tego

Genesisx 
Nowy

Wysłany: 2012-02-13, 17:43   

A u osoby dorosłej? Ktoś się orientuje?

Berso
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2012-04-11, 21:35   

odnawiam temat bo mam pytanie do tych co dzieci maja leczenie zgryzu -czy maja dzieci najpierw aparat staly ktory jest zaczepiony/doczepiony tylko na zebach ? czy jest albo bedzie po tym aparacie nastepny ktory jest z takim plastikiem na calym podniebieniu i w ktorym trzeba dokrecac jakas srobke na srodku tego podniebienia ??
Moje dziecko ma odruch wymiotny i obawiam sie tego calego podniebienia na dodatek wiem ze nie bedzie z tym plasikiem spalo a u ortodonty nie chca nic powiedziec tylko zaraz robic no bo wiadomo zaraz kase dostana jak juz zaczna nie mozna sie wycofac
Czy Wasze dzieci tez takie cos mialy ????

bourdieu 
Nowy

Wysłany: 2012-04-16, 00:46   

A ja mam pytanie - my chodzimy tez do dr Burzynskiej od ok 18 miesiecy. Wczesniej moj syn leczyl sie ortodontycznie w Anglii i tam opieka byla za darmo. Tutaj placimy dosyc czesto rozne sumy - nie mam pojecia za co poniewaz nie mowie po niemiecku ale chcialabym wiedziec czy te sumy ktore teraz placimy beda zrfundowane chociaz czesciowo?? Jesli tak to co nalezy z tym zrobic? Dziekuje.

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2012-04-16, 07:15   

bourdieu napisał/a:
A ja mam pytanie - my chodzimy tez do dr Burzynskiej od ok 18 miesiecy. Wczesniej moj syn leczyl sie ortodontycznie w Anglii i tam opieka byla za darmo. Tutaj placimy dosyc czesto rozne sumy - nie mam pojecia za co poniewaz nie mowie po niemiecku ale chcialabym wiedziec czy te sumy ktore teraz placimy beda zrfundowane chociaz czesciowo?? Jesli tak to co nalezy z tym zrobic? Dziekuje.

te sumy,ktore placicie co jakis czas,to jest 20% calego rachunku, musicie je skrupulatnie zbierac i po zakonczeniu leczenia z listem to potwierdzajacym udajecie sie do swojej KK i dostaniecie zwrot tych pieniazkow.
Wyjatkiem sa prywatne rachunki,ktore sami placicie i zwrotu nie dostaniecie,ale o tym,czy cos jest prywatne zostajecie informowani na biezaco i placicie sami caly rachunek.

Odpowiedz do tematu