Pierwszy polski supermarket w Berlinie
| Autor |
Wiadomość |
Monika
Staly bywalec forum

Pomogła: 2 razy Posty: 213 Skąd: Berlin/Polska
|
Wysłany: 2005-02-07, 21:12 Pierwszy polski supermarket w Berlinie
|

|
|
| Otwarcie w srode, 9 lutego o godz.10.00 na Pichelsdorfer Str. 47 (Spandau) |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-02-08, 08:05
|

|
|
Ale ja nie wiedziałam.
P.S. Już od rana wesoło |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 1317 Skąd: Berlin i okolice
|
Wysłany: 2005-02-08, 08:39
|

|
|
ale fajnie
maja moze jakas strone internetowa , zebym mogla sobie poogladac jakie maja towary? |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Monika
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2005-02-08, 13:34
|

|
|
Jutro bede na otwarciu to napisze cos wiecej. Rozmawialam na razie z wlascicielem, strony chyba nie maja. Nazwa, o ile dobrze zrozumialam SOBSMAK DELI.
Sprawdze czy maja zurek, szczaw, bialy ser, wedliny, polskie trunki itp.Najwazniejsze, ze bedzie mozna z koszykiem poszalec. Powierzchnia 320 mkw.
Pozdraiam
M |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-02-08, 13:42
|

|
|
I czy gazety i polskie książki są zobacz, ok? |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Monika
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2005-02-09, 13:00
|

|
|
Jest duzo towarow. Same polskie ma sie rozumiec. Chyba najwiecej scierwa (miesa). Chleb dowoza codziennie ze Szczecina. Sa polskie twarogi, masla chyba z 7 rodzajow, slodycze, ogorki kiszone itp. Na razie brak szczawiu, zurku, gazet i alkoholu. Podobno ma sie to zmienic.
Ceny korzystne. Zobaczymy jak dlugo.
Obsluga mila, mloda i dwujezyczna.
Generalnie- chyba dobry adres dla mieszkancow okolicznych osiedli.
Dla mnie daleko.
Otwarte od pon do piatku 10.00-18.00
Soboty 10.00-14.00
Pzdr
M |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2005-02-09, 14:21
|

|
|
qrcze:) przespałem otwarcie (zaraz pakuję manatki i jadę zobaczyc:))
Swoją drogą ... ziwne ze taki sklepik nie powstał gdzies na wschodzie Berlina - w koncu blizej mieliby Ci, co chleb ze Szczecina codziennie dowożą;)
--------------------------------------------------------------
dopisek z dnia 11.02.2005 godz 20:16
Zwiedziłem. (13,5 min autem mam - srednia 61 km/h
mają stronę: http://www.sobsmak.com.pl/
Firma z Wołomina radze uwazać:)
Towary niczego sobie, ceny niestety standard - niemieckie
Najwiekszym minusem jest brak info na zewnątrz sklepu, ze w środku są polskie towary.
Gdybym nie przeczytał tu na forum, to przeszedłbym obojetnie jak obok 1000 innych supermarketów. |
_________________ uko |
|
|
|
 |
strasseserwus
Nowy

|
Wysłany: 2005-02-14, 16:33 PIERWSZY POLSKI MARKET
|

|
|
WLASNIE WYBIERAM SIE W SRODE DO MARKETU PO POWROCIE NAPEWNO OPISZE WRAZENIA Z WYCIECZKI PO PIERWSZYM POLSKIM SUPERMARKECIE W BERLINIER TO JEST SUPER JESTEM HEPPY TYLKO ZALUJE BARDZO ZE NIEBYLO MNIE NA OTWARCIU BO PEWNIE OMINELO M;NIE NAJLEPSZE ALE NADROBIE WSZYSTKIE STRATY |
_________________ SEBASTIAN |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1838 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2005-02-15, 12:25
|

|
|
Ja tego nie zniose dluzej!!!!!!!!!!!!
Dlaczego wszystko tylko na west Berlin pchaja a co z nami wschodniakami!!!!!!!!!!!
My biedni wshodni Polacy o nas nikt sie nie stara!(tylko nie mowcie mi ze mam sie przeprowadzac)
Niezadowolony wschodni Berlinczyk |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

Pomogła: 40 razy Posty: 1549 Skąd: ???
|
Wysłany: 2005-02-15, 12:52
|

|
|
Marzena ,daj jako pierwsza świetlany przykład !Zainwestuj w polski sklep we wschodnim Berlinie Tylko dbaj dobrze ! konkurencje zrobisz tym z zachodniego! |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-02-19, 14:08
|

|
|
| marzena napisał/a: | Ja tego nie zniose dluzej!!!!!!!!!!!!
Dlaczego wszystko tylko na west Berlin pchaja a co z nami wschodniakami!!!!!!!!!!!
My biedni wshodni Polacy o nas nikt sie nie stara!(tylko nie mowcie mi ze mam sie przeprowadzac)
Niezadowolony wschodni Berlinczyk |
Dlatego pchaja wszystko na WEST, poniewaz jeszcze w mentalnosci utrzymuje sie mysl Wschodni Berlin i Zachodni.
Tak jest zawsze, jesli ktos pyta gdzie mieszkasz w Berlinie....i pada to szczegolne rozroznienie pytania".
Przeciez ponad 10 lat nie ma granic, to jedno miasto. Mnie obojetnie gdzie mieszkam, to i tak Berlin. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
| |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-02-19, 14:32
|

|
|
| Monika napisał/a: | Jest duzo towarow. Same polskie ma sie rozumiec. Chyba najwiecej scierwa (miesa). Chleb dowoza codziennie ze Szczecina. Sa polskie twarogi, masla chyba z 7 rodzajow, slodycze, ogorki kiszone itp. Na razie brak szczawiu, zurku, gazet i alkoholu. Podobno ma sie to zmienic.
Ceny korzystne. Zobaczymy jak dlugo.
Obsluga mila, mloda i dwujezyczna.
Generalnie- chyba dobry adres dla mieszkancow okolicznych osiedli.
Dla mnie daleko.
Otwarte od pon do piatku 10.00-18.00
Soboty 10.00-14.00
PzdrM | .
moje wrazenia:
Odwiedzilem sklep. Hm...jako super market, tego nie mozna nazwac, bo pojecie to jest myle, wg okreslen handlu.
Sklep podobnej wielkosci np. Lidl, czy Biedronka itp. Tak wiec, wiekszy sklep.
Juz na przy wejsciu do sklepu, brakuje napisu, ze to typowy polski skep, znajsduej sie tylko logo firmy. Jako 1 sklep na cale niemcy, to naprawde ...wszyscy wiedza od razu, co to jest i wlascieciel dlatego postanowil, ze chyba nie potrzeba dodatkowej informacji. Bez komentarza...
Artykuly na regalach, wszystko po polsku. Dla przecietego niemca, nie ma szans dowiedzenia sie samemu co trzyma wlasnie w reku, ...ktos powie, "sa napisy roniowz po niemiecku"..tak owszem...jak dany produkt gotowac, data waznosci itp.
Chyba wlasciciel nastawia sie tylko na polskich konsumentow. Wedliny maja metki przyklejone z napisami niemeickimi, to wszystko co zauwazylem.
Napoje....super wrescie znow moge pic HELLENA-y napoje, dla osoby nie znajacej polskiego, coz wielka niewiadoma co to za napoj.
Ceny mysle sa przystapne, choc naturalnie nie wszystkie. Obsluga sklepu...hm, bardziej zajeta rozmowa miedzy soba, anizeli przynajmniej robic dobre wrazenia...klient traktowany jest jak np w Netto.:twisted:
Dla porownainia polecam sklepy chinskie....tam produkty sa rowniez po niemiecku, mila zawsze obsluga, gotowa bez pytania pomoc.
Z tego wynika ze wlascieciele sklepu posli na latwize....towar z PL przywiesc do Berlina, poukladac na regalach no i wio....,tylko dla polecenia sklepu niemieckim ludzikom raczej nie radze, bo o wszytko musieliby sie dopytywac co to znaczy. No chyba ze zalozenie jest inne niz myle: "sklep tylko dla polakow", tak wiec bardzo przeraszam za moja krytyke. Patrze pod katem mojego wyksztalcenia marketingu...coz w tym przypadku calkowicie brak koncepcji... |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1838 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2005-02-20, 14:01
|

|
|
Nie nazekajcie nie wszystko mosi byc super!
Sklep jak sklep sa dobre sklepy i tanie i gorsze i drozsze!
Czlowiek zawsze niezadowolony cieszcie sie ze nie po wszystko teraz mosicie na granice albo do Szczecina smigac
Musze tam w koncu pojechac i sama sprawdzic to wtedy bede sie tez wymadzac -choc juz to chyba zrobilam co? |
|
|
|
 |
madzia18berlin
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 78 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2006-08-29, 20:47
|

|
|
| hej a wie ktos czy sa tam polskie BROWARY takie jak TYSKIE albo ZUBR |
|
|
|
 |
Robert
Bardzo czesto tu bywa

|
|
|
|
 |
OLSZAK
Bardzo czesto tu bywa

|
|
|
|
 |
gosienka5
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 303 Skąd: berlin-schöneberg
|
Wysłany: 2007-08-29, 19:16
|

|
|
| no ba wiadomo polskie piwko jest debest:):):) kazdy chce je miec:):):) |
_________________ gosienka-5 |
|
|
|
 |
żyleta
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 5 razy Posty: 58 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2007-08-30, 20:11
|

|
|
| Ja znam fajna mala piekarenke na Steglitz, Begasstr. 9, ze sklepikiem wlacznie i maja spora ilosc polskiego towaru ( nawet piwko). Mila obsluga, polecam wszystkim. |
|
|
|
 |
teufelin
Bardzo Aktywny

Pomogła: 13 razy Posty: 301 Skąd: bErLiN
|
Wysłany: 2007-08-30, 20:50
|

|
|
| żyleta napisał/a: | | Ja znam fajna mala piekarenke na Steglitz, Begasstr. 9, ze sklepikiem wlacznie i maja spora ilosc polskiego towaru ( nawet piwko). Mila obsluga, polecam wszystkim. |
Rowniez polecam, jestem tam stala klientka |
|
|
|
 |
|
|