przelew postbank do ING bank slaski
| Autor |
Wiadomość |
krzysiak84
Nowy

|
Wysłany: 2007-10-16, 22:29 przelew postbank do ING bank slaski
|

|
|
Witam serdecznie
Proszę Państwa o pomoc. Nie chciałbym popełnić błędu, bądz przez błędne zrozumienie formularza zapłacić zupełnie niepotrzebnie prowizje.
Chcę wykonać przelew internetowy ze swojego niemieckiego konta (postbank), na konto polskie w euro (ing bank śląski)
Po zalogowaniu klikam >> Auslandsauftrag >>EU-Standardüberweisung per IBAN / BIC (S.W.I.F.T.)
Wypełniam formularz:
W pole
Landeskennung wpisuje pl.
IBAN czyli pl. I nastepnie numer konta ( PLXXXXXXXXXX......)
BIC S.W.I.F.T. DlaI NG Bank Śląski: INGBPLPW
wyskakuje błąd, iż IBAN jest niedopuszczalny
Czyżby w miejsce IBAN podać sam numer rachunku? Pytam, gdyż słyszałem, iż w przypadku nie podania IBAN, bądź BIC S.W.I.F.T. Banki pobierają dodatkowe prowizję. Przelew wykonuje po raz pierwszy dlatego proszę o pomoc. Z góry dziękuje |
|
|
|
 |
Anusia
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 2 razy Posty: 53 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-10-17, 11:42
|

|
|
| Temat przelewu pieniedzy byl juz wielokrotnie poruszany na lamach forum, wiec wystarczy troche poszukac a na pewno znajdziesz odpowiedz na Twoje pytania. |
|
|
|
 |
toznowuja
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-10-17, 23:52
|

|
|
http://www.poloniaberlin....?highlight=iban
Anusia, jak sama zadawalas to samo pytanie, to moglabys odpowiedziec dokladniej (zeby nie napisac zyczliwiej), zwlaszsza, ze jak piszesz, to jest calkiem proste. Ja jeszcze czegos takiego nie robilem, wiec nie umiem pomoc. |
|
|
|
 |
krzysiak84
Nowy

|
Wysłany: 2007-10-18, 14:04
|

|
|
| spróbowałem innego dnia i błąd sie powtarzał. Dzieś wpisałem wszytko jeszcze raz (normalnie z PL oraz numer) i przelew został wykonany. Dziwi mnie dlaczego przy takim samym wypełnieniu formularza raz działa, a raz nie. W każdym razie mam nadzieje, ze pieniądze dojdą. Pozdrawiam, Krzysiek |
|
|
|
 |
|
|