forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Samochody w Berlinie??? Szroty kazdego pochodzenia duze plac

Autor Wiadomość
waliking 
Nowy

Wysłany: 2007-01-29, 12:31   Samochody w Berlinie??? Szroty kazdego pochodzenia duze plac

Witam mam pytanie bardzo czesto jestem w Berlinie i chcialbym dowiedziec na jakich ulicach ewendualnie dokladne miejsca w ktorych znajduja sie duze skupiska z szrotow komisow jestem poczatkujacym laweciazem i podejrzewam ze nie znam nawet 1/4 tego co jest w Berlinie prosze o pomoc bo juz pare razy wracalem na golasa( bez auta) z gory dzieki wszystkim. Auta moga byc od turkow i innych mi to nie przeszkadza....... jesli zna ktos jeszcze jakies place poza Berlinem a nie daleko od Berlina to prosze tez o podanie nazw

Marcin
Administrator

Wysłany: 2007-01-30, 20:40   

A sprawdzales juz adresy podane wczesniej na forum ? Jezeli nie to zobacz tutaj pod haslem: auta

waliking 
Nowy

Wysłany: 2007-01-30, 21:31   

tak sprawdzalem mam te adresy zapisane i jutro tam jade podobno duzo samochodow jest jeszcze na rainikendorfie moze wiesz gdzie???

OLSZAK 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2007-07-03, 09:16   

jestem tu od niedawna ale moge ci polecic yorckstrasse i teilestrasse
POZDRAWIAM i zycze DOBRYCH INTERESOW

xiho 
Nowy

Wysłany: 2007-08-09, 20:18   

Yorckstrasse... tam są w większej części auta targane z włoskich wypożyczalni , samochody są w stanie opłakanym .
Teilestrasse ... tam znajdziesz auta w lepszym stanie ale uważaj byłem ostatnio świadkiem jak niemiec z policją przyjechał po skradziony mu wcześniej samochód...auto skradziono z kompletem dokumentów po czym trafiło na plac :)

tomekpoznan 
Nowy

Wysłany: 2007-09-24, 17:40   

a czy podane tutaj miejsca sa czynne w niedziele?

polly 
Nowy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-11-02, 21:46   

mieszkam przy Teilestraße i nawet kupilam na tych arabskich placach tez auto. Lekka mina ,ale po paru poprawkach jezdzi...w niedziele jest zamkniete.

wiktor 
Nowy

Wysłany: 2007-11-21, 12:02   

szukam arabskiego placu z samochodami gdzies obok lotniska tempelhof.moze ktos sie orientuje??? :?:

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-11-21, 18:59   

Wiktor wszystkie ulice wyzej podane sa kolo lotniska Tempelhof. Czyli Yorckstr , Teilestr , Oberlandstr , Bergholzstr.

NALACH 
Nowy

Wysłany: 2007-11-24, 00:15   AUTA W BERLINIE

WITAM.WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z BERLINA I KLAPA ŻADNEGO AUTA NIE KUPIŁAM,BYŁAM NA TEILE I YORCK STR.CORAZ GORSZE AUTA A O CENACH NIE WSPOMNE NIEDŁUGO BĘDĄ TAKIE JAK W POLSCE PRZEREJESTROWANE JUŻ,ARABI SIĘ WYCWANILI Z CENAMI TEŻ NIE CHCĄ SPECJALNIE ZJEŻDZAĆ.ALE DOŚĆ NARZEKAŃ,MAM PYTANKO CZY KTOŚ WIE CZY NA BORHOLMER STR.SĄ PLACE Z AUTAMI BO DOSTAŁAM NAMIAR OD KUMPLA ALE NIE MOGŁAM ZNAJEŹĆ I CZY MOŻECIE PODAĆ DOKŁADNIE NA JAKIEJ ULICY SĄ PLACE NA WEDDINGU I W REINICKENDORFIE
Z GÓRY DZIĘKI

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-11-24, 08:22   

Na tych placach to sie kupuje samochod na handel a nie dla siebie. Poza tym jesli chcesz kupic samochod dla siebie ktory bedzie mial malo kilometrow , ladnie wygladal, bedzie serwisowany i od prywatnego wlasciciela to na 100 % za taki samochod musisz zaplacic wiecej jak za taki sam samochod w Polsce. Nie ma okazji i zaden Niemiec nie odda niczego co jest dobre za darmo. Powiedz mi jak to mozliwe ze samochod sprowadzony w Polsce jest tanszy od samochodu w Niemczech i prawie kazdy ma kilometrow nie wiecej jak 160 tys i jest bezwypadkowy ? Po prostu sa to samochody po przejsciach czyli albo powypadkowe albo takie ktore mialy na licznikach po 400 tys km i liczniki sa cofane do tylu . Taka jest po prostu prawda ale coz jak ktos chce okazje to niech kupuje te bezwypadkowe cuda sprzedawane w Polsce.

NALACH 
Nowy

Wysłany: 2007-11-24, 10:47   

Tomek0774 napisał/a:
Na tych placach to sie kupuje samochod na handel a nie dla siebie. Poza tym jesli chcesz kupic samochod dla siebie ktory bedzie mial malo kilometrow , ladnie wygladal, bedzie serwisowany i od prywatnego wlasciciela to na 100 % za taki samochod musisz zaplacic wiecej jak za taki sam samochod w Polsce. Nie ma okazji i zaden Niemiec nie odda niczego co jest dobre za darmo. Powiedz mi jak to mozliwe ze samochod sprowadzony w Polsce jest tanszy od samochodu w Niemczech i prawie kazdy ma kilometrow nie wiecej jak 160 tys i jest bezwypadkowy ? Po prostu sa to samochody po przejsciach czyli albo powypadkowe albo takie ktore mialy na licznikach po 400 tys km i liczniki sa cofane do tylu . Taka jest po prostu prawda ale coz jak ktos chce okazje to niech kupuje te bezwypadkowe cuda sprzedawane w Polsce.

ALE JA NIE MÓWIŁAM ŻE CHCE DLA SIEBIE AUTO,PATRZĄC NA CENY AUT W BERLINIE SĄ MASAKRA,ZDAJE SOBIE SPRAWE Z PRZEKRĘCONYCH LICZNIKÓW ,ALE ŻEBY TE AUTA JAKOŚĆ WYGLĄDAŁY A CENY NIE SĄ ADEKWATNE DO WYGLĄDU I STANU AUTA

uko 
Super Dyskutant
/..-/-.-/---/

Wysłany: 2007-11-24, 11:52   

NALACH napisał/a:

ALE JA NIE MÓWIŁAM ŻE CHCE DLA SIEBIE AUTO,PATRZĄC NA CENY AUT W BERLINIE SĄ MASAKRA,ZDAJE SOBIE SPRAWE Z PRZEKRĘCONYCH LICZNIKÓW ,ALE ŻEBY TE AUTA JAKOŚĆ WYGLĄDAŁY A CENY NIE SĄ ADEKWATNE DO WYGLĄDU I STANU AUTA

Zdejmij nokie z shift`a ok?:)
pozdr
uko

ztomeek 
Nowy

Wysłany: 2009-01-19, 01:01   

xiho napisał/a:
Yorckstrasse... tam są w większej części auta targane z włoskich wypożyczalni , samochody są w stanie opłakanym .
Teilestrasse ... tam znajdziesz auta w lepszym stanie ale uważaj byłem ostatnio świadkiem jak niemiec z policją przyjechał po skradziony mu wcześniej samochód...auto skradziono z kompletem dokumentów po czym trafiło na plac :)

Mam pytanko czy jadąc na Teilestrasse obowiązuje już Umweltzone jadąc od Ringu drogą nr 96 ??? :roll: Bo na Yorckstrasse to mi się wydaje, ze na pewno. :grin:

sebasss81 
Nowy

Wysłany: 2009-02-15, 21:01   

ztomeek napisał/a:
xiho napisał/a:

Mam pytanko czy jadąc na Teilestrasse obowiązuje już Umweltzone jadąc od Ringu drogą nr 96 ??? :roll: Bo na Yorckstrasse to mi się wydaje, ze na pewno. :grin:

Na Teilestrasse nie musisz mieć Umweltzone a na York jak jedziesz to juz musisz mieć

TOMAS 
Nowy

Wysłany: 2009-02-15, 21:09   Re: Samochody w Berlinie??? Szroty kazdego pochodzenia duze

Ullsteinstr też jest sporo aut!

Anastasia 
Poczatkujacy

Wysłany: 2009-05-21, 15:28   

Sa galerie samochodowe w Berlinie na Schnellerstr.141/145 to jest na Treptow.W kontenerze nr.7 mozna sie takze z tymi handlarzami dogadac w jezyku polskim.

dorota_p82
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-03-24, 11:26   

a wiecie w jakich godzinach te place sa czynne?? w piatki i soboty????

paul86ck 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-05-04, 19:14   

szukam placu gdzie wejdę z własnymi kluczami i podejdę do jakichś aut i będę wykręcał co mi się podoba a potem za to płacił... gdzie takie szroty są? bo dzisiaj byłem w trzech miejscach i nic tam nie było poza jakimś złomowiskiem nad jakimś kanałem czy rzeką... ludzie pomóżcie... podajcie jakieś konkretne namiary żebym znowu nie jeździł na darmo... normalnie flaszkę przywiozę z PL bo w sobotę jadę w ramach pomocy:D
BRh+

ventyl2.0 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-06-02, 19:05   

a może ktoś zna adres takiego komisu w okolicy ul. oranienburgerstr. bo zapomniałem tej ulicy, jedzie się taką kostką brukową i mają tylko same auta powypadkowe, i w dodatku młode

[ Dodano: 2010-06-02, 20:05 ]
zna ktoś jakiś komi z autami młodymi i powypadkowymi?

Odpowiedz do tematu