| Autor |
Wiadomość |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2286 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-11-25, 23:58
|

|
|
Ciekawe czy można iść z tym do rzecznika praw konsumenta... 64e piechotą nie chodzi!
Ja mam nauczkę,żeby tanich,ładnych butów nie kupować (teraz wszędzie się tych sklepów namnożyło, jak grzybów po deszczu) albowiem są to buty papierowe na jeden raz.Poszłam z reklamacją jak mi się na nastepny dzień oba obcasy złamały to pan kierownik sklepu (Turek) powiedzial,że w tych butach było chodzone i reklamacji nie uwzględnia się.Przyjąłby mi ją gdybym w tych butach chodziła tylko po domu powiedzialam ,że w domu to ja noszę kapcie a nie obcasy... te ich buty naprawdę ładnie wyglądają aczkolwiek cena idzie w parze z jakością |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2011-11-26, 00:03
|

|
|
SoNja, Popieram..2 lata kupowałam,bo tanie..to z 10 par.....ale w tamtym roku doszłam do wniosku ,ze się nie opłaca nawet na sezon obcasy nie wystarczają.
|
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Magdzia
Staly bywalec forum

Pomogła: 5 razy Posty: 295 Skąd: Berlin Marienfelde
|
Wysłany: 2011-11-26, 16:24
|

|
|
| Malgoska-Goska napisał/a: | | A ja tak korzystając z tematu ,zapytam co sadzicie o sklepie Jumex właśnie go otworzyli na Wilmersdorfer Arcaden . |
To jest ten sam sklep co OSCO |
|
|
|
 |
Magdzia
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-11-26, 16:32
|

|
|
| Berso napisał/a: | dorzucę swoja opinię - OSCO TO JEDEN WIELKI SCHEIß !!!
córka ma kurtkę na zimę to z tyłu w połowie braknie wypełnienia więc pojechałam sama z tą reklamacją a oni na to że gwarancja jest tylko na 14 dni dobre co ? i mnie pokazują że tam gdzieś na ladzie coś takiego pisze ... na to ja im pokazując paragon że nawet tylu dni jeszcze nie ma- no to zleciłay sie wszystkie sprzedawczynie i oglądają ... i one mnie na to że to moja wina bo ja na pewno prałam - ha po tygodniu? mówie że nawet nie zdarzyła się pobrudzić a na dodatek poszukałam im metkę gdzie jest pranie dozwolone to wymyśliły że i tak była źle wyprana albo źle suszona. Nawet ją wąchały i choć śmierdziała tylko ich sklepem to wmówiły to pranie. W końcu po moich już wściekłych wypowiedziach wzięły do reklamacji czyli uznania przez kogoś tam o mojej winie i oczywiście nikt nawet jej nie oglądał bo dostałam tak samo złożoną z powrotem...i oczywiście jak minęło już 14 dni i nie mogę ją dalej reklamować
wiec teraz po prostu ja wyrzucę bo jest tam z tyłu za cienka ,brak waty i córce zimno a ja mam 64 euro w śmietniku
nie kupujcie tam ani nie dajcie kupować tam dziecku bo co za jakość że nawet nie ma gwarancji dłuższej niż 2 tygodnie i do tego wciskają kity i robią problemy to są Niemcy a nie China |
Popieram ciebie, dokładnie obejrzałam buty z tego sklepu każdy but tego samego koloru często różni się kolorem, sama nie wiem z jakiego materiału są robione ale na pewno nie nadają się do jakiegokolwiek noszenia, często są wybrakowane i jakieś części odpadają, a dziwi mnie że takie drogie kurtki tam mają. Ja już tam nie zaglądam i nie mam zamiaru. |
|
|
|
 |
Magdzia
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-11-26, 16:40
|

|
|
| SoNja napisał/a: | Ciekawe czy można iść z tym do rzecznika praw konsumenta... 64e piechotą nie chodzi!
Ja mam nauczkę,żeby tanich,ładnych butów nie kupować (teraz wszędzie się tych sklepów namnożyło, jak grzybów po deszczu) albowiem są to buty papierowe na jeden raz.Poszłam z reklamacją jak mi się na nastepny dzień oba obcasy złamały to pan kierownik sklepu (Turek) powiedzial,że w tych butach było chodzone i reklamacji nie uwzględnia się.Przyjąłby mi ją gdybym w tych butach chodziła tylko po domu powiedzialam ,że w domu to ja noszę kapcie a nie obcasy... te ich buty naprawdę ładnie wyglądają aczkolwiek cena idzie w parze z jakością |
A ja miałam podobną sytuację z butami z Ecco, kupiłam sobie ładne sportowe i nie testując ich bo przecież dobrej firmy wybrałam się na zakupy, powrót był okropny bo z płaczem tak mi pięty obtarły, więc co tu robić pięty obdarte do krwi, buty noszone i nie nadają się do noszenia a koszt ich około 90 euro. Umyłam je i poszłam do sklepu wytłumaczyłam wszystko i pokazałam pięty i o dziwo pani przyjęła je i oddała kasę. Sprawdziła dokładnie i okazało się że to wina szwu który wystawał i to on obciera, ale powiedziała że przyjmie ale następnym razem to muszę najpierw po domu chodzić bo noszonych butów po dworze nie mogą przyjąć. Pieniądze odzyskane ale uraz do ecco został |
|
|
|
 |
Berso
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-27, 18:34
|

|
|
Buty to mogą być do kitu ale kurtka to już szczyt wszystkiego . A wiadomo jak nastolatka sie uprze to i tam kupi choć to pewnie wszystko made in China.
Zapewne w żadnym sklepie tutaj nie ma tak krótkiej gwarancji ....
Jak coś chcecie kupić to zobaczcie przy kasie ile tam mają zwrotów i reklamacji. Pełno poodkładanych kartonów i ciuchów , a i te kartki przy kasie o naprawie reklamowanych rzeczy ... a kasy to wcale nie oddają i do tego wstrętne sprzedawczynie.
a przecież tu w żadnym sklepie nie robią problemów ze zwrotami chyba tylko tam ! |
|
|
|
 |
galejola
Aktywny uzytkownik zorro

|
Wysłany: 2011-11-28, 16:58
|

|
|
| Nie przesadzajmy,kobieta zmienną jest i basta! Ile można chodzić w jednym fasonie buta, tylko jeden sezon i dość. Potem idziemy kupować nowe bo te już sie znudziły. Lepiej kupić więcej za mniej... No nie?!!! |
_________________ Najlepszych ludzi uformowało naprawianie własnych błędow. |
|
|
|
 |
|
|