forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

tureckie komisy

Autor Wiadomość
kjan55
Nowy

Wysłany: 2011-06-06, 12:43   tureckie komisy

wiem że takich tematów tu jest pełno...ale wszystkie stare... :roll: ....a wiec jade po jakieś autko do berlina....wiem że tam są same szroty i drogo...ale może uda sie coś przyzwoitego dostać a i tak to bedzie auto na 3 miesiące...a wiec to sedna...wiem że jest plac na schnellrerstrasse...ale czy oprócz komisówktórych tu pełno są jeszcze takie palce??kiedyś był na teliestrasse, tempelhofer weg...czy tam jeszcze są auta?? prosze was o odpowiedz gdzie podjechać jeszcze można w berlinie???i takie pytanie..gdzie tanio przenocować za 15-20E...chyba jest jakiś hotel tam gdzie wydają tablice ale nie znam adresu...

kjan55
Nowy

Wysłany: 2011-06-06, 15:18   

czemu nikt nie może nic odpowiedzieć??

Lukasss66
Nowy

Wysłany: 2011-06-06, 18:37   

Jeśli chodzi o tureckie place w Berlinie to masz : na schneller str. (dośc dużo placy tam jest), bergius str., teile str. ullstein str. te place są w pobliżu siebie....jeszcze skupowisko placy jest na spandau na gartenfelder str. (ale tam jest dośc daleko i generalnie nie ma tam nic ciekawego). Największe szanse na kupienie auta masz na schneller oraz na bergius str., place na teile powoli zamierają. Z kolei na ullstein str. jest mało placy ale czasem idzie coś kupic. Musisz sobie zdac sprawę że w Berlinie nie jest tak łatwo kupic auto, bo w PL ceny samochodów tanieją z miesiąca na miesiąc a tutaj w Berlinie ceny "stoją w miejscu" tzn. są takie same jak rok temu. Poza tym większośc samochodów przywożona jest z Włoch które na "dzień dobry" wymagają wkładu finansowego (tzn. napraw blacharsko-lakierniczych, porządnego prania, czyszczenia tapicerki itd.). Poprostu musisz dobrze szukac i miec szczęście żeby kupic "w miarę przyzwoite auto" w przyzwoitych pieniądzach.

piotrek
Nowy

Wysłany: 2011-06-06, 22:39   

Hej ! Gosciu jak chcesz cos ciekawego kupic to trzeba niestety ale pojechac troche dalej w glab niemiec . Ja np mieszkajac w Berlinie ostatnio pojechalem az do Freiburga po autko i to od niemiaszka , a nie od jakis turasow itp. gdzie zawsze cos jest nie tak , jakis przekret za tym stoi , jak nie bite specjalnie na ubezpieczenie to nie wiem jeszcze co . szukasz auta na mobile.de jak najdalej to najtaniej , szukasz sobie na stronce mitfahrgelegenheit.de transportu jedziesz troche w ciemno ale tanio bo do Freiburga za 30€ i najlepiej nie jedno autko w tym miescie tylko zaraz pare innych zobaczyc i wtedy cos kupisz konkretnego .

Pozdrawiam

ventyl2.0 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-06-10, 21:39   Re: tureckie komisy

kjan55 napisał/a:
chyba jest jakiś hotel tam gdzie wydają tablice ale nie znam adresu...

na tureckich placach tablice załatwisz w pół godz. za 75 EUR, choć nie wiem czy są one do końca legalne :mrgreen:

Odpowiedz do tematu