| Autor |
Wiadomość |
Budrysek
Nowy

|
Wysłany: 2007-12-24, 20:26 Witam !
|

|
|
Otóż na wstępie chciałbym życzyć wszystkim wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym roku ale przejdźmy do konkretów...
Otóż razem z kolesiami 28.12 (piątek) startujemy do Berlina na zakupy i na mnie padła odpowiedzialność organizacji całego wyjazdu. A jako, ze jedziemy na Jeden dzień (Brandenburg Ticket) i aż w 9 osób to każdy pytał sie o coś innego. Mam więc kilka swoich i kilka nieswoich pytań do stałych bywalców... Np gdzie w Berlinie znajduja sie jakies centra handlowe lub sklepy sportowe itp itd wiem że lista sklepów moze byc ogromna dlatego pytam sie o jakies konkretne gdzie naprawde warto isc i ewentualnie jak do nich dojsc lunb czym dojechać bo ten cały bilet to również darmowe przejazdy metrem itp. Z góry dziekuje za odpowiedz i obiecuje dozgonna wdzięczność oraz chęc pomocy przy jakichkolwiek problemach z zakupami w moim ukochanym Szczecinie
P.s
Aha napisał to 17 letni syn prawdziwego Budrysa |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-25, 10:18
|

|
|
Wydaje mi sie ze najlepiej bedzie jesli udacie sie na Zoologischer Garten . Znajduje sie tam Karstadt Sport, Nike Town http://maps.google.com/ma...298145281118967
i Europa- Center http://www.europa-center-berlin.de/ . W Europa Center znajduje sie pelno malych sklepikow z fajnymi sportowymi ciuchami. |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2007-12-25, 18:36
|

|
|
W Szczecinie tez sa fajne sklepy:P |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Budrysek
Nowy

|
Wysłany: 2007-12-25, 18:52
|

|
|
Dziękuje za odpowiedź i od razu mam pytanko Wysiadając z pociągu chyba będziemy na dworcu Zoo czy jest jakieś fajne połączenie na to Zoologischer Garten bo widze literkę U i domyślam się ze może to być jakiś tramwaj tylko nie wiem jaki
Wiem, ze w Szczecinie są fajne sklepy jednak jedziemy bo nowe wrażenia i nowe ciuchy
P.s
A czy ktoś w ogóle wie na jakim dworcu wysiadamy na tym bilecie ?? |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
Budrysek
Nowy

|
Wysłany: 2007-12-25, 23:17
|

|
|
Ok chwile później jak to napisałem odnalazłem w domu przewodnik z "Dziennika" jak zwiedzić Berlin w 48 godzin jest w nim mapka metra i kawałek mapy Berlina więc chyba damy sobie rade z podocieraniem A czy wie ktoś może czym i jak długo trwa dotarcie do stadionu Olimpijskiego powiedzmy z dworca ZOO ?? Z tego co widziałem ale nie wiem czy dobrze dojeżdża tam tramwaj/metro linii 2 lub 5 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2007-12-26, 11:31
|

|
|
| Z Zoo jezdzi U2 w kierunku Ruhleben i przedostatnia stacja jest Olimpia-Stadion,ile czasu???10-15 minut |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

Pomogła: 3 razy Posty: 438 Skąd: Spandau
|
Wysłany: 2007-12-28, 14:59
|

|
|
mozecie tez jechac z ZOO S-banem na Olimpia stadion kierunek Spandau o ile sie nie myle.....
[ Dodano: 2007-12-28, 15:03 ]
nie myle tam jedzie S9 ok 15 minut |
_________________ Pozdrawiam Nika
 |
|
|
|
 |
|
|