| Autor |
Wiadomość |
bonia
Nowy

|
Wysłany: 2007-12-10, 18:29 Berlin-Kostrzyn
|

|
|
witam serdecznie,
zamierzam jechac do Polski przez Kostrzyn pierwszy raz:D ....pytalam w infotmacji DB o cene biletu z Berlina do Kostrzyna...okazuje sie ze bilet mozna zakupic tylko do Kustrin-Kietz czyli ostatniego miasta Niemiec w ktorym zatrzymuje sie pociag...i taki bilet kosztuje ponad 10euro...a juz z Kustrin-Kietz do Kostrzyna tzreba dokupic przejsciowke.
Wydaje mi sie ta cena ponad 10euro jakas wysoka (Frankfurt O-Berlin wychodzi taniej). Moze ktos korzysta z tego polaczenia i ma jakis sposob na obnizenie tej ceny? Ile kosztuje taka przejsciowka?
Bede b. wdzieczna za odp:)
pozdrawam |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-10, 19:13
|

|
|
Bilety na trasie Berlin Lichtenberg - Kostrzyn kupujesz od Polakow za 5€ ( z mostowka)
Ale nie wiem, czy oni co godzine jezdza. Najwiecej Polakow z biletami jedzie tak, zeby zdazyc na pospiechy z Kostrzyna w glab Polski. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-10, 19:40
|

|
|
| Kamilo a co to znaczy z mostowa?Ja jechalem kiedys ale normalnie czyli 10 ojro plus bilet w polsce |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
bonia
Nowy

|
Wysłany: 2007-12-10, 20:41
|

|
|
| A te 5 euro to jako bilet grupowy tak? A gdzie moge znalezc tych Polakow co sprzedaja te bilety? Stoja przed pociagiem czy jak? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-10, 21:04
|

|
|
| 37procent napisał/a: | | Kamilo a co to znaczy z mostowa?Ja jechalem kiedys ale normalnie czyli 10 ojro plus bilet w polsce |
"Mostówka" to jest bilet od Kustrin-Kietz do Kostrzyna, czyli przejeżdża się tylko przez mosty na Odrze. Bilet ten kosztuje 1,40€ + 4€ płaci się Polakom.
| bonia napisał/a: | | A te 5 euro to jako bilet grupowy tak? A gdzie moge znalezc tych Polakow co sprzedaja te bilety? Stoja przed pociagiem czy jak? |
Moze to być bilet grupowy, tygodniowy, miesięczny. Zależy jaki dadzą. On najczęściej stoją już na peronie SBahn na Lichtenberg, albo pod peronami, albo w pociągu. Ja przez 9 lat tylko raz musiałam kupić bilet u konduktora. |
|
|
|
 |
bonia
Nowy

|
Wysłany: 2007-12-10, 21:50
|

|
|
| bardzo dziekuje za pomoc:) |
|
|
|
 |
insomia
Nowy

|
Wysłany: 2008-06-07, 22:30
|

|
|
| A macie może jakieś namiary na tych ludzi. Może można się umówić z nimi? Na konkretną godzinę? |
|
|
|
 |
janek4907
Uzytkownik

|
Wysłany: 2008-06-08, 10:47
|

|
|
Droga INSOMIU.Poruszylas temat sprzed dwóch lat.Sprawa wyglada tak,ze ci ktorzy dojezdzaja do pracy wykupuja bilety tygodniowe lub miesieczne.W soboty i niedziele kazdy wlasciciel takiego biletu moze zabrac drugą osobe,co jest b. rozsadne ze strony przewoznika ,logiczne i wygodne.Taki bilet upowaznia do przejazdu wszystkim co jezdzi dolem i górą w Bln. (bo np. grupowym ze Szczecina nie mozna jezdzic metrem - U-bhn) .
Musisz wiedziec ze takimi biletami tu sie nie handluje I NIKT tego nie robi !!!.Moze ci jedynie ktos uzyczyc,jak wspomnialem w weekendy i cie przewiezc. Jesli chcesz skorzystac z takiego przejazdu to udaj sie na peron i dowiesz sie lub z kims sie umowisz. Podkreslam Ci ze oficjalnego handlu takimi biletami NIE BYLO i NIE MA,bowiem jest to prawnie nie dozwolone. Pozki.Janek |
|
|
|
 |
Eveliina
Nowy

|
Wysłany: 2008-06-15, 12:38
|

|
|
| Witam. Ja planuje ze znajomymi jechac w odwrotna strone, z Kostrzyna do Berlina i na stronie VBB znalazlam polaczenie Kostrzyn-Berlin z przesiadka na "Seelow-Gusow, Bahnhof" i podane jest, ze bilet kosztuje 11,80 Euro. Natomiast sprawdzajac kazdy bilet osobno wychodzi wiecej - 12,40 Euro (Kostrzyn-Seelow... 4,70 Euro i osobno Seelow...-Berlin 7,70 Euro). Czy to znaczy, ze musimy juz w Kostrzyniu kupic bilet do Berlina z przesiadka i nie musimy kupowac dwoch osobnych? I co znaczy, ze trzeba Polakom zaplacic 4 Euro? Do ceny na stronie VBB trzeba dodac jeszcze 4 Euro? Z gory dziekuje za pomoc. |
|
|
|
 |
lenin666
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-06-16, 11:59
|

|
|
| Eveliina napisał/a: | | Witam. Ja planuje ze znajomymi jechac w odwrotna strone, z Kostrzyna do Berlina i na stronie VBB znalazlam polaczenie Kostrzyn-Berlin z przesiadka na "Seelow-Gusow, Bahnhof" i podane jest, ze bilet kosztuje 11,80 Euro. Natomiast sprawdzajac kazdy bilet osobno wychodzi wiecej - 12,40 Euro (Kostrzyn-Seelow... 4,70 Euro i osobno Seelow...-Berlin 7,70 Euro). Czy to znaczy, ze musimy juz w Kostrzyniu kupic bilet do Berlina z przesiadka i nie musimy kupowac dwoch osobnych? I co znaczy, ze trzeba Polakom zaplacic 4 Euro? Do ceny na stronie VBB trzeba dodac jeszcze 4 Euro? Z gory dziekuje za pomoc. |
po pierwsze w seelow czy w gusow jest przesiadka do autobusu, bo jest remont torowiska i ta cena dotyczy tego poloczenia tak jakbyscie jechali normalnie pociagiem (bez remontu). nikomu nie musisz doplacac 4 euro!!! Jak bedziecie jechac pociagiem z glebi polski do kostrzyna to zawsze was ktos znajdzie i pozyczy wam bilet na przeprawe do berlina. |
|
|
|
 |
Eveliina
Nowy

|
Wysłany: 2008-06-16, 16:59
|

|
|
| Dzieki wielkie za odpowiedz:) Z tego, co wyczytalam to miala byc przesiadka na pociag... Czyli trzeba sie teraz jakos autobusem dostac ze wzgledu na remont, jesli dobrze zrozumialam? Gdzie najlepiej sie w takim wypadku przesiasc? |
|
|
|
 |
lenin666
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-06-16, 19:04
|

|
|
| Eveliina napisał/a: | | Dzieki wielkie za odpowiedz:) Z tego, co wyczytalam to miala byc przesiadka na pociag... Czyli trzeba sie teraz jakos autobusem dostac ze wzgledu na remont, jesli dobrze zrozumialam? Gdzie najlepiej sie w takim wypadku przesiasc? |
ja dokladnie nie wiem. ale nie musisz sie o nic martwic. jak bedziesz na stacji w kostrzyniu to tam bedzie autobus czy pociag czekal czy tam na odwrot wiec nie boj zaby. |
|
|
|
 |
Eveliina
Nowy

|
Wysłany: 2008-06-16, 21:03
|

|
|
Hehe Dzieki, juz nie boje;) |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-06-17, 06:47
|

|
|
| A ten remont jeszcze dlugo potwa? I ile dobrze pamietam mial byc do polowy czerwca. |
|
|
|
 |
lenin666
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-06-17, 09:55
|

|
|
| Kamila napisał/a: | | A ten remont jeszcze dlugo potwa? I ile dobrze pamietam mial byc do polowy czerwca. |
Ja po zlych doswiadczeniach na trasie Berlin-Kostrzyn-reszta polski odpuscilem sobie na dobre ta trase, atk wiec nie mam pojecia jak wyglada sprawa remontu na tym odcinku. Teraz wole dolozyc doslownie pare euro i na pzryklad do takiego Poznania jade sobie jak panicz za 19 eurasow. |
|
|
|
 |
malina
Bardzo Aktywny

Pomogła: 9 razy Posty: 386 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-06-17, 10:06
|

|
|
| Kamila napisał/a: | | A ten remont jeszcze dlugo potwa? I ile dobrze pamietam mial byc do polowy czerwca. |
Na stronie przewoznika podaja,ze przedluzyli do 19 czerwca. |
|
|
|
 |
mesnor
Nowy

|
Wysłany: 2008-07-06, 15:02
|

|
|
Witam.
Potrzebuje informacji na temat transportu z berlinskiego lotniska Schonefeld do Kostrzyna/Odra.
Przylatuje na w/w lotnisko 30 lipca okolo 21-stej i potrzebuje szybko dostac sie do Kostrzyna,taka sama podroz czeka mnie 4 sierpnia okolo 6 rano-wyjazd z Kostrzyna.
Bardzo prosze o pomoc w/w temacie.Dziekuje bardzo za pomoc.
ps:co do linkow to prosze o tlumaczenie poniewaz z niemieckim jezykiem jestem totalnie nie oblatany. |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
trigo
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-06-30, 21:33
|

|
|
| lenin666 napisał/a: | | Kamila napisał/a: | | A ten remont jeszcze dlugo potwa? I ile dobrze pamietam mial byc do polowy czerwca. |
Ja po zlych doswiadczeniach na trasie Berlin-Kostrzyn-reszta polski odpuscilem sobie na dobre ta trase, atk wiec nie mam pojecia jak wyglada sprawa remontu na tym odcinku. Teraz wole dolozyc doslownie pare euro i na pzryklad do takiego Poznania jade sobie jak panicz za 19 eurasow. |
Kurcze, tylko takiej wiadomosci brakowało mi!
Są jakieś problemy na tej trasie?
Wydawało sie to najlepszym rozwiazaniem
aham, i wciąz to samo pytanie - czy bilet Brandenburg Berlin jest ważny dopiero od 9 rano???? |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-07-01, 06:06
|

|
|
| trigo napisał/a: | | czy bilet Brandenburg Berlin jest ważny dopiero od 9 rano???? |
Od 9:00 rano, od poniedzialku do piatku. Do pieciu osob lub maksymalnie 2 osoby dorosly (rodzice/dziadkowie) + obojetnie jaka ilosc wlasnych dzieci / wnuczat. Wazny w S-Bahnach.
Zrodlo (PDF) |
|
|
|
 |
|
|