forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Berlin-Kostrzyn

Autor Wiadomość
bonia 
Nowy

Wysłany: 2007-12-10, 18:29   Berlin-Kostrzyn

witam serdecznie,

zamierzam jechac do Polski przez Kostrzyn pierwszy raz:D ....pytalam w infotmacji DB o cene biletu z Berlina do Kostrzyna...okazuje sie ze bilet mozna zakupic tylko do Kustrin-Kietz czyli ostatniego miasta Niemiec w ktorym zatrzymuje sie pociag...i taki bilet kosztuje ponad 10euro...a juz z Kustrin-Kietz do Kostrzyna tzreba dokupic przejsciowke.

Wydaje mi sie ta cena ponad 10euro jakas wysoka (Frankfurt O-Berlin wychodzi taniej). Moze ktos korzysta z tego polaczenia i ma jakis sposob na obnizenie tej ceny? Ile kosztuje taka przejsciowka?

Bede b. wdzieczna za odp:)
pozdrawam

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-12-10, 19:13   

Bilety na trasie Berlin Lichtenberg - Kostrzyn kupujesz od Polakow za 5€ ( z mostowka)
Ale nie wiem, czy oni co godzine jezdza. Najwiecej Polakow z biletami jedzie tak, zeby zdazyc na pospiechy z Kostrzyna w glab Polski.

37procent 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-12-10, 19:40   

Kamilo a co to znaczy z mostowa?Ja jechalem kiedys ale normalnie czyli 10 ojro plus bilet w polsce

bonia 
Nowy

Wysłany: 2007-12-10, 20:41   

A te 5 euro to jako bilet grupowy tak? A gdzie moge znalezc tych Polakow co sprzedaja te bilety? Stoja przed pociagiem czy jak?

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-12-10, 21:04   

37procent napisał/a:
Kamilo a co to znaczy z mostowa?Ja jechalem kiedys ale normalnie czyli 10 ojro plus bilet w polsce

"Mostówka" to jest bilet od Kustrin-Kietz do Kostrzyna, czyli przejeżdża się tylko przez mosty na Odrze. Bilet ten kosztuje 1,40€ + 4€ płaci się Polakom.
bonia napisał/a:
A te 5 euro to jako bilet grupowy tak? A gdzie moge znalezc tych Polakow co sprzedaja te bilety? Stoja przed pociagiem czy jak?

Moze to być bilet grupowy, tygodniowy, miesięczny. Zależy jaki dadzą. On najczęściej stoją już na peronie SBahn na Lichtenberg, albo pod peronami, albo w pociągu. Ja przez 9 lat tylko raz musiałam kupić bilet u konduktora.

bonia 
Nowy

Wysłany: 2007-12-10, 21:50   

bardzo dziekuje za pomoc:)

insomia 
Nowy

Wysłany: 2008-06-07, 22:30   

A macie może jakieś namiary na tych ludzi. Może można się umówić z nimi? Na konkretną godzinę?

janek4907 
Uzytkownik

Wysłany: 2008-06-08, 10:47   

Droga INSOMIU.Poruszylas temat sprzed dwóch lat.Sprawa wyglada tak,ze ci ktorzy dojezdzaja do pracy wykupuja bilety tygodniowe lub miesieczne.W soboty i niedziele kazdy wlasciciel takiego biletu moze zabrac drugą osobe,co jest b. rozsadne ze strony przewoznika ,logiczne i wygodne.Taki bilet upowaznia do przejazdu wszystkim co jezdzi dolem i górą w Bln. (bo np. grupowym ze Szczecina nie mozna jezdzic metrem - U-bhn) .
Musisz wiedziec ze takimi biletami tu sie nie handluje I NIKT tego nie robi !!!.Moze ci jedynie ktos uzyczyc,jak wspomnialem w weekendy i cie przewiezc. Jesli chcesz skorzystac z takiego przejazdu to udaj sie na peron i dowiesz sie lub z kims sie umowisz. Podkreslam Ci ze oficjalnego handlu takimi biletami NIE BYLO i NIE MA,bowiem jest to prawnie nie dozwolone. Pozki.Janek :smile:

Eveliina 
Nowy

Wysłany: 2008-06-15, 12:38   

Witam. Ja planuje ze znajomymi jechac w odwrotna strone, z Kostrzyna do Berlina i na stronie VBB znalazlam polaczenie Kostrzyn-Berlin z przesiadka na "Seelow-Gusow, Bahnhof" i podane jest, ze bilet kosztuje 11,80 Euro. Natomiast sprawdzajac kazdy bilet osobno wychodzi wiecej - 12,40 Euro (Kostrzyn-Seelow... 4,70 Euro i osobno Seelow...-Berlin 7,70 Euro). Czy to znaczy, ze musimy juz w Kostrzyniu kupic bilet do Berlina z przesiadka i nie musimy kupowac dwoch osobnych? I co znaczy, ze trzeba Polakom zaplacic 4 Euro? Do ceny na stronie VBB trzeba dodac jeszcze 4 Euro? Z gory dziekuje za pomoc.

lenin666
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2008-06-16, 11:59   

Eveliina napisał/a:
Witam. Ja planuje ze znajomymi jechac w odwrotna strone, z Kostrzyna do Berlina i na stronie VBB znalazlam polaczenie Kostrzyn-Berlin z przesiadka na "Seelow-Gusow, Bahnhof" i podane jest, ze bilet kosztuje 11,80 Euro. Natomiast sprawdzajac kazdy bilet osobno wychodzi wiecej - 12,40 Euro (Kostrzyn-Seelow... 4,70 Euro i osobno Seelow...-Berlin 7,70 Euro). Czy to znaczy, ze musimy juz w Kostrzyniu kupic bilet do Berlina z przesiadka i nie musimy kupowac dwoch osobnych? I co znaczy, ze trzeba Polakom zaplacic 4 Euro? Do ceny na stronie VBB trzeba dodac jeszcze 4 Euro? Z gory dziekuje za pomoc.

po pierwsze w seelow czy w gusow jest przesiadka do autobusu, bo jest remont torowiska i ta cena dotyczy tego poloczenia tak jakbyscie jechali normalnie pociagiem (bez remontu). nikomu nie musisz doplacac 4 euro!!! Jak bedziecie jechac pociagiem z glebi polski do kostrzyna to zawsze was ktos znajdzie i pozyczy wam bilet na przeprawe do berlina.

Eveliina 
Nowy

Wysłany: 2008-06-16, 16:59   

Dzieki wielkie za odpowiedz:) Z tego, co wyczytalam to miala byc przesiadka na pociag... Czyli trzeba sie teraz jakos autobusem dostac ze wzgledu na remont, jesli dobrze zrozumialam? Gdzie najlepiej sie w takim wypadku przesiasc?

lenin666
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2008-06-16, 19:04   

Eveliina napisał/a:
Dzieki wielkie za odpowiedz:) Z tego, co wyczytalam to miala byc przesiadka na pociag... Czyli trzeba sie teraz jakos autobusem dostac ze wzgledu na remont, jesli dobrze zrozumialam? Gdzie najlepiej sie w takim wypadku przesiasc?

ja dokladnie nie wiem. ale nie musisz sie o nic martwic. jak bedziesz na stacji w kostrzyniu to tam bedzie autobus czy pociag czekal czy tam na odwrot wiec nie boj zaby.

Eveliina 
Nowy

Wysłany: 2008-06-16, 21:03   

Hehe :D Dzieki, juz nie boje;)

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-06-17, 06:47   

A ten remont jeszcze dlugo potwa? I ile dobrze pamietam mial byc do polowy czerwca.

lenin666
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2008-06-17, 09:55   

Kamila napisał/a:
A ten remont jeszcze dlugo potwa? I ile dobrze pamietam mial byc do polowy czerwca.

Ja po zlych doswiadczeniach na trasie Berlin-Kostrzyn-reszta polski odpuscilem sobie na dobre ta trase, atk wiec nie mam pojecia jak wyglada sprawa remontu na tym odcinku. Teraz wole dolozyc doslownie pare euro i na pzryklad do takiego Poznania jade sobie jak panicz za 19 eurasow.

malina 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2008-06-17, 10:06   

Kamila napisał/a:

Na stronie przewoznika podaja,ze przedluzyli do 19 czerwca.

mesnor 
Nowy

Wysłany: 2008-07-06, 15:02   

Witam.

Potrzebuje informacji na temat transportu z berlinskiego lotniska Schonefeld do Kostrzyna/Odra.
Przylatuje na w/w lotnisko 30 lipca okolo 21-stej i potrzebuje szybko dostac sie do Kostrzyna,taka sama podroz czeka mnie 4 sierpnia okolo 6 rano-wyjazd z Kostrzyna.

Bardzo prosze o pomoc w/w temacie.Dziekuje bardzo za pomoc.

ps:co do linkow to prosze o tlumaczenie poniewaz z niemieckim jezykiem jestem totalnie nie oblatany.

Bosch
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-07-07, 21:55   

Po Szczecinie, teraz od 04 lipca mozna rowniez na jednym bilecie jechac z Berlina do Gorzowa Wlkp i rowniez komunikacja miejsca w Gorzowie.

dzienny bilet na trasie Gorzow-Berlin-Gorzow 28 EUR, a jednorazowy 14 EUR.

wiecej info:
http://www.vbbonline.de/d...se_04_07_08.pdf

Rozklad jazdy Berlin-Kostrzyn-Berlin
http://www.vbbonline.de/download/pdf/RV_NE26.pdf

Rozklad jazdy Kostrzyn-Gorzow-Kostrzyn
http://www.vbbonline.de/d...rzyn_Gorzow.pdf

trigo 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2009-06-30, 21:33   

lenin666 napisał/a:
Kamila napisał/a:

Ja po zlych doswiadczeniach na trasie Berlin-Kostrzyn-reszta polski odpuscilem sobie na dobre ta trase, atk wiec nie mam pojecia jak wyglada sprawa remontu na tym odcinku. Teraz wole dolozyc doslownie pare euro i na pzryklad do takiego Poznania jade sobie jak panicz za 19 eurasow.

Kurcze, tylko takiej wiadomosci brakowało mi!
Są jakieś problemy na tej trasie?

Wydawało sie to najlepszym rozwiazaniem

aham, i wciąz to samo pytanie - czy bilet Brandenburg Berlin jest ważny dopiero od 9 rano????

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-07-01, 06:06   

trigo napisał/a:
czy bilet Brandenburg Berlin jest ważny dopiero od 9 rano????

Od 9:00 rano, od poniedzialku do piatku. Do pieciu osob lub maksymalnie 2 osoby dorosly (rodzice/dziadkowie) + obojetnie jaka ilosc wlasnych dzieci / wnuczat. Wazny w S-Bahnach.
Zrodlo (PDF)

Odpowiedz do tematu