| Autor |
Wiadomość |
rafaelo25
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-17, 14:50 Berlin-Slubice
|

|
|
| Witam rodakow mam pytanko czy ktos z was czasem jutro albo w sobote jedzie do Slubic na zakupy swiateczne chetnie zabiore sie z wami. |
|
|
|
 |
na86
Staly bywalec forum

Pomogła: 4 razy Posty: 210 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2009-12-17, 15:19
|

|
|
Ja jade ale dopiero we wtorek |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
rafaelo25
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-17, 21:06
|

|
|
| Dzieki n86 ale wolalbym jutro albo w sobote. |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-12-20, 11:10
|

|
|
Czy ktos mi powie, jaki jest sens jechac na zakupy 120 km ?, skoro tu wszystko jest dostepne, a po zatym sa sklepy polskie rowniez w Berlinie.
To jest dla mnie faktycznie fenomen.....
jechac do FFO na zakupy, stracony czas.
Mam serdecznych przyjaciol w Bawarii, ci maja do Czech tylko 40 km i nawet im do glowy nie przyjedzie, aby jechac 40 km na zakupy. A tu 120 km jak widac nie robi zadnej roznicy.
To ze jezdzi Ost-Berlin do Polen na zakupy to juz nie mnie dziwi, natomiast moi znajomi mieszkajacy w West-Berlin mysla rozsadniej, tez sie dziwia, jaki ma to sens. Dla pare Euro oszczednosci, a juz nie myli sie o czasie straconym 1,5 h w jedna strone jazdy + ewentulane korki dodatkowo.
No coz widac mozna sie i tak nudzic rowniez. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
rafaelo25
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-20, 12:52
|

|
|
| Bosch nikt nie jezdzi do Polski zeby zaoszczedzic pare Euro tak jak ty to napisales Polacy jezdza zeby 2 razy w roku na swieta Wielkanocne albo Bozenarodzeniowe zjesc polska wedline albo kielbase dla odmiany a nie martadele w roznych postaciach lub parowki widocznie ty juz sie do tego przyzwyczailes albo juz sie tak zniemczyles. |
|
|
|
 |
joolita
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy Posty: 313 Skąd: Berlin Spandau
|
Wysłany: 2009-12-20, 14:53
|

|
|
Ja jezdze do Polski co 2 tyg wczoraj tez bylam
swieza kapustka jest rewelacyjna nie wspomne o pysznym obiedzie Polskim .
Nie rozumiem co ma wspolnego ost-west z zakupami |
|
|
|
 |
na86
Staly bywalec forum

Pomogła: 4 razy Posty: 210 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2009-12-20, 18:05
|

|
|
Bosch,
po co te zbedne komentarze??
Watek jest o tym czy ktos jedzie do PL a nie o tym jaki jest sens jechania na zakupy do Polski...
| Bosch napisał/a: | | No coz widac mozna sie i tak nudzic rowniez. |
kto sie nudzi, to sie nudzi |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
greencolin
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-22, 08:28 potrzebne miejsce na trasie FFO-Berlin dla krzesla
|

|
|
Hallo
Potrzebne jest miejsce do przewozu krzesla(rozkrecone) na trasie Frankfurt-Berlin.Zoobowiazuje sie odebrac w jakimkolwiek punkcie berlina, w terminie najlepiej do konca grudnia.Wybierajacych sie na zakupy do Slubic lub znajacych takie prosze o kontakt.
Pozdrawiam i Wesolych Swiat |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-12-22, 20:05 Re: potrzebne miejsce na trasie FFO-Berlin dla krzesla
|

|
|
| greencolin napisał/a: | Hallo
Potrzebne jest miejsce do przewozu krzesla(rozkrecone) na trasie Frankfurt-Berlin.Zoobowiazuje sie odebrac w jakimkolwiek punkcie berlina, w terminie najlepiej do konca grudnia.Wybierajacych sie na zakupy do Slubic lub znajacych takie prosze o kontakt.
Pozdrawiam i Wesolych Swiat |
Bilet dzienny na RE Berlin-Frankfurt/O kosztuje 19 EUR i masz z glowy!
Sam mozesz te krzeslo przewiesc.. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
greencolin
Nowy

|
Wysłany: 2009-12-23, 11:49 wyjazd do slubic
|

|
|
Dzieki za "dobre" rady.Pytanie bylo o miejsce w samochodzie.Pozatym bilet kosztuje 9,80€, chyba ze zmienilo sie po 13 grudnia.
Mimo to Merry X-mas!! |
|
|
|
 |
malyberlin
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2009-12-24, 01:50
|

|
|
| Bosch napisał/a: | Czy ktos mi powie, jaki jest sens jechac na zakupy 120 km ?, skoro tu wszystko jest dostepne, a po zatym sa sklepy polskie rowniez w Berlinie.
To jest dla mnie faktycznie fenomen.....
jechac do FFO na zakupy, stracony czas.
Mam serdecznych przyjaciol w Bawarii, ci maja do Czech tylko 40 km i nawet im do glowy nie przyjedzie, aby jechac 40 km na zakupy. A tu 120 km jak widac nie robi zadnej roznicy.
To ze jezdzi Ost-Berlin do Polen na zakupy to juz nie mnie dziwi, natomiast moi znajomi mieszkajacy w West-Berlin mysla rozsadniej, tez sie dziwia, jaki ma to sens. Dla pare Euro oszczednosci, a juz nie myli sie o czasie straconym 1,5 h w jedna strone jazdy + ewentulane korki dodatkowo.
No coz widac mozna sie i tak nudzic rowniez. |
Jaki stracony czas o czym ty mowisz jezdze z zona i corkami regularnie raz w miesiacu do Kraju na zakupy i to nie po to zeby zaoszczedzic pare euro ale po to zeby kupic dobre wedliny,mieso i spedzic mile wolny dzien.
Ja rowniez mam wielu serdecznych przyjaciol na West Deutchland i wlasnie naszej bliskosci do ojczyzny najbardziej mi zazdroszcza i nie pisz mi prosze o polskich sklepach w
Berlinie bo to nie to samo a juz twoje porownanie
"Mam serdecznych przyjaciol w Bawarii, ci maja do Czech tylko 40 km i nawet im do glowy nie przyjedzie, aby jechac 40 km na zakupy. A tu 120 km jak widac nie robi zadnej roznicy."
ma sie jak slon do mrowki
a tak poza tym Wesolych swiat wszystkim zycze !!!! |
|
|
|
 |
|
|