| Autor |
Wiadomość |
GrobTW
Nowy

|
Wysłany: 2009-01-28, 23:00 Berlin - Szczecin
|

|
|
Witam wszystkich serdecznie,
mam male pytanie dotyczace miejsc, gdzie spotykają sie osoby podróżujące z Berlina do Szczecina zainteresowane dołączeniem do biletu grupowego (Bilet grupowy Berlin-Brandenburg-Ticket)?
Na Zoo było takie miejsce, ale ze wiele pociągów puszczane jest obecnie inna trasa - interesowałyby mnie takie miejsca na Südkreuz, Hauptbahnhof badz na Gesundbrunnen.
Z gory dziekuje za odpowiedzi,
GrobTW |
|
|
|
 |
kaziunia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-04-02, 13:05
|

|
|
dzień dobry, cześć i czołem,
szukam 3ch osób do grupy we czwartek 9.04.2009 z Berlina do Szczecina o 7:59 z Hauptbahnhof (jedno zdanie a tyle informacji... jestem z siebie dumna)
zapraszam na PW |
|
|
|
 |
GrobTW
Nowy

|
Wysłany: 2009-04-05, 10:46
|

|
|
Witam serdecznie,
Sunnita – dziekuje serdecznie za informacje. Szkoda, ze taki punkt jest tylko na Hauptbahnhof´ie, gdyz często wsiadamy na Gesundbrunnen (bo w okolicy mieszkamy i pracujemy).
Kaziunia – chetnie byśmy w dwojke dolaczyli, data idealnie pasuje, jednak godzina niezbyt . My w czwartek planujemy ruszac o godzinie 14:39 z Gesundbrunnen. Dlatego tez:
Szukamy 3 osob do grupy w czwartek 9.04.2009 z Berlina do Szczecina o godzinie 14:39.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
trigo
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-05-29, 07:31
|

|
|
Brandenburg-Berlin-Ticket - jak u licha ten bilet kupić na dojazd z Kostrzyna do Berlina?
Czy on tylko funkcjonuje na trasie Szczecin - Berlin? |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
GrobTW
Nowy

|
Wysłany: 2009-06-19, 06:52
|

|
|
Witam wszystkich,
poszukuje grupy na dojazd z Berlina do Szczecina na piątek 26.06.2009 na pociąg odjeżdżający o 14.34 z Hauptbahnhof. Jeżeli będzie to możliwe, najchętniej dosiadłbym o 14.39 na Gesundbrunnen.
Trigo – z tego co wiem, to odcinek Kostrzyn –Berlin obsługuje spółka prywatna, i oni nie akceptują Berlin-Brandenburg-Ticket. Ale inne trasy (np. Frankfurt/O. – Berlin, Schwedt – Berlin) jak najbardziej.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bufbag
Aktywny uzytkownik Polish Navy

|
Wysłany: 2009-06-19, 14:09
|

|
|
| Siemano. A ile taki bilet grupowy kosztuje... Bo jak narazie to ja jezdze ze 40 zl busem do szczecina |
_________________ Spieszmy się kochać kobiety.... Tak szybko się starzeją..... |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-06-19, 14:19
|

|
|
37eu z automatu 39eu u pani w okienku |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
bufbag

|
Wysłany: 2009-06-19, 19:20
|

|
|
Hmmm to chyba wole jechac busem z ZOO lub alexa, do PKP lub LOTU, o wiele szybciej i w koncu to 10 ojro |
_________________ Spieszmy się kochać kobiety.... Tak szybko się starzeją..... |
|
|
|
 |
GrobTW
Nowy

|
Wysłany: 2009-06-21, 20:44
|

|
|
Witam serdecznie,
SoNja – nie ma nic gorszego jak udzielać tak złych i błędnych odpowiedzi osobom, które poszukują informacji. Bo można proszę wiedzieć skąd takie ceny?!?!?! Czyżby poprzez podawanie takich cen „reklamowało się” pośrednio busiki… ;)
bufbag – cena „błyskawicznie” uległa zmianie.. z korzyścią!! Cena takiego biletu wynosi 27 €, a wieczorny bilet kosztuje 20€ (w okienku i u konduktora +2€) I najlepsze: na bilecie tym może podróżować 5 osób dorosłych (czyli przy całkowitym wykorzystaniu biletu podróż kosztowałaby 5,40€/osoba), itd., itp. …. Więcej informacji na stronie: http://www.bahn.de/region...urgticket.shtml
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-06-22, 03:12
|

|
|
GrobTW fakt , tyle kosztuje Brandenburgerticket a ja dałam cene Wochenendeticket przeoczyłam nazwę
nie reklamuje busow chociaz sama nimi chętniej jeżdżę |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-06-22, 12:04
|

|
|
Witam a moze jutro wybiera sie ktos do Szczecina i zbiera komplet do grupy?
Pozdrawiam |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
bufbag

|
Wysłany: 2009-06-23, 14:06
|

|
|
| Ja wzbieram sie do szczecina 3.07, kolo poludnia ewentualnie wieczorem, ale to tylko 99% bo 1 % to nieprzewidziane sprawy.. |
|
|
|
 |
trigo
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-06-26, 21:35
|

|
|
| GrobTW napisał/a: | Witam serdecznie,
bufbag – cena „błyskawicznie” uległa zmianie.. z korzyścią!! Cena takiego biletu wynosi 27 €, a wieczorny bilet kosztuje 20€ (w okienku i u konduktora +2€) I najlepsze: na bilecie tym może podróżować 5 osób dorosłych (czyli przy całkowitym wykorzystaniu biletu podróż kosztowałaby 5,40€/osoba), itd., itp. …. Więcej informacji na stronie: http://www.bahn.de/region...urgticket.shtml
Pozdrawiam serdecznie |
Ja nie rozumiem - to jak najtaniej dojechac grupą 10 osób z Kostrzyna do Berlina?
Skoro spółka obsługująca połączenie nie uznaje brandenburger ticket?
Jedziemy z Kostrzyna około 7 rano
[ Dodano: 2009-06-26, 22:56 ]
| GrobTW napisał/a: | Witam wszystkich,
Trigo – z tego co wiem, to odcinek Kostrzyn –Berlin obsługuje spółka prywatna, i oni nie akceptują Berlin-Brandenburg-Ticket. Ale inne trasy (np. Frankfurt/O. – Berlin, Schwedt – Berlin) jak najbardziej.
Pozdrawiam |
Kurcze, to jaki rodzaj biletu jest najtańszy na grupę?
I jak z Berlin Lichtenberg dostać sie do Charlottenburga?
I czy na ten dojazd trzeba nowy bilet kupować? |
|
|
|
 |
Aguuniek
Nowy

Pomogła: 1 raz Posty: 7 Skąd: Whitestock
|
Wysłany: 2009-07-10, 16:06 BBT
|

|
|
| GrobTW napisał/a: | Cena takiego biletu wynosi 27 €, a wieczorny bilet kosztuje 20€ (w okienku i u konduktora +2€) I najlepsze: na bilecie tym może podróżować 5 osób dorosłych (czyli przy całkowitym wykorzystaniu biletu podróż kosztowałaby 5,40€/osoba), itd., itp. …. Więcej informacji na stronie: http://www.bahn.de/region...urgticket.shtml
Pozdrawiam serdecznie |
Tylko jak go w Kostrzynie kupić? Skoro go tylko w Rzepinie i w Szczecinie sprzedają.
Oferta jest super, tylko ... gdzie go kupić.
Na dodatek mam sprzeczne info, czy on obowiązuje na linii Kostrzyn - Berlin - Kostrzyn.
W tym wątku jest, że nie obowiązuje, bo jakaś prywatna firma tę linie prowadzi, a w innym miejscu - że obowiązuje
Kto może dać odpowiedź, byśmy grupą nei utknęli w Kostrzynie. |
|
|
|
 |
GrobTW
Nowy

|
Wysłany: 2009-07-14, 09:30
|

|
|
Witam serdecznie.
trigo i Aguuniek:
Trasa Kostrzyn - Berlin obsługiwana jest przez spółkę Niederbarnimer Eisenbahn (www.neb.de). Początkowo w swoich pociągach nie uznawali żadnego z biletów: „Brandenburg-Berlin-Ticket“, "Brandenburg-Berlin-Ticket Nacht" czy „Schönes-Wochenende-Ticket“.
Jednak ja już ponad 2 lata nie korzystałem z tej trasy, więc w między czasie mogło się wiele zmienić. Jeżeli wierzyć w informacje na stronie http://www.neb.de/tmpl/Ex...?epslanguage=ML to bilety te są dzisiaj uznawane: „Das „Brandenburg-Berlin-Ticket“ bzw. das "Brandenburg-Berlin-Ticket Nacht" sowie das „Schönes-Wochenende-Ticket“ gelten bis nach Kostrzyn (PL). Sie benötigen somit keinen weiteren Fahrschein.“
„Brandenburg-Berlin-Ticket” pozwala na korzystanie z pociagów regionalnych (RB i RE) i niektórych pociągów IC (których, trzeba poszukać w internecie http://www.bahn.de/region...rgticket.shtml) w landach Berlin oraz Brandenburg oraz z sieci komunikacji miejsckiej BVG (autobusy, metra i S-Bahnki) w Berlinie. Na bilecie tym może jeździć do 5 osób.
Aguuniek:
Tak więc, przyjeżdżając do Berlin-Lichtenberg nie potrzebujesz kolejnych biletów, by dojechać do Charlottenburg. A do Charlottenburg najlepiej dojedziesz linią S5, S7 i S75. |
|
|
|
 |
trigo
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-07-31, 23:56
|

|
|
Dzieki za odpowiedź, bo im bliżej wyjazdu, tym mniej z tego rozumiem, a ta odpowiedź jest ok - szkoda tylko, że nie mam mozliwości zaznaczenia opcji "pomógł/pomogła" - bo wątek kto inny założył.
Dobrze, ze takie zmiany, ze BBT ważny na tej linii,żeby jeszcze do 24 sierpnia wprowadzili, że ważny od rana samego, a nie dopiero od 9 rano.... bo jedziemy w poniedziałek rano, a w tygodniu - nie wiem dlaczego - BBT uznawany dopiero od 9.00 |
|
|
|
 |
kaziunia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-08-02, 19:16
|

|
|
| może wybiera się ktoś jutro (3.08.09) o 8 rano pociągiem do szczecina z berlina i szuka grupy? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-08-02, 19:46
|

|
|
| A jaki to jest pociag? Skad, o ktorej wyjezdza i o ktorej jest w Szczecinie? Ja chce jutro jechac do Bydgoszczy, ale przerazaja mnie tlumy w Kostrzyniu. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
PrymS
Nowy

|
Wysłany: 2009-10-19, 19:03 Pytanie
|

|
|
Czy ktoś niedługo wybiera się do berlina ze szczecina na BBT...? Nas są dwie osoby gdyby jeszcze ktoś był chętny możemy kupić jeden bilet i zapłacić sporo taniej...
Pozdrawiam!!!
Przepraszam...Sprecyzuje najbliższa niedziela tj. 25.10 Rano wyjazd i wieczorem powrót... |
| |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-10-19, 19:20
|

|
|
Ja wybieram sie dopiero w przyszlym tygodniu ok 28.10 lub 29.10 ...moze w tym czasie ktos poszukuje osob do grupy?
Pozdrawiam |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
|
|