Berlin - Szczecin za 10 EUR - oferta DB
| Autor |
Wiadomość |
jarrek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-12-13, 18:55
|

|
|
I jeszcze jedno pytanie, jak mam połączenie z Hbf z przesiadką na Gesundbrunnen.
To czy mogę jechać na tym bilecie, czy lepiej kupić bilet za 2,1€ do tej stacji ? |
_________________ Jarrek |
|
|
|
 |
hihe
Nowy

|
Wysłany: 2010-12-31, 13:06
|

|
|
witam wszystkich,
jestem nowa na forum i nie specjalnie sie orientuje. Chodzi o polaczenie pociagow z Berlina do Szczecina za 10E. Z waszych postow wyczytalam rozne rzeczy i szczerze nie wiem gdzie mozna ten bilet za 10E kupic, na DB czy jednak na VBB? Kupie tez ten bilet w pociagu w automacie albo u konduktora? No i ostatnie pytanie czy na ten bilet moge jechac tylko przez Tantow? Z gory dziekue za odpowiedz i korzystajac z okazji zycze wszystkim szampanskiej zabawy w Sylwestra i udanego Nowego 2011!
P.S. planuje ktos w poniedzialek 03.01.11 okolo 12:34 albo 17:18 jechac do Szczecina? moze wtedy pojechalo by sie na bilet na 5ke? |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-12-31, 14:05
|

|
|
a jak ty chcesz jechac inaczej do Szczecina niz przez Tantow? Przez Pasewalk? To objazd straszny
Bilet mozna kupic w kasie albo w automacie, ale nie w automacie berlinskiej BVG. U konduktora nie sadze, zebys go mogla kupic, kondukttor sprzeda ci bilet czysto kolejowy, ktory jest droszzy, to takie paradoksy miedzy biletami czysto kolejowymi a biletami verkehrsverbundow |
|
|
|
 |
Izabela
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-26, 22:25 Berlin-Szczecin za 10 EUR
|

|
|
Proszę o pomoc!Wiem,że kursują bezpośrednie pociągi z Berlina do Szczecina za 10 eu.Tylko nie wiem,skąd?Z Hbf?Nigdzie nie mogę znaleźć,o której godzinie wyjeżdżają(w internecie wyskakują mi tylko takie z przesiadkami i drogie).No i czy jak kupię ten bilet za dychę w automacie przy jakiejś regionalnej stacji,to czy mogę na tym bilecie dotrzeć do tej stacji,z której odjeżdża pociąg do Szczecina? |
|
|
|
 |
ola manola
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 80 Skąd: Berlin Tegel
|
Wysłany: 2011-06-27, 09:09
|

|
|
Mam pytanie,
czy jezeli wyjade w czwartek i zakupie sobie wczesniej Berlin-Brandenburg Ticket ( za 27 €????),dla siebie i swoich dzieciakow to nie musze juz placic za bilet np autobusowy by dojechac do dworca? Dobrze rozumiem?
Z dzieciakami jeszcze nie jechalam i dlatego pytam.
Dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
 |
Alislaw
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-27, 09:23
|

|
|
| Tak Ola mozesz dojechac tym biletem obowiazuje na wszystkie srodki lokomocji .Dzieci placa za bilet od 6 roku zycia:D |
|
|
|
 |
ola manola
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 80 Skąd: Berlin Tegel
|
Wysłany: 2011-06-27, 11:25
|

|
|
Dzieki za odpowiedz,
faktycznie bilet do kupienia w automatach, za 28 €, jednynie napisane ze wazny od godz.9! |
|
|
|
 |
Izabela
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-27, 22:40
|

|
|
| Chcę jechać do Szczecina z biletem za 10eu z przesiadką w Eberswalde.Tam najbliższą przesiadkę mam na pociąg EC(EuroCity).Czy mogę nim jechać na tym samym bilecie,bez żadnych dopłat?Dopytuję się tak,bo wkrótce chcę jechać i muszę się jak najwięcej "wywiedzieć";do tej pory kursowałam tylko busami. |
|
|
|
 |
trigo
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-11, 23:47
|

|
|
Miotam się z tymi biletami Länder-Tickets czy też Verkehrsverbund Ticket - i nie wiem, jak to zgrać, by np ze Szczecina lub z Kostrzyna dojechać do Hamburga. Niestety, jedziemy w środku tygodnia i wracamy w środku tygodnia, więc nie ma szans na Schönes-Wochenende-Ticket, a to by było najtańsze rozwiązanie.
Muszę się liczyć z kaską, ale tego problemu chyba jednak nijak nie rozwiążę.
I jeszcze noclegi na 5 osób w Hamburgu... te tańsze już są zajęte terminy.
Mam nadzieję, że tu znajdę podpowiedź przynajmniej do tych landowych biletów. Jak przekraczam granicę Landu - mam kupić nowy bilet? Ale to i tak wyjdzie taniej niż bilet czysto kolejowy z Polski. Może te Landy wokół Hamburga jednak uznają swoje bilety?
Bo raczej nie na BB.
Ale może MV?? - i co tam jest jeszcze po drodze?
Koszmar taki brak informacji |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
matekorzel
Nowy

|
Wysłany: 2011-07-21, 15:38
|

|
|
| W najbliższym czasie wybieram się na weekendowy wypad do Berlina. Ze Szczecina do Angermunde odjeżdża pociąg o 11:33 i na miejscu jest o 12:30. Problem pojawia się z kwestii przesiadki. Pociąg z Angermunde do Berlina odjeżdza o 12:33. Czy 3 minuty będą wystarczające na przesiadkę ? Co jeśli pociąg ze Szczecina będzie opóźniony ? |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-21, 15:47
|

|
|
3 minuty wystarczą na przesiadkę. A jeśli pociąg będzie opóźniony, to ten z Angermünde poczeka, bo i tak 95 % pasażerów pierwszego pociągu jedzie także tym drugim |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
matekorzel
Nowy

|
Wysłany: 2011-07-21, 15:49
|

|
|
Dziękuję za szybką odpowiedź |
|
|
|
 |
Izabela
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-07-25, 20:59
|

|
|
| Witam!Ostatnio jechałam pociągiem regionalnym z Berlina do Szczecina(za 10eu)i chciałam się podzielić paroma uwagami.Bilet kupiłam bez problemu w automacie na jednej ze stacji,na których zatrzymuje się pociąg(ten po 12-tej).W Angermünde miał kilkuminutowe opóźnienie,ale nie było problemu z przesiadką-drugi pociąg czekał na tym samym peronie.Natomiast gorzej było z powrotem.W Szczecinie jedna pani w okienku wysłała mnie po bilet do Centrum Klienta,gdzie okazało się,że bilet tam kosztuje ponad 100zł!!!Nie skorzystałam i poszłam do kolejnego okienka,gdzie kupiłam bilet za 41zł.Napisane na nim było Berlin A i nie wiem,czy mogłam na nim jechać tylko w strefie A,czy też i w strefie B(jak było w broszurce)?W Angermüde był planowo(pociąg 16.33ze Szczecina),a tam horror.Okazało się,że ten na Berlin stoi na innym peronie.Trzeba było najpierw kawał zasuwać do przejścia,schodami w dół,tunelem,potem schodami w górę.Dodam,że mieliśmy tylko 3 minuty i na dodatek miałam spory,ciężki bagaż.Myślałam,że padnę.A wystarczyło,żeby ze Szczecina wyruszył 10 minut wcześniej,gdzie długo stał i czekał.Aha,w pociągu widziałam automat(akurat niesprawny) i konduktora sprzedającego bilety. |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-07-25, 21:26
|

|
|
| a Ja osobiście kupiłem bilet za 10 Euro u konduktora w pociągu,tyle ze trzeba na nim wymusić ten bilet,bo inaczej pewnie sprzeda ten normalny droższy. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2287 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-07-25, 21:28
|

|
|
| Izabela napisał/a: | | Aha,w pociągu widziałam automat(akurat niesprawny) i konduktora sprzedającego bilety. |
ze Szczecina znajdz sobie grupę, to cię to taniej wyniesie.A ten automat jest zazwyczaj niesprawny i sie kupuje bilet u konduktora, nie musisz kupowac w okienku na dworcu. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
|
|