Bezpłatny parking w Tiergarten-Mitte?
| Autor |
Wiadomość |
tropikey
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-04, 13:11 Bezpłatny parking w Tiergarten-Mitte?
|

|
|
witajcie,
mam prośbę o poradę. Otóż, w lipcu będziemy lecieć z Berlina Tegla na wakacje i mamy zamiar przenocować w jedną stronę w hotelu znajdującym się przy Alt-Moabit (Tiergarten-Mitte). Wybraliśmy go, gdyż jest stamtąd dobre połączenie autobusowe z lotniskiem (Flughafen-Bus TXL). Zastanawiamy się jednak, gdzie zostawić samochód na 2 tygodnie. Wiadomo, najlepiej jest wybrać ofertę park,sleep and fly, ale w Berlinie nie są one niestety tanie. Po cichu liczymy na to, że może zgodzą się na pozostawienie samochodu przy hotelu, ale jeśli nie, to poszukujemy miejsca gdzieś w pobliżu, gdzie możnaby pozostawić auto na ten czas, najlepiej nieodpłatnie;-) Możne znacie takie miejsce?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Bartek |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

Pomogła: 8 razy Posty: 375 Skąd: Berlin- Kreuzberg
|
Wysłany: 2007-03-04, 23:56
|

|
|
| zaparkuj przy kamiennicy jakiejs w poblizu i tyle:) |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-03-05, 00:49
|

|
|
na ulicy jak naj.... ! tylko dokladnie popatrz na znaki aby sie nie okazalo po przylocie ze auta nie ma
nie wiem ile ta przyjemnosc teraz kosztuje 2lata temu placilem 145 e.
radze tez wylaczyc syrene alarmu !!! |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2007-03-05, 08:19
|

|
|
| Ja nie polecalabym zostawiac auta tak na 2 tygodnie po prostu gdzies zaparkowanego,bo sa czesto krotkoterminowe zakazy,np.jakies roboty,czy dostawa oleju opalowego i wtedy po prostu ci auto gdzies odprowadza. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
tropikey
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-05, 09:02
|

|
|
cześć,
dzięki za podpowiedź w sprawie parkingów Park&Ride. To brzmi bardzo rozsądnie. Czy dobrze rozumiem, że nie ma tam ograniczeń czasowych dot. pozostawania tam samochodu? Który z tych parkingów jest najlepiej skomunikowany z lotniskiem Tegel? Jak się domyślam, ze względu na ograniczoną ilość miejsc na każdym z nich, dobrze jest dotrzeć tam bardzo wcześnie - jaką godzinę sugerujesz?
Z góry dziękuję za pomoc!
Bartek |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-03-05, 09:13
|

|
|
| http://www.vbbonline.de/i...Berlin&pr_id=30 ten jest najblizej lotniska Tegel. Co do godziny przybycia to nie mam pojecia ale pewnie im wczesniej tym lepiej. Na wszelki wypadek zobacz sobie tez jakis inny P&R w poblizu. To bedzie te 5 parkingow przy autostradzie A 111 patrzac od gory. Znajduja sie one najblizej lotniska.Ograniczen czasowych chyba nie ma. |
|
|
|
 |
tropikey
Nowy

|
Wysłany: 2007-03-05, 11:50
|

|
|
super, jeszcze raz dziękuję!