forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Bilet Kostrzyn - Berlin - Kostrzyn

Autor Wiadomość
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-07-13, 11:34   

ok pojade tym o 11.34 mam nadzieje ze zdaze :/ kase wymienie tylko tyle by miec na bilet u konduktora nie bede biegac i szukac kasy bo i tak pewnie nie znajde a 5 zl wiecej to nie tak zle.
Kamila a ty tez do Bydgoszczy tak ? powiedz mi jeszcze czy jak wysiade juz z tego niemickiego pociagu to znajde od razu ten do bydgoszczy ? bo 6 min to nie jest duzo zeby sie przesiadac. a ja w kostrzyniu bylam tylko raz i to z kolega ktory mial o tym pojecie wiec szczegolnie na to uwagi nie zwracalam.

ja taka ze wsi puszcona najpierw na berlin a teraz takie jaja hehe :D

jestem cii przeobbrzymie wdzieczna za te wszelkie informacje.

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-07-13, 13:08   

malina napisał/a:
Kamila napisał/a:
Mozesz jechac wczesniej, ale jak kojarze to ekipa biletowa jezdzi o 11:34.

O 10:34 tez jedzie :wink: .Moja siostra wczoraj jechala.Tyle,ze pociag stal przed Gorzowem
okolo 2 godziny :evil:

On jedzie z Berlina do Gorzowa?

Adka zdazysz, wiele osob bedzie sie przesiadac razem z Toba. Z Berlina wjedziesz na peron 1, a ten do Bydgoszczy jedzie z 2 (albo odwrotnie) w kazdym badz razie jak juz bedziesz na miejscu to idziesz za ludzmi i schodzisz raz schodami, potem masz z lewej schody, prosto schody, po prawej tunel. Skrecasz w prawo i idziesz kawalek tunelem, po prawej bedziesz miala schody na gory, wchodzisz po nich i po lewej bedzie stal pociag. Konduktor powinien stac na peronie, powiesz jemu, ze chcesz kupic bilet w pociagu, a jak go nie bedzie to idziesz do pierwszego wagonu i tam powinen byc przedzial sluzbowy.
Tez jestem z Bydzi ;)

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-07-13, 13:16   

troche zamotane ale mam nadzieje ze dam sobie rade :D w lichtenbergu kogos zaczepie i spytam sie czy do bygdoszczy jedzie :D no a w razie czego bede podazac za tlumem :D

w berlinie sie zgubilam , nie znajac niemickiego i wyszlam calo to tu nie powinno byc strasznie :D he

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-07-13, 13:41   

Nie stresuj sie, jak bylam w Twoim wieku to jechalam pierwszy raz sama ta trasa i dalam rade ;)

malina 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2009-07-13, 20:55   

Kamila napisał/a:
malina napisał/a:
Kamila napisał/a:
Mozesz jechac wczesniej, ale jak kojarze to ekipa biletowa jezdzi o 11:34.

O 10:34 tez jedzie :wink: .Moja siostra wczoraj jechala.Tyle,ze pociag stal przed Gorzowem
okolo 2 godziny :evil:

On jedzie z Berlina do Gorzowa?

Niedokladnie napisalam :wink: Ten pospieszny z Kostrzyna sie popsul.

trigo 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2009-07-14, 06:32   

Kamila napisał/a:
W Kostrzyniu jest kantor jakies 300-400 metrow od dworca, naprzeciw sklepu spozywczego. Przynajmniej kilka lat temu tam byl ;) Link do kantoru: http://www.zumi.pl/namapi...=&sId=&x=45&y=2

Od której czynny?
I ile kosztuje bilet BBT w automacie? Automat jest w pociągu Kostrzyn - Berlin?
Jedziemy grupą, wiec nas babki nie zbawiają,
Problem tylko z kupieniem biletu - że nie można go kupić na dworcu w Kostrzynie. Bo gdyby można było - to by rozwiązało nam problem.
Pozdrawiam

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-07-14, 06:47   

malina napisał/a:
Niedokladnie napisalam :wink: Ten pospieszny z Kostrzyna sie popsul.

Aaaa myslalam, ze wprowadzili pociagi Berlin - Kostrzyn, bo mieli taki zamiar w tym roku :)
trigo napisał/a:
Od której czynny?
I ile kosztuje bilet BBT w automacie? Automat jest w pociągu Kostrzyn - Berlin?
Jedziemy grupą, wiec nas babki nie zbawiają,
Problem tylko z kupieniem biletu - że nie można go kupić na dworcu w Kostrzynie. Bo gdyby można było - to by rozwiązało nam problem.
Pozdrawiam

Automat jest w pociagu Berlin-Kostrzyn, nie wiem ile bilet kosztuje, bo nigdy go nie kupowalam. Dlaczego babki Wam nie pomaga? Kiedy jedziecie?

trigo 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2009-07-14, 21:36   

Jedziemy 24.08 rano. Podobno (to poniedziałek) bilet jest ważny od 9.00 w robocze dni tygodnia. Tylko to nielogiczne, skoro bilet w automacie można kupić.
Babki nam pomóc mogą, ale nam od razu potrzebny bilet na jazdę po Berlinie, więc po co kupować za 5 euro za sam dojazd do Lichtenberg, skoro i tak kupujemy grupowy, bo jest nas wystarczająco dużo by kupić dwa grupowe i na dodatek skorzystać jeszcze w Berlinie
Wracamy (wyjeżdżamy z Berlina) o 19.00 żeby się przesiąść na Moniuszkę od Kostrzyna

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-07-15, 06:23   

No tak, one pozniej swoje bilety zabieraja. BBT jest wazny od 9:00. Ponizej jest LINK do PDF z info o tym bilecie (po niemiecku) sa tez tam napisane jakie znizki sa na ten bilet w roznych muzeach itp.

atona 
Nowy

Wysłany: 2009-07-30, 10:57   

Witam serdecznie, po pierwsze bardzo się cieszę, że powstało to forum, można naprawdę wiele przydatnych informacji wyczytać :-) Co do przejazdu Lichtenberg - Kostrzyn to po wypowiedziach wydaje mi się że damy sobie radę, mimo to mam jeszcze jedno pytanko dotyczące przejazdu Berlin Hbf do Lichtenberg:
Ponieważ w Berlinie będziemy się tylko przesiadać (przyjazd CityNightLine o 7:18 nach Berlin Hbf Tief) to jakim pociągiem najlepiej dostać się na dworzec w Lichtenbergu.

Na stronie www.bahn.de znalazło mi w sumie kilka dworców:
1. Lichtenberg Bhf (S+U), Berlin
2. Lichtenberg Bhf (S), Berlin
3. Lichtenberg Bhf (S+U)/Siegfriedstr., Berlin
4. Lichtenberg Bhf (S+U)/Gudrunstr., Berlin
więc tez nie jestem pewna na który się dokładnie kierować.

A może znacie cenę biletu do dworca w Lichtenbergu? Bo na stronce tej również wyświetla Preisauskunft nicht möglich.

Będę wdzięczna za pomoc,
pozdrawiam
Agnieszka

trigo 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2009-08-01, 00:24   

mam nadzieję, ze my z Kostrzyna do Lichrtenberga dojedziemy bezpośrednio bez problem ow a paotem na Charlottenerg tak samo - bo jak czytam o jakichś remontach, to skóra cierpnie.
Oj, i żeby tylko wprowadzili ważnośc BBT i w dniach roboczych od samego rana, a nie tylko od 9.00

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-10-01, 18:25   

Kamila wiesz ile moze kosztuje bilet normalny z kostrzyna do bydgoszczy?
wtedy w lipcu mi sie udalo jakos samochodem w 2 strony a teraz znow musze sie denerwowac xD a ty moze sie nie wybierasz w okolicach 18-19 pazdriernika ? :D

formalnie 
Uzytkownik

Wysłany: 2009-10-25, 13:58   

hej mam pytanie ... czy do kostrzynia dojade na bilece na brandenburgie czy nie ;D?

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2009-12-15, 17:39   

ejj ratunku !!
wie ktos moze co sie stało z pociagiem z kostrzyna do bydgoszczy ? bo zawsze byl bezposredni a teraz go nie ma .. :/

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-12-15, 18:52   

Jest, ale z rana: Kostrzyn 07:02 - Bydgoszcz Główna 11:17

Goplanin 
Nowy

Wysłany: 2010-01-16, 20:24   

Witam

Na początku lutego wybieram się do Berlina przez Kostrzyn. Ostatnio jechałem tą trasą w 2008 roku w wakacje.

A więc mam takie pytanie dla Was. Czy nadal można zabrać się z kimś na dworcu w Kostrzynie za 5 euro? Czy coś się zmieniło od tego czasu?

Pozdrawiam gorąco
Mam nadzieję, że otrzymam odpowiedź

Tsukuyomi 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-01-16, 21:25   

Jasne, jak nie w grupe, to sa tam zawsze takie mile;) panie, bilet obecnie 4 €, plus pomostowka, 1,20€, albo bilet za 5 € i bez doplat u konduktora, ale o ile wiem, i tak pobieraja, wiec wiekszej roznicy nie ma :D

malyberlin 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-01-17, 02:22   

Polak potrafi !!!!!

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2010-01-17, 20:46   

Tsukuyomi napisał/a:
Jasne, jak nie w grupe, to sa tam zawsze takie mile;) panie, bilet obecnie 4 €, plus pomostowka, 1,20€, albo bilet za 5 € i bez doplat u konduktora, ale o ile wiem, i tak pobieraja, wiec wiekszej roznicy nie ma :D

hmm a mi policzyly ostatnio 5 eu + mostówka...

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-18, 03:33   

Goplanin jak nie kupisz od nich to wtedy tylko w pociagu w automacie za 10,50€

Odpowiedz do tematu