Bilet Kostrzyn - Berlin - Kostrzyn
| Autor |
Wiadomość |
Tsukuyomi
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-18, 19:01
|

|
|
| Cytat: | | hmm a mi policzyly ostatnio 5 eu + mostówka... |
wrcajac ze sw, jednemu panu tez policzylyi 5 €, a ze ze sw, to owy pan mial niezly humor, a moze troche wiecej, hmm,jendymi slowy, slabo trzymal sie na nogach. I rzczywiscie kasowali wtedy pomostowki, (a ze podobno, tak mowia owe panie, ze bilet za 5 jest bez), wiec koles nie chcial zaplacic(glosno nie chcial), wiec konduktorka, coz poszla sobie. Wtedy nasz rodak obiecal wszytskim paniom, ktore srzedaja bilety,ze je wyszuka w Berlinie i powrzuca do rzeki.
Wiec nie wiem, jak to bedzie z tym biletem, bo moze juz ich tam wcale nie ma |
_________________ To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym. |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-01-18, 19:55
|

|
|
jak jechalem z kolezanka w polowie listopada to skasowali nas 5€ + mostowka , ale pamietam jak jechalem w lipcu to inna babka sprzedawala po 4€ + mostowka. Widocznie co babka to inna cena |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
mikolaj-mix
Nowy

|
Wysłany: 2011-05-10, 11:56
|

|
|
skąd się biora te babki? sprzedają ci bilet a potem zabierają?? o co chodzi ?? nie rozumiem "mechanizmu" )))
i czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z biletem z kostrzynia do berlina który zapewnia też transport komunikacją berlińską??? jest coś takiego???
dzięki za zainteresowanie problemem |
|
|
|
 |
lenin666
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-05-10, 12:44
|

|
|
| jest taki bilet z tym ze musisz sobie go sam kupic (w automacie w pociagu). nazywa sie brandenburg ticket i kosztuje 27 euro. jest on na 5 osob i jest wanzy do dnia nastepnego do 3 w nocy. jesli jedziesz grupa to bardzo sie oplaca. co do pan z pociagu, to placisz im 5 euro i one "zabieraja cie ze soba", znaczy sie jak jest kontrola to one mowia ze ta i ta osoba jadzie z nimi. |
|
|
|
 |
strg
Nowy

|
Wysłany: 2011-05-18, 21:08
|

|
|
| Czy ktos na portalu wie gdzie kupic bilet miesieczny Kostrzyn nad Odra-Berlin Lichtenberg z mozliwoscia jazdy po Berlinie,kilka razy w tygodniu Dojezdzam do pracy do Berlina i taki miesięczny usprawniłby mi poruszanie sie po mieście.Bilet powinien byc z pomostowka.I jeszcze moze ktos zna cene.Probowałem u konduktora ale jezdzac rano ok.6.00 jeszcze go nie widzialem.Dzieki. |
_________________ Do zarobienia pieniedzy trzeba szczescia, ale do ich wydania ,trzeba klasy. |
|
|
|
 |
sebastian71
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-05-18, 21:33
|

|
|
| Najprościej w pociągu w automacie, ewentualnie na Lichtenbergu ,koło sex shop na dole w S -ban service |
|
|
|
 |
|
|