Bilety kolejowe Berlin Warszawa
| Autor |
Wiadomość |
poznanianka
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-05-02, 22:35 Bilety kolejowe Berlin Warszawa
|

|
|
Witam serdecznie,
Interesuje mnie bilet kolejowy na trasie Berlin-Poznan,w promocyjnej cenie.
W jaki sposob udaje Wam sie kupic taki bilet w cenie 19 Euro?
Serdecznie pozdrawiam . E w a |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-05-02, 23:29
|

|
|
http://reiseauskunft.bahn...arture&OK#focus
musisz przynajmniej 3 dni wcześniej rezerwować/kupować i liczyć się z tym ze nie będzie w danym ilość miejsc w tej zniżce jest ograniczona częściej można na tej trasie kupić bilet za 29€. |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-05-03, 14:32
|

|
|
| Ja kiedys cos slyszalam ze te za 19 euro to chyba 3 miesiace wczesniej trzeba kupic a te za 29 zgadza sie 3 dni wczesniej. Inaczej jesli kupisz bilet w polsce do masz znizke do 26 lat np i cena to ok 105 zl |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-05-03, 14:49
|

|
|
Jak w przypadku tanich linii lotniczych jest roznica miedzy teoria a praktyka.
Pod wzgledem formalnym bilet trzeba kupic najpozniej 3 dni przed wyjazdem. Jesli miedzy wyzajdem a data kupna jest mniej niz 3 dni, placi sie zawsze cene standardowa.
Natomiat czy w praktyce trzeba kupowac 3, 13, 33 czy 66 dni przed wyjazdem, o tym decyduje popyt na wyjazd w danym dniu. I wiadomo, ze bilety na piatek i niedziele bede wyprzedane w calosci z duzym wyprzedzeniem, natomist bilety na wyjazd powiedzmy w srode w poludnie beda sie cieszyc mniejsza popularnoscia, a wiec wieksza szansa, ze sie upoluje za 19 euro |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
|
|
|
 |
lenin666
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-05-03, 15:22
|

|
|
co do biletow do warszawy za 19 euro. ta oferta nie obowiazuje juz od roku!!! najtanszy bilet do warszawy kosztuje 29 euro. za 19 mozna do poznania dojechac. ja np. miesiac temu (bedac w poznaniu) kupowalem bilet w czwartek na poniedzialek rano i byly jeszcze bilety.
z oferty europa special korzystalem tez jadaqc do wroclawia (19 euro) i do katowic (29 euro). |
|
|
|
 |
Dori
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-05-06, 16:28
|

|
|
W promocji:
19 € - Berlin - Poznan
29 € Berlin - Warszawa
Minimum 3 dni wczesniej trzeba kupic i jesli to nie jakas szczegolna okazja typu wielkanoc czy majowka to mi sie zawsze udawalo kupic tanszy z na ok 3-4 dni przed wyjazdem (nawet na piatek).
Cena standardowa Berlin - Warszawa 54€
Mnie to bardziej zastanawiaja te ponoc wystapujace czesto bilety promocyjne na samolot Berlin - Warszawa za 29 €, ktorych akurat nigdy nie udalo mi sie znalezc... |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-05-06, 16:46
|

|
|
Ja zawsze kupowalam jakis tydzien przed wyjazdem i zawsze placilam 29 euro .. :/
raz jechalam w czwartek a raz w niedziele |
|
|
|
 |
|
|