| Autor |
Wiadomość |
MPM
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-02-28, 16:03 Bilety komunikacyjne.
|

|
|
Mam pytanko czy na bilecie ,który kupię na peronie S-Bahn w automacie można też jechać autobusem albo innym środkiem komunikacji miejskiej? Czy do każdego rodzaju transportu są różne bilety?
I drugie pytanko: Czy gdyby był jeden rodzaj biletów(tak mi się wydaje) to czy np. mogę na tym jednym bilecie skasowanym w S-bahn jechac potem jeszcze autobusem lub U-bahn? Zakladam ze kupilabym bilet na 120 min.
Dziekuje za porade. |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1589 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2007-02-28, 17:58
|

|
|
Tak jeden bilet uprawnia Cie na jazde S-bahn,U-bahn,autobus,tramwaj
Bilet wystarcza na 2 godz. i mozesz jezdzic S-bahn,U-bahn,autobus i tramwaj-tylko uwaga w jedna strone jak bys chcial-a jechac z powrotem mosisz nowy bilet kupic-bez sensu ale tak jest |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-02-28, 18:05
|

|
|
Moze jeszcze jedno: sa bilety na strefy AB, BC i ABC. Jezeli chcesz jezdzic tylko po Berlinie, kup AB, jezeli chcesz dojechac tez do Poczdamu, potrzebujesz bilet na strefe C.
Ale na pocieszenie dodam, ze na dworcach U- i S-Bahn oraz w tramwajach sa automaty biletowe z polskimi instrukcjami! Powodzenia! |
|
|
|
 |
rendziak
Nowy

|
Wysłany: 2007-04-01, 16:37
|

|
|
| a są bilety calodobowe? na tramwaj, metro i autobusy? jaki jest koszt? i czy polska legitymacja ze szkoly bedzie uprawniac do zniżki? |
|
|
|
 |
Andrzej 12
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2007-04-01, 21:50
|

|
|
Hej
W sprzedaży również są bilety dniowe cena 6 euro z hakiem „podrożały„ możesz śmigać ile dusza zapragnie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

Pomogła: 8 razy Posty: 375 Skąd: Berlin- Kreuzberg
|
Wysłany: 2007-04-02, 23:25
|

|
|
polskie legitymacje tu nie obowiazuja, wiec musisz kupowaz bez znizek. Wiem bo chcialam kupic miesieczny na legitymacje studencka i nie wyszlo, potem probowalam na studencki ID euro<26 i tez nic. Oni nie uznaja polskich dokumentow.
ps. Rendziak, Bialystok---> mieszkalam tam kiedys pare latek:) |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
monczykpol
Uzytkownik

|
Wysłany: 2007-04-04, 12:49
|

|
|
| ja kupuje bilety na legitymacje szkolna i za zwykly bilet place 1,4 E a za dniowy 4,2 i kanary jeszcz nic sie nie przyczepili ze mam zly bilet.. przez ten tydzien jezdzilam normalnie na tych ulgowych biletach.. oczywiscie legitymacja szkolna jest polska.. |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

Pomogła: 8 razy Posty: 375 Skąd: Berlin- Kreuzberg
|
Wysłany: 2007-04-04, 22:44
|

|
|
monczykpol,
hmm dziwne, ja chodzilam do BVG pytac sie dokladnie o to i mi wyzarnie powiedzieli ze "auf keinem Fall" . To teraz sama nie wiem o co kaman...?!?!?!
Skolei np. w kinie bez problemu znizki i w bibliotece.
Widze ze jak zwykle niemiecka polityka.... jeden mowi A a drugi B i komu tu wierzyc.. poraszka |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-04-05, 08:04
|

|
|
Ja nie ryzykowalabym z polskimi legitymacjami. Predzej czy pozniej znalazlby sie kanar, ktory wypisalby mandat.
monczykpol, a jak czesto mialas sprawdzane bilety przez ten tydzien? |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-04-05, 10:42
|