|
| Autor |
Wiadomość |
gryf
Nowy

|
Wysłany: 2007-08-22, 09:07 ceny biletów komunikacji
|

|
|
Witajcie
W sobotę będę w Berlinie, znalazłam parking Altglienicke, gdzie zamierzam zostawić samochód. Z parkingu musimy dostać się na lotnisko Schoenefeld, jest to dwie stacje S9. Ile kosztuje bilet na taki przejazd. Znalazłam cenę 2,10 euro, ale są też za 1,20 euro (Kurzstrecke), która mnie więc obowiązuje?
No i jak jest z przesiadkami. Będę wracała na lotnisko Tegel i aby dostać się na Altglienicke, muszę przesiąść się z Busa TLX na S9. Ile tu będą kosztowały bilety i czy muszę kupować dwa, czy całą drogę przejadę na jednym?
Proszę o pomoc znawców temetu, ja niestety zbyt słabo znam niemiecki, bym zrozumiała o co z tym chodzi na stronach przewoźnika.
Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-08-22, 09:22 Re: ceny biletów komunikacji
|

|
|
| gryf napisał/a: | Witajcie
W sobotę będę w Berlinie, znalazłam parking Altglienicke, gdzie zamierzam zostawić samochód. Z parkingu musimy dostać się na lotnisko Schoenefeld, jest to dwie stacje S9. Ile kosztuje bilet na taki przejazd. Znalazłam cenę 2,10 euro, ale są też za 1,20 euro (Kurzstrecke), która mnie więc obowiązuje? |
Na bilet Kurzstrecke mozna jechac do trzech stacji S i UBahn oraz do szesciu autobusem/tramwajem. Czyli mozesz jechac za 1,20€ (AB)
| gryf napisał/a: | | No i jak jest z przesiadkami. Będę wracała na lotnisko Tegel i aby dostać się na Altglienicke, muszę przesiąść się z Busa TLX na S9. Ile tu będą kosztowały bilety i czy muszę kupować dwa, czy całą drogę przejadę na jednym? |
Wracajac pojedziesz autobusem TXL do Hauptbahnhof i potem S9 kierunek "Flughafen Berlin-Schönefeld" Podroz potrwa okolo 1 godziny, czyli spokojnie mozesz jechac na jednym bilecie AB 2,10€ |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
gryf
Nowy

|
Wysłany: 2007-08-22, 10:05
|

|
|
Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź. Teraz już wiem wszystko.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- manga • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|