| Autor |
Wiadomość |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-23, 22:27 dojazd Poznań - Berlin
|

|
|
| hej ! Czy ktos zna moze jakis bardzo tani dojazd z Poznania do Berlina? slyszalam ze mozna dojechac tanio pociagiem z przesiadkami (chcialabym zeby wynioslo mnie to ponizej 100 zl - jada dwie ososby czyli poniżej 200zl) czy ma ktos jakies propozycje? (slyszalam ze najbardziej oplacalne byloby dojechanie do Niemieckiej granicy na Polskim bilecie i kupienie potem w pociagu za granica niemieckiego...ale nie wiem nic wiecej... )PROSZE O POMOC!! |
|
|
|
 |
monko
Bardzo Aktywny

Pomogła: 18 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-11-23, 23:42
|

|
|
ja znam jedno "tanie" polaczenie.
o 17:40 masz pociag z poznan glowny do krzyza, tam przesiadasz sie na pociag do kostrzyna o 18:52, potem z kostrzyna regionalny do berlin-lichtenberg o 21:02. bilet kupujesz taniej od osob ktore same cie znajda. bilet jest orginalny, niepodrabiany tylko po prostu "wypozyczony". nie powinien byc drogi, to chyba najtanszy sposob polaczenia, powinien byc tanszy niz 100 zl ale o tym przekonasz sie w kasie pkp lub na informacji.
pozdrawiam i milej podrozy |
|
|
|
 |
Piotr Wojtas
Nowy

|
Wysłany: 2006-11-24, 08:21 Poznan - Berlin
|

|
|
W "KONTAKTACH" oglasza sie firma oferujaca transport Minibusem n trasie P. - Berlin za niska cene (ok 15 €).
pozdrowienia. |
_________________ Piotr Wojtas |
|
|
|
 |
madzia18berlin
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 74 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2006-11-24, 09:19
|

|
|
| niewiem ile kosztuje bilet z poznania do krzyza i z krzyza do kostrzynia ale wiem ze z kostrzynia do berlina bilet u konikow kosztuje 5 euro. |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2006-11-24, 09:22
|

|
|
| Ja na poczatku tego miesiaca jechalem z PKP z Poznania przez Krzyz, przez Kostrzyn do Godkowa (wioska przed Chojna) i placilem za bilet 32 zl. Wiec do samego Kostrzynia powinno kosztowac jeszcze mniej. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-24, 09:47
|

|
|
Do tej firmy z minibusem pisalam, ale oni niestety kursuja tylko gdansk, kolobrzeg itd do berlina
Ale chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o tym wyjezdzie z Poznania do Krzyza, nastepnie do Kostrzyna.... kupuje sie bilet u konikow za 5 euro, u Konikow? kto to jest? i czy tam sa jakies bezposrednie polaczenia do Berlina? bo troszke sie nie orientuje. |
|
|
|
 |
madzia18berlin
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 74 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2006-11-24, 10:01
|

|
|
na stacji w kostrzyniu stoi pelno konikow czesto sami podchodza i pytaja sie czy ktos nie chce kupic biletu do berlina jak chcesz to pozniej poszukam nr do takiego leszka on stoi zawsze na stacji w kostrzyniu jako konik i przesle ci nr na priv. a polaczenie jest bezposrednie do berlina |
|
|
|
 |
monko
Bardzo Aktywny

Pomogła: 18 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2006-11-24, 13:27
|

|
|
| moniaaaaaaa napisał/a: | | kto to jest? i czy tam sa jakies bezposrednie polaczenia do Berlina? bo troszke sie nie orientuje. |
to sa osoby ktore podchodza do ciebie i pytaja "do berlina?" ty odpowiadasz ze tak a potem to oni juz cie biora pod swoje skrzydla wiec sie nie denerwuj. pociagiem o 21:02 do Berlina jedzie ich wielu wiec nie bedzie problemu z wyborem. a pociag jest bezposrednio z Kostrzyna do Berlina. |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2006-11-24, 13:37
|

|
|
| moniaaaaaaa napisał/a: | | kto to jest? |
Co jest legalne i tansze niz normalny bilet? Bilet grupowy... Teraz juz chyba wiesz o co tu chodzi... |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
|
|
|
 |
moniaaaaaaa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-11-25, 19:44
|

|
|
| nie lapie sie w tej stronce troszke http://www.mitfahrzentrale.de/ albo poprostu nikt nie jedzie w danym termine. ale dziekuje:* |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-03-11, 10:03
|

|
|
po co tyle kombinowac...najlepiej bilet do frankfurtu z poznania(24pln)i dalej z frankfurt do berlina vbb 8 euro
amen |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
|
|