dojazd z lotniska Tegel na dworzec Hauptbahnhof
| Autor |
Wiadomość |
Jaegermeister
|
Wysłany: 2008-12-16, 00:41
|

|
|
| Ech... niestety nie ma mnie w Berlinie wtedy... |
|
|
|
 |
szadi
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-12-16, 16:19
|

|
|
hauptbanhof lepszy niz OStbanhof bo Na ost to pełno świrów itp.. Nieraz Bezdomni z polski...
wiec jak coś to lepiej Haupt a poza tym zawsze jest na hauptbanhof polizei którą robi obchód po obiekcie albo Security i ktoś z Serice point zawsze siedzi w punkcie informacyjnym |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2008-12-16, 17:12
|

|
|
Drodzy Berlińczycy pozostający na Święta w mieście
A może ktoś z Was przygarnąłby w ten wigilijny wieczór zabłąkaną milenciee, nakarmił, zabrał na pasterkę i odwiózł potem na dworzec? Lepszego dnia na dobry uczynek nie można sobie wyobrazić!
Pozdrowionka
baranek |
_________________ baranek |
|
|
|
 |
milenciaa
Nowy

|
Wysłany: 2008-12-18, 10:04
|

|
|
... milo by bylo .... ale chyba wszyscy do domu jada ... szkoda, ale i tak bardzo bardzo wam dziekuje za pomoc ... sprawiliscie ze choc ciut mniej sie boje dzieki wszystkim no i jak ktos chcialby mnie z mezem przygarnac na te 6h ... oj jakbym byla wdzieczna jestem bardzo grzeczna |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-12-18, 10:06
|

|
|
| milenciaa napisał/a: | | no i jak ktos chcialby mnie z mezem przygarnac na te 6h ... oj jakbym byla wdzieczna jestem bardzo grzeczna |
Z mezem? W dodatku z Hiszpanii ? |
|
 |
milenciaa
Nowy

|
Wysłany: 2008-12-18, 10:11
|

|
|
nastepny problem ... otoz chcemy kupic bilety na ten nocny berlin-warszawa-express przez neta, niby pisza ze bilety wysylaja od 2 do 3 dni ... ale ciekawe czy tyle czasu trwa wyslanie na terenie niemiec czy moze ogolnie ... bo mi trzeba by bylo do hiszpanii wyslac ... swieta ida ... do 24go zostaje 6 dni ... ciekawe czy zdaza mi wyslac ... a jak nie to jak inaczej kupie bilet??? o 4:00 rano raczej nie kupie biletu prawda???? pomozecie???
[ Dodano: 2008-12-18, 10:13 ]
| Jacek napisał/a: |
Z mezem? W dodatku z Hiszpanii ? |
a niom ze swiezo upieczonym mezem hiszpanem ... od 10 lat mieszkam w hiszpanii obecnie studiuje administracje i zarzadzanie
ale co to sie nie robi zeby byc w polsce na swieta, kocham polske i nie wyobrazam sobie swiat nie w polsce ... tutaj niestety nie maja pojecia to to znaczy swieta ...
[ Dodano: 2008-12-18, 10:55 ]
juz wiem ... potrzebuja 6 dni na wyslanie biletu za granice ... i lipa ... i co ja teraz zrobie???????????????????? |
|
|
|
 |
szadi
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-12-18, 17:01
|

|
|
bilet kupisz u konduktora z pociągu ale jest jakaś tam dopłata o ile pamiętam 10%-12% uważaj nieraz na konduktorów bo nieraz zawyżają ceny sam sie z tym spotkałem
tylko możne nie być mieść w przedziale i w najgorszym przypadku będziecie musieli siedzieć na Korytarzu na walizkach ;/ |
|
|
|
 |
milenciaa
Nowy

|
Wysłany: 2008-12-18, 23:31
|

|
|
| wrrrrr to niezbyt fajnie ... a myslicie ze 25go grudnia o 4 rano bedzie az tak duzo osob jechalo zeby az nie bylo miejsc??? mam nadzieje ze nie |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy Posty: 1255 Skąd: a nie powiem.
|
Wysłany: 2008-12-18, 23:38
|

|
|
Milenciaa,
szukaj mozliwosci lotu przez Leipzig
- tez ma duzy Flughafen: Schkeuditz,
to Cie przygarniemy!!!! |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
milenciaa
Nowy

|
Wysłany: 2008-12-18, 23:56
|

|
|
ojej dziekuje wam bardzo jak milo ale chyba przez Leipzig bylo drogo jakos ... do tego berlina to tylko 50 euroskow
[ Dodano: 2008-12-23, 18:00 ]
juz jutro wigilia ... jutro jedziemy ... wesolych swiat wszystkim i dzieki ...
zdecydowalismy nocowac na tegel, pozniej taxi na dworzec ... z biletami nie wiemy co jeszcze ... |
|
|
|
 |
jacentus25
Nowy

|
Wysłany: 2010-12-06, 21:10
|

|
|
Powitac:) Drodzy berlinczycy, podpowiedzcie prosze gdzie z Tegel szybciej na hbf czy ostbf, zalezy mi bardzo na czasie bo mam ladowanie o 14.40 i potem jak najszybciej na dworzec...i mam dwa pociagi:
1. 15.49 z ostbf i chyba 10 min wczesniej z hbf
2. 17.51 jak wyzej
wiec czas czas i jeszcze raz czas......niestety |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-12-06, 21:18
|

|
|
17 minut masz na hbf a 36 na Ostbahnhof
Bus TXL
Richtung: S+U Alexanderplatz [1]
S+U Berlin Hauptbahnhof
A zeby dostac sie na Ostbahnhof musisz zajechac na Hauptbahnhof i dopiero
S7
Richtung: S Ahrensfelde Bhf (Berlin) [2] [3]
S Ostbahnhof (Berlin) |
|
|
|
 |
jacentus25
Nowy

|
Wysłany: 2010-12-07, 15:46
|

|
|
"dziekowac pieknie" jeszcze jedno pytanko czy jest cos takiego jak u bahn s bahn z lotniska na dworzec prosto? i czy jest to szybciej czy strace wiecej czasu? |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-12-07, 18:37
|

|
|
No masz autobus TXL prosto z Tegla na Hauptbahnhof i jedziesz 17 minut wiec po co kombinowac |
|
|
|
 |
jacentus25
Nowy

|
Wysłany: 2010-12-13, 20:49
|

|
|
The JetExpressBus TXL runs from Tegel Airport via Saatwinkler Damm to the Beusselstraße urban rail (S-Bahn) station. It goes to the Federal Chancellery (Hauptbahnhof) via the Turmstraße U station. It then continues on to Alexanderplatz via the Unter den Linden urban rail (S-Bahn) station, the Französische Straße metro (U-Bahn) station, and Werderscher Markt.
Czyli będzie to 3 przystanek czy sie myle? |
|
|
|
 |
|
|