forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Herta-Real. Jak podróżować?

Autor Wiadomość
orfik11
Nowy

Wysłany: 2011-07-02, 16:29   Herta-Real. Jak podróżować?

Witam. Jestem tu nowy, więc na początek wszystkich serdecznie pozdrawiam. 27 lipca 2011 r wybieram się na mecz Herta-Real Madryt. Poproszę o pomoc, mam kilka pytań.
Czy z biletem na mecz mogę się poruszać środkami lokomocji publicznej za darmo? Jeżeli tak to w jakim przedziale czasowym? Mecz jest o 18.00. Czy w okolicy stadionu są parkingi/płatne czy nie?/ Jaki jest koszt opłaty za wjazd do Centrum Berlina przy samochodzie osobowym Honda Accord z 2004 roku? Jak najlepiej dojechać z Centrum na Stadion samochodem ewentualnie jak środkiem lokomocji publicznej?
W 2009 r byłem w Berlinie, parkowałem na Alexander Platz na płatnym parkingu podziemnym pod jakimś dużym centrum handlowym, ale nic więcej nie wiem. Nawet wówczas nie wykupiłem tej naklejki za wjazd do Centrum, nie wiedziałem. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

krystian73 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-07-02, 17:02   

skad jedziesz??bo to dosc wazne.odezwij sie na priv.udziele ci niezbednych informacji

orfik11
Nowy

Wysłany: 2011-07-02, 18:09   

krystian73, Witam kolegę. Będziemy jechać z Katowic, oczywiście przez Wrocław, Olszynę. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam

Aymar
Nowy

Wysłany: 2011-07-26, 14:54   

Ja też mam podobny problem. Jade samochodem na mecz. Gdzie najlepiej będzie zaparkować? Dodam tylko, że nie mam tej naklejki ekologicznej. Będę na miejscu około 9 rano. Po odebraniu biletów planuje krótką przechadzkę po Berlinie. Orientujecie się czy parking pod stadionem jest płatny czy nie? Czy jest otwarty od rana czy dopiero na kilka godzin przed meczem?
Jak wygląda dojazd komunikacją miejską z pod stadionu do centrum? Jaka to odległość i ile trwa przejazd? Czy po odebraniu biletów na mecz komunikacja miejska jest darmowa?
Planuje jechać przez Świecko bądź Olszynę.
Troche dużo tych pytań, ale będę wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie.

Pozdrawiam

CrazyPolska
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-07-26, 15:04   

Przejazd z centrum miasta jest bardzo prosty, wystarczy wsiasc do s-Bahnu s3 lub s75 w strone Spandau i dojezdza sie pod sam stadion. Podroz z centrum( np. Friedrichstraße) trwa jakies 10-15 min + kilka minut spacerkiem do Stadionu

Odpowiedz do tematu