kasowanie bilety zwykłego dwugodzinnego Einzelfahrschein
| Autor |
Wiadomość |
polak
Nowy

|
Wysłany: 2010-05-19, 13:47 kasowanie bilety zwykłego dwugodzinnego Einzelfahrschein
|

|
|
| kupiłem bilet zwykły dwugodzinny Einzelfahrschein i skasowałem go w metrze, przejechałem kilka stacji , po czym chcę dokończyć podróż tramwajem ( oczywiście w ramach tych dwóch godzin ) , to muszę go ponownie skasować w tramwaju ? |
|
|
|
 |
Karolina_80
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 116 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-05-19, 13:49 Re: kasowanie bilety zwykłego dwugodzinnego Einzelfahrschein
|

|
|
| polak napisał/a: | | kupiłem bilet zwykły dwugodzinny Einzelfahrschein i skasowałem go w metrze, przejechałem kilka stacji , po czym chcę dokończyć podróż tramwajem ( oczywiście w ramach tych dwóch godzin ) , to muszę go ponownie skasować w tramwaju ? |
nie musisz go kasowac drugi raz |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2287 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-05-19, 13:57 Re: kasowanie bilety zwykłego dwugodzinnego Einzelfahrschein
|

|
|
| Karolina_80 napisał/a: | | polak napisał/a: | | kupiłem bilet zwykły dwugodzinny Einzelfahrschein i skasowałem go w metrze, przejechałem kilka stacji , po czym chcę dokończyć podróż tramwajem ( oczywiście w ramach tych dwóch godzin ) , to muszę go ponownie skasować w tramwaju ? |
nie musisz go kasowac drugi raz |
ale musisz pamietac, że możesz na nim tylko w 1 strone jechac... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-19, 22:27
|

|
|
a czy jazda w bok jest zmiana kierunku jazdy chodzi mi o to ze wiadomo jest kierunek i jade w jednym kierunku i nie moge na nim wrocic ale jak pojade nie spowrotem tylko w dalszym kierunku ale na okolo jest to zmiana kierunku jazdy czy nie ??
np mieszkam na heerstr jade autobusem na spandau nastepnie na spandale wsiadam w sbahn i jade sbahnem na heerstr troche musze pokrazyc czy jest to zmiana kierunku jazy ?? |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2287 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-05-20, 03:42
|

|
|
| ddariusz napisał/a: |
np mieszkam na heerstr jade autobusem na spandau nastepnie na spandale wsiadam w sbahn i jade sbahnem na heerstr troche musze pokrazyc czy jest to zmiana kierunku jazy ?? |
jak bedzie upierdliwy kontroler do sie dowali, ale raczej patrza bardziej na date i godzine niz gdzie wsiadales |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-20, 03:48
|

|
|
| ddariusz napisał/a: | a czy jazda w bok jest zmiana kierunku jazdy chodzi mi o to ze wiadomo jest kierunek i jade w jednym kierunku i nie moge na nim wrocic ale jak pojade nie spowrotem tylko w dalszym kierunku ale na okolo jest to zmiana kierunku jazdy czy nie ??
Najprościej to wyjaśnić tak, że nie możesz jechać w kierunku, który ma na trasie stację, która po skasowaniu biletu widnieje na Twoim bilecie |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
Karolina_80
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 116 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-05-20, 10:14
|

|
|
| I nie wolno przekroczyc tej samej linie np:wyjezdzasz Zoo Garten do Hansaplatz U9 potem idziesz kawalek do Bellevue S3, 5, 7, 75 i wracasz do Westkreuz i w tym momecie przecinasz linie U9 i to kosztuje 40€ |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-21, 11:18
|

|
|
| zeby to polapac to trzeba znac caly berlin na pamiec |
|
|
|
 |
bibi00
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 5 razy Posty: 144 Skąd: Berlin Hohenschönhausen
|
Wysłany: 2010-05-21, 12:01
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | Najprościej to wyjaśnić tak, że nie możesz jechać w kierunku, który ma na trasie stację, która po skasowaniu biletu widnieje na Twoim bilecie |
ale np jade ringiem i wsiadam na Gesundbrunnen a musze dojechac na Tempelhof. Chce wracac-wiadomo,nie moge sie wracac wiec jade dalej i wysiadam na Gesunbrunnen. Jak to sie ma? |
_________________ MartheWorld |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-21, 13:51
|

|
|
myslalem ze ten rpblem to tylko ja posiadam ale widze ze jest bardziej rozwiniety |
|
|
|
 |
|
|