Najtańszy parking w Berlinie na 14 dni (gdziekolwiek)
| Autor |
Wiadomość |
kawier
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-15, 09:31 Najtańszy parking w Berlinie na 14 dni (gdziekolwiek)
|

|
|
Witam serdecznie!
Sprawa wygląda tak:
jadę autem z Warszawy do Berlina, stamtąd pociągiem do Monachium skąd mam samolot na wakacje:-)
Dlaczego tak? Bo wakacje są z niemieckiego TUI i dostaję voucher Rail&FLy ważny na wszystkie środki transportu na terenie Niemiec.
I teraz jest pytanie: gdzie najlepiej/najtaniej zostawić auto na 2 tygodnie do czasu mojego powrotu z Monachium? Nie ma najmniejszego znaczenia gdzie parking będzie zlokalizowany. W Berlinie byłem już naście razy i dosyć swobodnie potrafię się po tym mieście poruszać komunikacją miejską.
Oczywiście megasuper byłoby, gdyby parking zlokalizowany był gdzieś w okolicach Ost lub Hbf. Czynnikiem decydującym jest jednak cena.
Nie wiem jak teraz ma się kwestia plakietek. Będę jechał Focusem dieslem jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie.
Nie wiem czy to ciągle dobre rozwiązanie ale kilka lat temu zostawiłem auto na Oberseestr w Lichtenberg. Stało grzecznie 8 dni bez żadnych problemów. Pytanie czy taki patent ma jeszcze szanse przejść...
Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki i porady,
Robert |
|
|
|
 |
lenin666
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-06-15, 14:50
|

|
|
tutaj jest parking z tym ze nie wiem jakie ceny. jak jade s-bahnem przez Jannowitzbrücke to go widze. za dnia masa samochodow, w nocy juz mnie. na 100% jest strzezony.
http://maps.google.com/ma...8,0.009645&z=17 |
|
|
|
 |
kawier
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-15, 18:48
|

|
|
| lenin666 napisał/a: | tutaj jest parking z tym ze nie wiem jakie ceny. jak jade s-bahnem przez Jannowitzbrücke to go widze. za dnia masa samochodow, w nocy juz mnie. na 100% jest strzezony.
http://maps.google.com/ma...8,0.009645&z=17 |
Niestety nigdzie nie mogę znaleźć cen. Jeśli ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł bardzo proszę o wskazówki. Z góry dziękuję!
Robert |
|
|
|
 |
lenin666
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-06-15, 18:51
|

|
|
| jak bede przejazdem w sobote i o ile oczywiscie nie zapomne to podbije i sie dowiem jakie sa ceny. |
|
|
|
 |
kieko2
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-15, 18:58
|

|
|
a na jaki termin potrzebny ten parking? Może cos poradzimy |
_________________ www.visitberlin.pl |
|
|
|
 |
kawier
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-15, 19:53
|

|
|
| kieko2 napisał/a: | a na jaki termin potrzebny ten parking? Może cos poradzimy |
kieko2: parking potrzebny jest od 1 lipca do 14 lipca. Na prawdę mógłbyś coś zaradzić w temacie?;-)
Dziękuję Wam wszystkim za sugestie i odpowiedzi i oczywiście czekam na dalsze
Tak właśnie myślałem, że może jakby ktoś miał przed domem blokiem wolne miejsce, żeby przetrzymać moją fokę przez 2 tygodnie? Chętnie w zamian przywiozę coś z Polski (będę miał kupę miejsca w aucie) ewentualnie zrewanżuję się finansowo. Lepiej dać zarobić swojemu niż jakiejś tam firmie.
Dzięki jeszcze raz,
Robert |
|
|
|
 |
kawier
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-19, 09:31
|

|
|
Mam jeszcze jedną serdeczną prośbę:
jak najlepiej dojechać z Kurfürstendamm 24 na Tegel lotnisko? Ile to mniej więcej zajmuje czasu?
Dziękuję bardzo za odpowiedź,
Robert |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-06-19, 11:10
|

|
|
| autobusem 109 z lotniska w strone dworca ZOO i wysiac na stacji "U Kurfürstendamm", niecale pol godziny |
|
|
|
 |
|
|