Nalepka ekologiczna - Umweltplakette
| Autor |
Wiadomość |
Nika
Dyskutant

Pomogła: 3 razy Posty: 497 Skąd: Spandau
|
Wysłany: 2008-01-09, 12:35
|

|
|
Napisalam tylko to co napisali o miejscach parkingowych jak wbilam nazwe hotelu comet....
Tylko czemu mieli by tak napisac ????? |
_________________ Pozdrawiam Nika
 |
|
|
|
 |
suren
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-01-09, 13:40
|

|
|
| Pia napisał/a: | Nika igdzie tutaj w centrum nie ma parkplatzu za 5v euro na dzien
moze hotel ma Parkvignetten,nie pamietam zeby comet mial ( pracuje w rezerwacji hoteli )
ale to trzeba zarezerwowac z regöly maja kilka i sa zajete |
o kurcze, to mam chyba problem. w takim razie gdzie moge zostawic samochod na noc? a tak w ogole to mozna gdzies pod hotelem stanac chociaz na chwile zeby rzeczy wyladowac, czy tam wejscie jest odrazu przy chodniku i nei ma takiej mozliwosci?
Pia, a Olivaer Plaz? Czy tam jest parking? Tak wynika z map24.com |
|
|
|
 |
sara300
Nowy

|
Wysłany: 2008-01-09, 21:16
|

|
|
| uko napisał/a: | | clarq napisał/a: |
czy jest jakas dodatkowa oplata za plakietke (ponad te 5EUR), gdy sie ja bierze z stacji DEKRA? |
Ja w DEKRZE płaciłem 5 euro.
pozdr
uko |
Podaj adres ulice tej stacji jutro bede w Berlinie też chcę kupić |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

Pomogła: 3 razy Posty: 497 Skąd: Spandau
|
Wysłany: 2008-01-09, 21:21
|

|
|
sara3oo
DEKRA Automobil
Stettiner Straße 73A
Prenzlau |
_________________ Pozdrawiam Nika
 |
|
|
|
 |
semir
Bardzo czesto tu bywa clarq

|
Wysłany: 2008-01-12, 20:01
|

|
|
dzisiaj mój ojciec brał plakietke w salonie toyoty. dają odręki w 5 minut, samochodu nie sprawdzają.
Toyota
Auto Weller GmbH & Co. KG Niederlassung Berlin Charlottenburg
Franklinstr. 5-7
10587 Berlin
Tel: 030 / 200 787 200
Fax: 030 / 200 787 299 |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-13, 00:10
|

|
|
Mili watkowicze,
dlaczego podajecie takie niedokladne informacje?
| clarq napisał/a: | | brał plakietke w salonie toyoty. dają odręki w 5 minut, samochodu nie sprawdzają. |
...przyszedl do salonu Toyoty facet i powiedzial, ze chce plakietke i mu dali!
Nawet samochodu nie wzial z soba... |
|
 |
semir
Bardzo czesto tu bywa clarq

|
Wysłany: 2008-01-13, 08:46
|

|
|
| Jacek napisał/a: | Mili watkowicze,
jakie niedokładne? samochód zaparkował przy salonie.
poszedł do salonu z dowodem rejestracyjnym. jedyny dwa pytania jakie były to gdzie jest napisany rok pierwszej rejestracji i czy benzyniak czy diesel. był to benzyniak z 2000 roku na polskich tablicach. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-13, 09:50
|

|
|
| clarq napisał/a: | | Jacek napisał/a: | Mili watkowicze,
jakie niedokładne? samochód zaparkował przy salonie.
poszedł do salonu z dowodem rejestracyjnym. jedyny dwa pytania jakie były to gdzie jest napisany rok pierwszej rejestracji i czy benzyniak czy diesel. był to benzyniak z 2000 roku na polskich tablicach. |
No i slicznie dziekuje! Teraz wiem. |
|
 |
żyleta
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 5 razy Posty: 58 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2008-01-13, 18:07
|

|
|
Witam!
Wczoraj moj tato byl po taka naklejke w DEKRA na Volkmarkstr ( Tempelhof) i tam kosztuje 10 euro, od samochodow na polskich blachach, bo musza wpisac go w komputer i sprawdzic |
|
|
|
 |
schevo
Nowy

|
Wysłany: 2008-01-30, 17:47
|

|
|
Żyleta to oszukali twojego tate na 5 e. Ja dzis przy landsberger zaplacilem 5 e i nic nie wpisywaliw komputer tylko cos am prawdzila pomamrotalapod nosem ze 91 rok prdukcji i ze nie ma go na liscie i wydala zielona 4 |
|
|
|
 |
bolepl
Poczatkujacy Adamus1986

|
Wysłany: 2008-01-30, 17:52
|

|
|
| żyleta napisał/a: | Witam!
Wczoraj moj tato byl po taka naklejke w DEKRA na Volkmarkstr ( Tempelhof) i tam kosztuje 10 euro, od samochodow na polskich blachach, bo musza wpisac go w komputer i sprawdzic |
mnie tez 5 Euro kosztowalo... a tez mam na polskich... |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-30, 19:44
|

|
|
| schevo napisał/a: | Żyleta to oszukali twojego tate na 5 e. Ja dzis przy landsberger zaplacilem 5 e i nic nie wpisywaliw komputer tylko cos am prawdzila pomamrotalapod nosem ze 91 rok prdukcji i ze nie ma go na liscie i wydala zielona 4 |
| bolepl napisał/a: | | mnie tez 5 Euro kosztowalo... a tez mam na polskich... |
Czytajcie cale watki i skoncentrujcie sie na tym o czym i co czytacie.
Jak pragne zdrowia! |
|
 |
lenin666
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-02-16, 18:11
|

|
|
| ja wczoraj wlasnie na tempelchof w dekrze bylem i dla kumpla naklejke bralem i skasowali mnie na 10 euro. ta sama gadka byla ze musza auto sprawdzic, wpisac w komputer itp. rachunek distalem na 10 euro. teraz juz wiem ze tam nie pojade 2 raz. |
|
|
|
 |
kruku
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-02-18, 16:12
|

|
|
witam!
ja byłem na stacji ESSO i tam kupiłem nalepke za 6,90 mosiałem tylko pokazac dowod rejestracyjny podaje adres
bundesallee 176 10715 berlin wilmers
polecam
pozdrawiam
kruku - kamil |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-03-15, 17:33
|

|
|
| Czyli tak jak pisalem wczesniej . Podstawa otrzymania plakietki dla samochodu z zagraniczna rejestracja jest rok produkcji wpisany w dowodzie rejestracyjnym. |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
Siemano
Nowy

|
Wysłany: 2008-06-22, 08:54
|

|
|
| Cześć! Wybieram się właśnie do Berlina i niestety mam tego pecha ze zajdę tam w niedziele. Stąd moje pytanie. Jak wygląda sytuacja z wydawaniem nalepek ekologicznych właśnie w niedziele. Znacie może jakieś punkty otwarte tego dnia? Może jakieś stacje benzynowe lub coś w tym stylu. Nadmieniam, że będę jechał od strony Szczecina |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2008-06-22, 10:32
|

|
|
ja mam takie samo pytanie jak kolega wyżej , oraz chciałbym się dowiedzieć, czy VW Passatem Dieslem 94 z katalizatorem jest możliwość otrzymania takiej plakietki ??
Pytam się , bo Benzyniaki poniżej 93 , czy 92r miały nie wjeżdżać do Berlina ,a wśród benzyniaków widziałem troche szrotów sprzed 90r z nalepką.
Byłbym bardzo wdzięczny za informacje. |
|
|
|
 |
marekjedz
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-07-07, 19:12
|

|
|
A ja mam takie pytanie - do Berlina będę się wybierał za jakiś miesiąc, natomiast wcześniej jedzie tam mój znajomy. Czy będzie w stanie załatwić mi nalepkę (i np. przesłać mi ją pocztą) na podstawie kserokopii papierów samochodu (dowód rejestracyjny, świadectwo homologacji, karta pojazdu). Oryginałów, szczególnie dowodu, nie będę w stanie dać znajomemu bo samochodu używam na co dzień A samochód to VW polo, tegoroczny, benzynowy. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-07-07, 22:29
|

|
|
| Wystarczy kopia dowodu rejestracyjnego . Benzyna wiec dostaniesz zielona plakietke. |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
Ewa__
Nowy

|
Wysłany: 2008-07-31, 11:06
|

|
|
witam
mam pytanie - czy Hotel-Pension am Lehniner Platz przy Damaschkestr. 4 i Kurfurstendamm należy już do strefy, czy jest położony poza nią?
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
|
|