Opcje przewozu rzeczy Berlin - Warszawa poszukiwane
| Autor |
Wiadomość |
Dori
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-06-06, 10:52 Opcje przewozu rzeczy Berlin - Warszawa poszukiwane
|

|
|
hej,
ktos sie orientuje w mozliwosciach przewozu bagazu? (chodzi mi o walizki lzejsze oraz rozlozone meble, nie musza jechac wszystkie razem)
dzieki za info!
pozdro |
|
|
|
 |
Dori
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-06-06, 11:03
|

|
|
na stronie PKP jest info, ze przesylki konduktorskie jedynie na terenie kraju.
ale moze komus sie udalo w jakis podobny sposob dostarczyc lub zalatwic przewoz rzeczy pociagiem? |
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2011-06-06, 13:05
|

|
|
| salon 2kl Berlin-Warszawa-Express (zdaje sie wagon 267?) ma duzy bagaznik - na rowery, narty itp. Mozesz sprobowac tam upchnac. Kiedys wiozlem tam 2 zlozone lozka turystyczne. |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
Dori
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-06-06, 22:00
|

|
|
dzieki za pomysl, podpytam. z tym, ze mi chodzi tez o to zeby paczka bezpiecznie jechala beze mnie |
|
|
|
 |
xortha
Bardzo czesto tu bywa that's me

|
Wysłany: 2011-06-07, 13:57
|

|
|
jak maja jechac same, to musisz zdac sie na los. Ew kiedys slyszalem, ze mozna pogadac z ludzmi z warsu, jesli to nieduze pakunki (maja swoj przedzial na klamoty).
Alternatywnie - zainteresuj sie http://eurokurier.pl/?p=cennik - wychodza taniej niz np dhl, bo robia magie pt zamawienie kuriera dhl od Ciebie do swojego magazynu, dalej chyba wioza wlasnym transportem do granicy DE i nadaja niemieckim kurierem. Korzystalem, poki co bylem zadowolony. Paczki ida dluzej niz bezposrednio kurierem (ztcp ok 5 dni), ale doszly bez problemow. |
_________________ Pozdrawiam,
xortha |
|
|
|
 |
|
|