|
| Autor |
Wiadomość |
lessig
Nowy

|
Wysłany: 2007-08-29, 12:28 Parking IFA 2007
|

|
|
Witam wybieramy się ze znajomymi na targi IFA. W związku z tym mam pytanie czy parkin na targach jest płatny i czy przy większym ruchu można się tam w ogóle dostać ?
Przy okazji mam pytanie o nocleg w pobliżu targów. Na portalu hotel.de znalazłem fajny hotel za 50 EUR (3 osobowy) ale na północy miasta
Buffet-Hotel
Clara-Zetkin-Straße 9
16547 Birkenwerder, Germany
Bardzo proszę o sugestię.
Pozdrawiam,
Henryk |
_________________ Henryk |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2007-08-29, 13:28 Re: Parking IFA 2007
|

|
|
| lessig napisał/a: | | Witam wybieramy się ze znajomymi na targi IFA. W związku z tym mam pytanie czy parkin na targach jest płatny i czy przy większym ruchu można się tam w ogóle dostać ? |
Hej
Nie parkowalem tam nigdy, ale z reguly parkingi podziemne sa tu platne.
tu poszukaj: http://www1.messe-berlin.de/
moze cos znajdziesz.
Alternatywnym miejscem do darmowego parkowania w okolicy jest ulica: Masurenallee (parking miedzy dwoma nitkami drogi) W Google Earth widac go dokladnie.
Jezeli chodzi o ruch w miescie: To nie Poznan gdzie podczas targow polowa miasta zablokowana:) Messe-berlin lezy przy autostradzie, przecinajacej Berlin przez srodek, jezdze nia codziennie do pracy. Jest przejezdna praktycznie o kazdej porze, czasami w godzinach szczytu zwalnia tylko plynnie do predkosci patrolowej...:). W Messe ciagle cos sie dzieje, jadac obok kazdego dnia, nie widze jakiegos wzmozonego ruchu w roznych okresach czasu (mowie o targach i innych imprezach).
| lessig napisał/a: | Przy okazji mam pytanie o nocleg w pobliżu targów. Na portalu hotel.de znalazłem fajny hotel za 50 EUR (3 osobowy) ale na północy miasta
Buffet-Hotel
Clara-Zetkin-Straße 9
16547 Birkenwerder, Germany
Bardzo proszę o sugestię.
Pozdrawiam,
Henryk |
Sugestia jest taka:
Jezeli zalezy Ci na cenie a nie na mieszkaniu w miescie, to dobrze wybrales. Z hotelu masz ok 25 km do miejsca targow. W pol godziny dojedziesz bez problemow.
Osobiscie wybralbym cos blizej... chociazby z tego powodu, zeby pozniej pochwalic sie znajomym: "Spalem, w Berlinie ". Birkenwerder, Berlinem nie jest.
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
lessig
Nowy

|
Wysłany: 2007-08-29, 13:53
|

|
|
Wielkie DZIĘKI !!!
Mam jeszcze jedno pytnko, czy z miejsca w którym jest ten hotel jest połączenie (metro etc.) do centrum miasta ?
Pozdrawiam,
Henryk |
|
|
|
 |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2007-08-29, 14:20
|

|
|
| lessig napisał/a: | Wielkie DZIĘKI !!!
Mam jeszcze jedno pytnko, czy z miejsca w którym jest ten hotel jest połączenie (metro etc.) do centrum miasta ?
Pozdrawiam,
Henryk |
Alez oczywiscie:)
Dla szanownego Pana nawet przystanek szybkiej kolei miejskiej zbudowalismy
zeby nie jechac autem na miejsce targow:
1. Wsiadasz na stacji "Birkenwerder" (od hotelu masz 100 m w lini prostej do stacji) w s-bahna u numerze "S1" w kierunku: "Wannsee".
2. Wysiadasz po 27 minutach na stacji: "Gesundbrunnen"
3. Zmieniasz peron na taki po ktorym kursuje s-bahn nr "S 42"
4. Wsiadasz jadac w kierunku: "Ringbahn"
5. Wysiadasz po 14 minutach na stacji "Messe Nord/ICC"
6. Wychodzisz schodami na gore... i juz widzisz hale targow... ale zeby bylo milej podjezdasz do niej w minute autobusem nr "M49" kierunek "Reimerweg".
Tyle:)
Powrot w odwrotnym kierunku.
Calosc mozesz sprawdzic na bvg.de wpisujac adres poczatkowy (S Birkenwerder Bhf )
jak i koncowy (Messedamm/ZOB/ICC (Berlin))
-----------------------------------------------------------------
A jak dojechac do centrum?
Punkt pierwszy jak wyzej... dojedzasz "S1" gdzie chcesz...
ewantualnie przesiadasz sie w co chcesz.
moje motto: "Berlin jest Prosty":)
pozdr
uko |
_________________ uko |
|
|
|
 |
lessig
Nowy

|
Wysłany: 2007-08-29, 14:32
|

|
|
to szybko się uwinęliście. Wywiad działa. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|